Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvůli neznámému viru umírají miliony lidí a ti, co přežili, se snaží s následky nákazy vyrovnat. Nemají však tušení, že vše se má ještě zhoršit. Mrtví postupně ožívají a jsou přitahováni světlem a zvukem. Přeživším nezbývá nic jiného než žít v temnotě. (sAreOn)

Recenze (37)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslel, že tenhle nízkorozpočtový film mají na svědomí němci, protože kvalitou obrazu i otřesnými hereckými výkony by tomu vše nasvědčovalo, ale k mému zděšení se tomuhle propůjčili kanaďané, kterých jsem si do dnešního dne celkem vážil. Tentokrát však šlápli vedle, protože tenhle brak patří mezi jedny z nejhorších snímků z jejich distribuce, jaké jsem prozatím viděl. Steven Rumbelow rozhodně nepatří mezi bůhvíjak zkušené režiséry a většinu své dosavadní kariéry se věnoval naprosto odlišnému žánru, proto nepochopím proč se rozhodl strkat nos do toho hororového. Navíc když k tomu nemá absolutně žádné vlohy. Není divu, že se tenhle podprůměrný kousek dostal do merku DVD edici, která po něm z velkou radostí šáhla. 3/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Po 70 minutách nikde nikdo, nefungují telefony a nejde elektřina........... Kamera: Stephen Crone. Natočeno podle románu "Podzim" Davida Moodyho, který se spolupodílel na scénáři. Když přišel nasranej klaun, nebylo to k smíchu, šel z něj strach. CITÁT - Nešahejte na mě! Nechte si ty mikroby!............ Při záhadné epidemii zemře většina populace. Přežije jen pár lidí. Bohužel vedou tak stupidní dialogy až mě to nudilo. Jenže vše se změní, když mrtvoly nezůstanou ležet a vrátí se k životu. CITÁT - Žádnej tep jsem nenahmatala......... Oživlé mrtvoly jsou čím dál agresivnější. Jenže celý příběh se strašně vleče. Snad skoro vůbec se nic neděje a to je to prý horor. Nebo ne? Nejlepší na filmu je práce kameramana. Někdy se snaží o umělecké ztvárnění, záběry mají povedené barvy a chvilkami můžeme vidět i jakýsi pokus o komiksové rozdělení obrazu. To je však vše. Možná by film mohl pomoci jako návod, kdyby se něco podobného stalo. Jinak to byla nuda. CITÁT - Ztratit jsme mohli jen své životy......... Film je věnován památce Marin Rumbelow. ()

Reklama

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Zombie horor bez vražedných a krvelačných zombíků je jako bramborový salát bez brambor. Pokusit se zaexperimentovat a zaimplementovat lehce duchařskou a konverzační záležitost se ze začátku poměrně zdařilo. Pokud se však film táhne necelé dvě hodiny v jednom a tom samém rauši, troufnu si na férovku říct, že je to sračka jak..... Zkrátka konverzace o ničem, akce tu žádná není, tupost hlavních hrdinů ani není třeba komentovat. Občasná dobrá zvuková stránka vytáhla snímek z nejtemnějších hlubin. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Snad ještě nikdy se můj názor při sledování filmu tak neměnil. Už když první postava ve filmu (v několika prvních minutách) začala kašlat krev, věděl jsem, že to je v prdeli. Zpočátku podivný scénář, plný přemoudřelých dialogů ne zcela odpovídajících situaci, hodně podivný a myslím si, že z hlediska lidského chování nelogický, začátek filmu, otravný střih a naprosto mimózní hudba zcela nekolidující s promítaným obrazem. Takhle to alespoň vypadá v počátečních minutách. Poté, co se děj přesune na venkov a počet postav zredukuje na tři, je to mnohem lepší. Oceňuji hlavně docela originální pojetí infikovaných obětí, které se vyvíjejí. Nejsou to prostě okamžité krvežíznivé bestie. Což je v rámci současného boomu sterilních a jednotvárných virových „zombie“ filmů docela pozitivní přístup. Ten vývoj se jakoby pojí s celým filmem a schopnostmi jeho tvůrců. Jako by sám o sobě parafrázoval filmařský vývoj jejich znalostí a schopností. Čím více filmu uplyne, tím je lepší a zajímavější. Začátek působí strašně amatérsky, aby se to postupem času zlepšovalo a zlepšovalo. Za prvních tak dvacet minut bych byl klidně schopen střelit mu odpad. Tak nějak si mě získal až kolem padesáté minuty. Docela znatelně jsem z toho cítil Romerova ducha, ale ne v tom negativním, leč v pozitivním smyslu. A pak jde (od okamžiku, kdy Carl opustí farmu) zase všechno do hajzlu a zlepší se to na okamžik až nástupem výborného Davida Carradine na scénu. Autumn je strašně nevyrovnaný film, jež se mnohými dějovými odbočkami zbytečně snaží obsáhnout co nejvíce věcí a který je plný mnoha zbytečných, nudných a otravných scén, jež kdyby se vystřihly, filmu by to vůbec nijak neuškodilo, naopak, prospělo by mu to zkrácením zbytečně přemrštěné minutáže. Mnohdy také tvůrci propadnou přílišnému hračičkování, kdy se vykašlou vyprávění příběhu a začnou zkoušet, co všechno ta filmařská technika vlastně umí a tak se dočkáme např. rozděleného, rozmazaného či rozdvojeného obrazu, různých barevných filtrů, zpomalování apod., což celému filmu jen a výhradně škodí. Jen pro těch pár světlých okamžiků a dobrých nápadů za 2*, víc ze sebe nevyždímám ani kdybych chtěl. Což nechci. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně špatný pokus o zombie horor. Romero by zaplakal. Literární předlohu Davida Moodyho neznám, ale mám takový dojem, že sám autor z tohoto zpracování moc nadšený nebude. Nuda se táhne celým snímkem, nízký rozpočet je vidět všude, ačkoli jsem se snažil si ho nevšímat, jediné, co snad stojí za menší pochvalu je vzhled zombíků. Nevypadají totiž úplně směšně. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadských městech Hamilton a Toronto. (Terva)
  • Autor románu "Podzim", podle kterého byl film natočen, David Moody, řekl, že film měl své kvality, ale nakonec zklamal mnoho diváků. (Terva)
  • Film je věnován památce herečce Marin Rumbelow. Zahrála si v dokumentárním snímku Ghosts (1998). (Terva)

Reklama

Reklama