Reklama

Reklama

True Norwegian Black Metal

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
2007, 30 min

Recenze (8)

movie 

všechny recenze uživatele

Krátký dokument obecně nemluví, jak by se mohlo zdát z názvu, o norském black metalu, a až na pár momentů se zaměřuje na Gorgoroth a jejich zpěváká Gaahla. Prezentované informace jsou tak trochu klouzání po povrchu, zajímé, ale nic strhující. Ostatně to dobře komentuje i sám Gaahl, který v závěru dokumentu prohlásí: "Nemyslím si, že ste mi položili správné otázky ..." ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Na celkové pojetí black metalu velmi krátké, takže se spíše cestuje po Norsku a dělá rozhovor s Gaahlem z Gorgoroth. Takže tohle osloví tak leda jejich příznivce. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Měl to sice být dokument o black metalu, ale už po jedné minutě se to nějak zvrhne a je z toho dokument o skupině Gorgoroth. Jelikož je ale mezi black metalovými norskými skupinami docela na vysoké pozici, tak jsem ochotný to prominout. Myslím, že během natáčení dokonce filmaři uznali jejich tehdejšího zpěváka tak zajímavým, že nakonec to vypadá jako dokument o Gaahlovi. Osoba zajímavá je to i podle mého názoru, takže mi celý dokument přišel docela dobrý. I prostředí, ve kterém se odehrává, pro mě bylo přitežlivé, až jsem dospěl k názoru, že by nebylo od věci, kdybych se někdy do takových severských končin podíval i já. Co se Gorgoroth týče, tak je poslouchám naprosto výjimečně a i tak se mi od doopravdy líbí jen málo písní (Vede u mě Sign of an Open Eye, která zazní při Gaahlově "procházce"), ale skupina má docela zajímavou historii, tak proč se na dokument o ní nepodívat. Chvílemi mě ale štvalo chování novináře, který dělal s Gaahlem rozhovor. V jedné chvíli pil s Gaahlem víno a říkal jak se s ním dobře baví a pět minut poté říkal jakou z něho má hrůzu. Ani nevím, jakou emoci z těch dvou předstíral, ale soudě dle jeho výrazu asi tu první. Za celou dobu asi taky nepochopil, že Gaahl není obyčejná mainstreamová hvězdička, takže dokument končí, tak jak končí. I tak si ale myslím, že jde o kvalitně natočené dílo, takže dávám čtyři hvězdičky. ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Život, tvorba a myšlenky Gaahla. Vše z toho je sice zajímavé, ale rozhodně to není něco, co bych nazval "True norwegian black metal", protože to téma je daleko hlubší a rozvinutější, navíc Gorgoroth rozhodně neni první vlnou norskýho black metalu, z čehož vyplývá, že jsou lidé povolanější než on. ()

o.p.a.t 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se díky tomuto dokumentu nedozvěděl tak nějak nic nového z black metalové branže. Ale norská příroda je nádherná, to ano... ()

Vaudevillain 

všechny recenze uživatele

Zle natočený dokument ktorý o black metale pre jeho fanúšikov nepovie nič nové, určitú hodnotu napriek tomu má vďaka fascinujúcej ústrednej postave Gaahla (Gorgoroth) ktorá mi v momentoch pripomínala Jednookého z filmu Valhalla Rising. ()

Reklama

Reklama