Reklama

Reklama

Other Gods, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Horor
USA, 2006, 5 min

Předloha:

H.P. Lovecraft (kniha)

Obsahy(1)

Prorok se vydává na strastiplnou cestu, aby se mohl poklonit svému božstvu. Projde pouští kamení a škrábe se na vysokou horu, kde má božstvo sídlit. (Snorlax)

Recenze (10)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Lovecrafta bezmedzne uctievam, poviedku Jiní bohové som čítal a toto prevedenie do filmu má tie dve veci, v ktorých Lovecraft kraľuje - jednoduchosť a atmosféru. Vydarené kreslené psycho. 75% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Vynikající starodávná psychedelická záležitost, kterou sledovat pod vlivem výparů z meduňky a léků proti úzkosti je vážně zážitek. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na začiatok by som chcel trocha oponovať užívateľovi Madsbender, ktorý tvrdí, že Lovecraft kraľuje svojou atmosférou a jednoduchosťou. V prvom menovanom bez námietok súhlasím, ale Lovecraft píše veľmi zložitým štýlom, na ktorého čítanie treba mať fantáziu zapnutú na plné obrátky, takže o jednoduchosti nemôže byť skrátka ani reč. __ "Barzai the Wise was never found". Ale treba povedať, že Barzai the Wise, asi nebol moc wise, keď podcenil dané riziko. Spracovanie bolo dobré, pozerateľné, ale nenadchlo ma. Animácia mi prišla skrátka obyčajná a hudba čiastočne nevhodná, ale určite oceňujem snahu P. Rhodesa a každému fanúšikovi majstra tento kratkometrážny snímok odporúčam, predsa len päť minút nikomu veľa času nezožerie. Buď vás The Other Gods poteší a vyvolá vo vás známe mysteriózne mrazenie, ale nebojte, v žiadnom prípade neurazí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný krátkometrážní snímek, s výborným výtvarným stylem. Lovecraft myslím by měl radost. Animace je skvělá a stylová, jediný co film trochu sráží na kolena je ta délka, ve filmu by se dalo udělat víc a né to takhle ošklivě dát do nějakých 5 minut. Nicméně jsem se celkem bavil a ta stylizace je dokonalá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Fandové Lovecrafta určitě tento pětiminutový němý animák přijmou s radostí. Tvůrci se během těchto několika minut pokusili divákovi nabídnout opravdu zajímavou podívanou, kterou okořenili solidním hudebním doprovodem. Děj pojednává o jednom prorokovi, který se vydává na posvátnou horu, aby se zde setkal s uctívaným božstvem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Osobne neviem, či sa niektoré Lovecraftove krátke bizarné poviedky mali prevteliť do filmovej podoby, ale proti gustu žiadny dišputát. Určite inšpirácia po formálnej stránke u Lotte Reiniger. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ta hudba! Ale jinak mě to moc nebralo.. možná proto, že knižní předlohu jsem nečetla... třeba jednou napravím a změním na tohle názor. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u o rok staršího Volání Cthulhu, mají i Ti Druzí Bohové velmi zajímavou stylizaci. Podobně jako zmiňovaný film jsou ve stylu černobílého němého filmu, tentokrát ale animovaného. Stejně tak mají i zajímavou hudbu, bohužel tahle povídka je mnohem slabší než Cthulhu. Takže tentokrát dávám "pouze" lepší tři hvězdy s pochvalou a i toto krátkometrážní Lovecraftovské dílo doporučím. ()

Reklama

Reklama