Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární příběh muže, který vzal spravedlnost do vlastních rukou.
Po čtyřleté válce severu proti jihu a následujícím desetiletí obnovy je americký jih stále zemí velké nerovnosti. Pracovníci na plantáži soudce Duka se rozhodnou stávkovat. Jsou to bývalí otroci a po vyhlášení stávky se rozpoutá pravé peklo, když na ně Duke pošle několik ostrých mužů. Jediný kdo se za bývalé otroky postaví je bílý farmář Paxton. Řetězec událostí za sebou nechává mnoho mrtvých a není ušetřen ani Paxton. Je soudcem křivě obviněn a odsouzen. Ve vězení je pak přivázán ke kůlu a ponechán pomalé smrti. Podaří se mu ale uniknout a nyní je zpět, aby pomstil nejen svoji křivdu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Western, který vypadá levně a otřepaně. Ale právě ta levnost dělá z toho naturalistickou, brutální záležitost. Střílí se na všechny a všechno. S ničim se tady děj nesere. Odsýpá a zabaví. Snad nejbrutálnější levný western, který jsem viděl. Eastwood je Eastwood, ale tohle má taky něco do sebe. Bez okolků ukáže nelidský přístup v době občanské války. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Obal navnadí, obsah znechutí. Film připomíná amatérský počin nějakých nadšenců s mizerným, stokrát viděným, předvídatelným scénářem a mizernými hereckými výkony. Děj je nápaditý jako manželský sex po 30 letech a jediné proč by oko divákovo mělo spočinout na obrazovce, je krásná Jennifer O'Dell. Film, který neměl být natočen... P.S. Vůbec se nedivím, že jméno režisérovo na CSFD uvedeno není . ()

Reklama

popkec 

všechny recenze uživatele

Příšerné béčko se zajímavým obalem a nízkou cenou. To je ale asi tak vše, protože celkově film nestojí za nic. Herci nic moc, zápletka taky není nic extra a díky nízkému rozpočtu vypadá jako film z let 70tých a starších. Nedoporučuji, existuje spousta mnohem kvalitnějších westernů, pokud se vůbec takto dá ten film označit. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh z období po konci války Severu proti Jihu o rasové problematice, otroctví a vražedné nevraživosti nemající před ničím zábrany. Snímek obsahuje drsnou scénu zabití chlapce a znásilnění jeho matky, což se stalo motivem pomsty jedince, který se do té doby nijak bojovně či alespoň obranně neprojevoval. Nenávist bílých otrokářů k afroameričanům, a nejen k nim, by se z každičké scény mohla doslova ždímat. Námět nemálo přitažlivý a v celé podstatě takřka rodokapsově slibný. Jenomže již při prvním obrazovém záběru přijde zklamání. Jedná se o televizní projekt snažící se vytvořit něco podobného, co nabízejí ty velkorozpočtové. Scénář je skutečně skvělý a to tak, že je ho pro televizi škoda. Tohle chtělo velký rozpočet a schopného režiséra, který by z toho udělal vskutku nemalý drsný western s tématikou o pomstě v atmosféře nerespektování konce otroctví. Vznikl nevěrohodný film, kde se padouši snaží o hrůzu a hlavní hrdina je takový bulík, že mu nelze uvěřit mrknutí. Co se týče námětu, samozřejmě se nejedná o nic nového. Tohle tu bylo nesčíslněkrát a v mnohých žánrech. Ale stále táhne a povzbudí, když se projeví patřičné grády. Tento nízkorozpočtový pokus o western je hodně špatný film, který může být vhodný akorát tak k zalepení prázdného místa televizním programu. Raději slibný divácký návrat k osvědčené klasice, než toto. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film. Já nějak nechápu, jak se vůbec můžou točit filmy, o kterých je jasné, že to budou propadáky. Asi jenom proto, aby herci měli práci. A může mi někdo vysvětlit, JAK se podařilo hlavnímu hrdinovi definitivně uniknout z toho vězení, to jsem nějak nepochopil. No a zbytek předvídatelný a jasný. ()

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v americkém státě Texas, konkrétně ve městech Brackettville, Magnolia, Hempstead a Montgomery. (ČSFD)

Reklama

Reklama