Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No to snad....78%??? Část první se v roce 2008 snaží udělat senzaci z peněžního multiplikátoru, kurva to je šlágr! Odpad! Část o americkém finančním systému a jeho historii, byť tahá evidentně za globání nitky, může být (pochybuju) pro našince informačně zajímavá, ale i když se naserete sebevíc, je to sféra, kterou nemáte ani v přibližném dosahu. To, co přijde posléze, to už je opravdovej hardcore. Peníze jsou zlo. Zaměstnání je otroctví za peníze. Zrušením peněz a práce člověk dosáhne svobody. Toto ať promítají barevným menšinám ve frontách na ÚP, nikolivěk mně. Představy rovnostářského světa sice opravdu nutí k zamyšlení, ale člověk s pamětí a rozhledem musí velice záhy dojít k závěru, že tyto levičáské keci vždy ve výsledku směřují k diktatuře, potlačení svobodného myšlení člověka spojeného s totálním omezením možností osobního rozvoje každého jednice. Prostě totální sranec ve slušivém a na první pohled sugestivním podáním. Parchnatů, co si takhle dávli lidi na udičku, už tady bylo....nasrat! Jedinou zajímavou částí s bezesporu pravdivýma, ale také jíž profláknutýma faktama, je část o obnovitelných zdrojích. Tohle teda hodně kleslo oproti prvnímu dílu. 35% ()

gjjm odpad!

všechny recenze uživatele

Nový Cajtgajst už není tak plný analfabetických chyb a paranoidně konspirativních blábolů. Na oplátku autoři jako obvykle objevují ameriku a sdělí vám na ploše dvou zbytečně strávených hodin pár všeobecně známých překvapivých faktů a v závěru vám navrhne pár nereálných komunisticko-utopických thesí. Napadá mě jediné positivum, totiž že je to zadarmo. To ale nestačí. ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Perfektní pokračování. Zeitgeist: Addendum je rozhodně jinak pojatý než první díl. V první půlce dokončuje poselství první části - ukazuje zvrácenost celého peněžního systému. Popravdě řečeno jsem z toho skutečně zděšen, jykým způsobem celý finanční systém funguje. Stejně tak jsem si uvědomil, jak jsem byl hloupý když jsem se nechával manipulovat pohádkami o zlých teroristech, zlých komunistech v Jižní Americe apod. Další část již neodhaluje zvrácenosti, ale nabízí řešení. Po pravdě řečeno mi Project Venus jako ideální řešení nepřijde, ale rozhodně je lepším než současný systém. Pokud by jsme se všichni drželi rad uvedených na konci, také by to tu vypadalo lépe. Ale bohužel, lidstvo je zkažené, a tak je pro většinu z nás příjemnější odmítnout Zeitgeist jako lež a žít dál v nevědomosti. Lež je tak příjemná... ale stále je to jen lež. 95% a 5* ()

kchaja 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi jevil tento film jako vylepšená a více utříděná verze předchozího snímku. Autor jde s myšlenkami více do hloubky, snaží se spekulovanou oblast brát z širšího hlediska a nezabývá se podrobnostmi. Povedlo se mu tak utéct od konkrétních dohadů nad jedním problémem a pustil se do obecné stránky věci. Má za to můj obdiv, protože se tak odtrhl od Moorovského stylu dokumentů, kdy pouze přichází s konspirační myšlenkou a na ní hledá vhodné argumenty. Naopak, film se jeví a divákovy přijde jako učební pomůcka. Pomáhá mu vysvětlit některá fakta a konstruktivně se mu snaží vetknout svoji myšlenku. Je to vcelku zajímavý náhled na svět, ale pouze do poslední třetiny filmu, kdy se snímek snaží o něco více. Snaží se najít řešení předložených problémů (další rozdíl oproti předchozímu filmu). Bylo by stále vše v pořádku, kdyby se najednou karta neobrátila a film se nevrátil k tomu, co mi na "jedničce" vadilo nejvíce - ovlivňování skoro až nucení. Z ničeho nic se z faktů stávají rady jak proti předneseným problémům bojovat a vše je nakonec umocněno "emočním" videem, jak to bude krásné až všichni prozřou. Zjistíme že jediný důvod, proč si film dával takovou práci do nás čerpat informace bylo kvůli tomu, aby nás přesvědčil o Jeho pravdě. Ve výsledku ho jde tedy buď nenávidět nebo milovat. Opravdu nevím kam se přiřadit - za prvé jsem moc líný si daná fakta ověřit, abych v nich našel oporu v dalších názorech a za druhé závěr působí až moc ... ideologicky - dokonce i scientologická církev byla z počátku založena na technologii... Ale jinak celkové zpracování snímku je o řád výše - ztratila se chaotičnost a celý film tak získal zajímavou, starými televizními záběry oprýskanou atmosféru. Dokonce i zašuměných obrazovek ubylo a tak se na to kouká daleko lépe. O to je ale náročnější udržet pozornost nad myšlenkovými "obraty" autora. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Zajímavá teorie, na které bude jistě spousta pravdy, nicméně je to podáno tak neskutečně fanaticky, až tomu jeden přestává věřit. Každopádně se těším, až budu bydlet ve Venusu a zajedu si na oběd do LA. Takže lidi, nezapomeňte přestat koukat na zprávy, šetřit elektrikou a nepracovat v bance, ať už je to tady. 45% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama