Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 3

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (622)

Nin 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle je špatný pokus o remake. Série Noční můra z Elm Street stála na dvou věcech. Zajímavé snové sekvence a charismatický Freddie. Tady je hlavní padouch sice taky úchyl, ale takový, no... ne zábavný, prostě je to "jen" úchyl. Občas se snaží hláškovat, ale nejde mu to, a má příšernou masku. Tenhle Freddie se nijak nechutně nešklebí, má jen divně deformovaný ksicht, takže vypadá jako něco mezi Krytonem a Václavem Klausem mladším. Pořádné snové sekvence a dokonce i nějaká ta správná hláška se vyskytnou až v samotném finále, jinak je to průměrný až podprůměrný horor. Moc teenagerů tu není, velmi rychle se zkrátí jejich počet na jednu nepříliš sympatickou dvojici. Holku hraje Rooney Mara, která umí skvěle hrát, jen tady nemá hrát co, takže smůla, a jeden ufňukanej blbeček, co vypadá jako nechtěný syn Dylana Morana. V rámci série Elm Street katastrofa, ale obecně relativně průměrný, lehce podprůměrný horor. (5/10) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mýlil som sa. Nejde po nás preto, lebo by sme klamali. Ide po nás, lebo sme hovorili pravdu.“ Je to Bay, takže amatérstvo typu Asylum (napr. Duch podzemia) to nie je. Lenže celé je to úplne zbytočné pre každého, kto videl Cravenov originál. Skutočne si neviem prestaviť, že by remake mohol zaujať niekoho, kto je fanúšikom série. Skutočne nie. Fanúšikovia si ho na 80% pozrú, ale z piety k originálu. Páčiť sa im nebude. Tomu neverím. Mne (videl som všetky časti série viackrát, ale vyložene ma nadchol len prvý diel) nedal absolútne nič. Vraždy ma vôbec nebavili, ešte horšie boli SKOPÍROVANÉ scény (vaňa), prehnaná bayovská vizuálna štylizácia ma pravdupovediac už začína nudiť a vrcholom bolo bizarné správanie postáv (študentka má počas hodiny nočnú moru, zvrieskne naprieč celou školou a učiteľ sa jej stoicky spýta, či je v poriadku). To, že Bay mal odvahu ignorovať Englunda, nahradil ho Jackie Earle Haleyom a výrazne (ale nie extrémne) zmenil jeho vzhľad, hodnotím paradoxne ako najkladnejšiu vec tohto zbytočného filmu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som aspoň priemer, no priznám sa, som rád, že to mám za sebou. Otravné, nudné a podľa klasickej príbehovej šablóny, ktorá sa stala základom už snáď pre milión filmov v tomto žánri - stane sa nešťastie - tajomstvo minulosti - pomsta... A tá maska Fredieho, to čo bolo? Prišlo mi to ako taký čajíček urobený z jedného vrecúška a zaliaty hektolitrom studenej vody. Záporák nemal žiadnu charizmu, skôr mi prišiel ako nejaký taký popálený pricmrndálek a nie bubák. Skrátka, žiadneho poriadneho hororu sa tu nedočkáte. Podpriemer. 40/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„One, two, new Freddy´s coming for you / three, four, tohle měl být fór? / five, six, Bayova prdel pozná krucifix / seven, eight, další remake šmejd / nine, ten, zase budu blejt…“ Vidím, že touto říkankou by to tady většina z vás shrnula, ale já to rozhodně v tak černých barvách neviděl. Přiznávám se, že z Noční můry z 84´ si pamatuji už jen to, že Johnnyho Deppa snědla postel a Englund ve slušivém svetru od Benettonu lezl do snu (podobně jako Maruška Werichovi v Byl jednou jeden král, akorát s tím rozdílem, že on měl trochu ostřejší nehtíky než Milena Dvorská), takže jsem mohl přistupovat k Bayerovu snímku nezatížen minulostí. Jistě, není to žádný velký zázrak a trpí vleklou nemocí současných hororů pro teenagery, tzn. klipovou režií, rušivým střihem, tisícem laciných lekaček, či pro mě zcela iritujícím sdílením si svých problémů skrz videoblogy, Ksichtknihu atd. a navíc Freddy tady vůbec nevypadá, jak spálený kotelník, nýbrž jako ohořelý dement mluvící šepotem Batmana Balea, ovšem vidět to většina z vás, co tady podlehla davové psychóze dávání odpadu, před nějakými 20 lety, ululávali by jste u toho stejně, jak u Cravenova originálu, vy rozmazlenci nezvedení.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neočekávané se stalo Očekávaným! Pro mně tohle byla Bomba jako Prase!! Quantum Vydařených Lekaček, Spousty Kvalitního Gore.. Jízda jako Prase od začátku do KOnce.. Můj malý bratranec, který má 13 se dočista Posral!! Jednu hvězdu Ubírám,, Že Fredy už není Fredým.. šlo poznat, že to není Englund.. Ale já si pustil film v Domnění, že se budu Bavit.. a bavil jsem se Nadmíru! ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Natáčelo se také v opuštěném kostele metodistické církve v Gary v Indianě. (Chatterer)
  • Ve filmu lze dvakrát spatřit ceduli s nápisem „Elm Street“, ale nikdy o ní nepadne řeč. (HellFire)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama