Reklama

Reklama

Hudba Ericha Zanna

  • USA The Music of Erich Zann
všechny plakáty
Horor / Krátkometrážní
USA, 1980, 17 min

Předloha:

H.P. Lovecraft (kniha)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Robert Rothman
(další profese)

Obsahy(1)

Jedna z mnoha filmových adaptácií na poviedky dnes už kultového spisovateľa hororových príbehov, H.P. Lovecrafta. Dej krátkometrážneho filmu, Hudba Ericha Zanna, sa odohráva na ulici Rue ďAuseil, kde mladý muž po prvý krát počul hrať skladby nemého violistu. Skladby, ktoré mu naveky zmenili život. (Cappuccino)

Recenze (8)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Aj keď poviedka sama patrí medzi Howardove slabšie výtvory (Boh mi odpusť), nemôžem dať filmovej verzii z citových dôvodov menej než 4/5. "The Music of Erich Zann" presne vystihuje podstatu, pasáže a celkové správanie oboch predstaviteľov na jednotku. Pre nezainteresované publikum nič zaujímavé, ale fanúšikov rozhodne poteší. __ Navyše krásne spracovanie diabolských melódií. Čo viac si priať? ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Hudba Ericha Zanna se řadí k mým vůbec nejoblíbenějším kouskům z mysli páně Lovecrafta. Využít hudbu jako faktor (kosmicky nekonečného) děsu, toť pravá pokroutka pro milce šílených tónů. K filmovému zpracování nemám větších výhrad, atmosféru povídky se podařilo přenést kvalitně, hudbu skládal ušislyšně někdo, kdo své práci rozuměl...ani tu krátkost bych snad nevytýkala - vzhledem k ne-dějovosti předlohy a pravděpodobně miniaturnímu rozpočtu je kratší formát jen logický. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem zrovna velkým obdivovatelem vážné hudby a ani jsem nečetl moc věcí od Lovecrafta, tak musím uznat, že tento snímek mě docela dostal také. Především pak samotná hudba neokouzlila jen hlavní postavu, ale i mne. Musím ocenit i práci barev a jednotlivé obrazce jenž nám tvůrci nabídli, po odhalení cože nám to stařec celou dobu ukrývá… ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Máloktorá lovecraftovka ma nudí. Nájdu sa ale také, ktoré aj napriek malej minutáži dokážu pekne poštekliť moje strpenie. Horor slabý, ak to vôbec bolo strašidelné. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Lovecraftova povídka je sama o sobě velice průměrná, takže filmová adaptace nemohla dopadnout o moc lépe. Přesto to má atmosféru, ale než se člověku stihne dostat pod kůži, tak už je konec. Sedmnáct minut je pro mě holt málo. ()

Chuppa 

všechny recenze uživatele

Po všech těch sračkách z 60. a 70. let, konečně film, který je skutečně inspirován Lovecraftovou povídkou. Nicméně ani tak se nejdená o žádný zázrak, byť mám jinak tuto povídku velmi rád. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Start našlapanej, atmorféra funguje jakmá, ale pak to trochu ztratí dech a spadne to do průměru. Nicméně na poli HPL kraťasů to rozhodně není špatné. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Docela povedená nízkorozpočtová krátkometrážní adaptace průměrné Lovecraftovy povídky, která dobře vystihuje, co se v ní odehrává. ()

Reklama

Reklama