Reklama

Reklama

V tvrdých a neúprosných ulicích New Orleansu musí řešit detektiv Sean Riley brutální vraždy a zároveň se snaží vypořádat se ztrátou svého syna a ženy. Během vyšetřování však začínají vyplouvat na povrch podivné skutečnosti, vedoucí ke znepokojivé minulosti zdánlivě obyčejné drogové mafie... (oficiální text distributora)

Recenze (121)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Ano, čas od času mám zapotřebí vidět nějaký akční výplach, ve kterém se to hemží stovkami vystřílených nábojnic a pár mrtvolami. Sinners & Saints mi z popisu docela učarovalo, béčkovost necítím, ba naopak! Sinners & Saints by klidně mohl pokračovat v dalších dvou pokračováních, vlastně jako taková trilogie hrající na postupné vyřízení všech těch zakompovaných bastardů. A pokud by se ani toto neosvědčilo, určitě by se o to rád postaral Jack Bauer. Sinners & Saints má drobátko drhnutější děj, páč se tam kolikrát mluví o spoustě hovadin, které divákovi stejně nic neřeknou a postupem času je z toho jen zmatenost. I tak to byla fajn podívaná na večer - neokoukaní herci, prakticky nonstop akce - jen ta zápletka mohla mít většího rozuzlení :) ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Dal by som 4* ale s filmom jeden vážny problém. Sean Patrick Flanery má čierny pás v karate aj jiu jitsu. Nepredvedie z bojových umení nič. Ďalej. Bas Rutten legenda MMA. Tiež nepredvedie takmer nič. Aj Johnny Strong má bohaté skúsenosti s bojovými umeniami a využije ich na pool plynu v jedinej scéne. Preto s dávam otázku. Na čo brať do akčného filmu martial arts borcov keď ich bojové schopnosti ostanú nevyužité. Škoda. Inak je to super béčková strielačka. Akcia drsná dobre spravená. Trochu tu dýcha nedostatok rozpočtu, ale nejak vážne to nevadí. Pár slušných bitiek naviac a išiel by som o hviezdičku hore. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se ze zatuchlých direct-to-DVD vod vynoří nečekaný skvost. V případě "Sinners & Saints" se jedná o překvapení dvojnásobný, protože se jedná o první hlavní roli Johnnyho Stronga. Charismatický přeborník bojových umění se herectví věnuje na vedlejšák (v prvé řadě je hudebník a nožíř), nicméně svým charismatem i fyzickým vystupováním strčí do kapsy nejen všechny soudobé béčkové akční hvězdy, ale i drtivou většinu těch áčkových (jen Dwayne Johnson obstojí). Film samotný v sobě rovnou měrou spojuje naivní schematičnost svého žánru s nadstandardním naplněním schémat a řemesla. Na jedné straně tak máme zcela nemotivovaný děj, šablonovité záporáky a zvraty, které nikoho nepřekvapí. Jenže současně místy probleskuje pár prvků, které značí, že tvůrci se námětu zhostili s ambicemi, aby výsledek byl něčím víc. Klasický koncept buddy movie zde dostává svěží variaci v protipólu nelítostného muže bez závazků a detektiva se šťastnou rodinou. Namísto humorné roviny a la "Smrtonosná zbraň" je zde tento motiv rozveden vážně coby ozřejmění motivací hrdinů i coby prostředek jejich profilace. Hlavní pozornost ale po zásluze poutá řemeslné zpracování akčních sekvencí, které namísto soudobé módy blafování roztřesenou kamerou, která všechny sekvence mění v nepřehledný bordel, zde diváci dostanou až nečekanou symbiózu dynamické, ale přehledné kamery, rapidního střihu a především skvělého prostorového rozložení akce (což je věc, kterou opomíjí i řada áčkových produkcí). 7/10 ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Čistá náhoda mi priplietla pod nohy tento film a charizmu Johnnyho Stronga. Veľmi výdatný akčňák, ktorého modré podsvietenie si neviem celkom vysvetliť. Ale šlo sa v zabehnutých koľajách starých akčných krimošiek avšak v modernom šate. Ak od filmu zakaždým nečakáš, že Ťa duševne obohatí, tento Ťa podľa mňa k spokojnosti pobaví. A ako som spomínal. Ten Johnny je fakt dosť hviezdny materiál. Pre zaujímavosť do svojich filmov sám skladá hudbu. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou pojízdný akční nářez, který sice ztrácí logiku věci, snaží se obsadit zbytečně moc "hvězd" a celkový dojem je až moc klišoidní. Jsou to však právě akční scény které tu probíhají na každém rohu a udržují diváka částečně ve střehu. To mu lehce pofouká jeho bolavé srdíčko. Je samozřejmě jasné, že všechno se odehrává v oblečeném americkém kabátu, ale vypusťte všechny smysly, a jen dýchejte. Jako jednorázová jednohubka neuškodí. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Alternatívnym názvom tohto filmu je Bad Cop. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans. Časť natáčania však prebiehala aj v Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Bar, do kterého jdou Sean Riley (Johnny Strong) a Colin (Sean Patrick Flanery), se jmenuje Boondock Saint, což odkazuje je originální název filmu Pokrevní bratři (1999), kde právě Sean Patrick Flanery ztvárnil jednu z postav. (Lumberjack)

Reklama

Reklama