Reklama

Reklama

Vračka

  • USA Scrap, A
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2007, 14 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Vietnamský fotbalový tým Shaolin soccer usiluje o postup ve Strahovské lize. Úspěšně prochází soutěží až do finále. Snaha vietnamského družstva o asimilaci prostřednictvím v Čechách i Vietnamu oblíbeného fotbalu, který je však zároveň kompetitivním projevem, při kterém dochází k častým konfliktům. Střet s českými protihráči jim překazí sen o konečném vítězství i přátelství. Řešením tohoto konfliktu se paradoxně stala rekonstrukce nenatočeného finálového zápasu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

V té době jsem Strahovskou ligu hrál a jednou jsme ve 3.lize proti nějakým Vietnamcům hráli. V dokumentu byly dost anonymním postavy a ani jsem nepochopil o jaké finále Strahovské ligy jde. Každá liga měla své play - off o postup do vyšší ligy. Finále celé soutěže v první lize? Tam nikdy vietnamský tým nehrál. Možná jde o nadsázku. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vcelku novátorsky a přitom prostě natočený dokument o vietnamském fotbalovém týmu a vietnamských studentech na pražském Strahově, kteří se účastnili místní fotbalové ligy a ve finále se pobili. Dokument poté rekonstruuje tuto událost a nabízí pohled vietnamských studentů na život u nás. ()

Reklama

Reklama