Reklama

Reklama

Ostré jako břitva

(seriál)
  • Austrálie Underbelly
Drama / Krimi / Mysteriózní
Austrálie, (2008–2022), 55 h 56 min (Minutáž: 39–74 min)

Předloha:

Andrew Rule (kniha)

Hrají:

Caroline Craig, Rodger Corser, Peter O'Brien, Ian Bliss, Callan Mulvey, Alex Dimitriades, Kestie Morassi, Vince Colosimo, Emma Moore, Simon Lyndon (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(70)

Australský seriál Ostré jako břitva vypráví málo známý příběh rozmachu organizovaného zločinu v australském Sydney na přelomu dvacátých a třicátých let. Třináctidílný seriál byl natočen podle skutečných událostí. Hospodářská krize a prohibiční zákony přinesly sydneyskému podsvětí zlaté časy. Nejviditelnějším projevem vzestupu zločinnosti v ulicích města byly takzvané razor gangs. Protože nošení zbraní na veřejnosti bylo přísně trestáno, utkávaly se tyto bandy s břitvami v rukou. Levný a všednodenní nástroj mnohdy dokázal způsobit strašlivější zranění než palné zbraně. Sydneyskému podsvětí vládly Tilly Devine a Kate Leigh, které organizovaly prodej kokainu, provozovaly nelegální nálevny a prostituci. Zároveň proti sobě vedly nesmiřitelnou válku všemi prostředky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

LakiyL 

všechny recenze uživatele

Prvé 3 série sú veľmi kvalitné a diváka zaujmú a vtiahnu do deja bez menších problémov. So 4. sériou je to už horšie, no stále si uchováva svoju kvalitu nad priemerom. 5. a 6. séria je už len žmýkanie nie tak skvelých a spletitých príbehov austrálskeho podsvetia. "7. séria" už nebude vysielaná pod značkou Underbelly ale ako Fat Tony & Co. Pôjde o pokračovanie príbehu z prvej série. ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Krimi seriál podle skutečných událostí jak má bejt. Má to šťávu, má to koule, má to skvěle napsané postavy (pouze ve filmu/seriálu můžou udělat z muže který si objednal a nebo sám zařídil několik vražd sympaťáka tak že mu fandíte) a hlavně to má přímo geniální hudební doprovod. Z první série jsem nadšen jediné co bych vytnul je to že tvůrci zřejmě rádi házej nové a nové postavy do rozjeté hry, díky čemuž jsem se občas v ději ztrácel, ale jinak jde opravdu o výborný krimi seriál který napsal sám život. Kurva už se těším na druhou sérku s Gannicem. 1.série 85% ()

Reklama

bararich8 

všechny recenze uživatele

Ne moc profláklý seriál, což je ale obrovská škoda. Nenašel jsem jiný kousek stejného/podobného žánru, který by nabídl tak syrovou atmosféru, výborné postavy, ale hlavně tak dokonalý příběh. Žádná hluchá místa, žádné nesmysly. Holt když něco napíše sám život, těžko tomu odporovat. Dalším obrovským plusem je výběr hudby ať už samotné Main Theme nebo když vám hned v prvním díle začne hrát Tarantula. I přes nesporné kvality gangsterek od HBO se s tímto mistrovským dílem nedají srovnávat (po 3. sériích). 5* ()

Wotan 

všechny recenze uživatele

První série je takový lepší průměr. Je to sice uspěchané, ovšem kvalitu to má. Druhá série je ale jasně nejlepší. Sice nemá s první sérií skoro nic společného až na pár odkazů na postavy z jedničky za mlada, ale to vůbec nevadí. Postav je tu méně, dostávají víc prostoru a tím pádem jsou propracovanější. Prostě a jednoduše, druhá série se mi moc líbila. Čekal jsem, že třetí série bude pokračovat v nastoleném trendu. Nemohl jsem se mýlit víc. Viděl jsem asi 3 díly a pak jsem to musel zabalit. Vypadalo to jako nechtěná parodie s hlavní postavou sympatickou asi jako žvýkačka ve vlasech. Sečteno a podtrženo lepší tří hvězdy. PS: S The Wire bych to nesrovnával ani omylem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

_Prva seria_: dej bol prilis skratkovity, prekreslenie postav mi prislo dost slabe(to ze tam neustale sukali jak v pornofilme mi nestacilo), policajti boli natolko neschopni az to bolo skoro trapne a hlavna dejova linia ma nejak velmi nedostala. Dufal som, ze sa dozviem nieco viac o Australskom podsvetí, ale namiesto toho sa tam dve tlupy idiotov zabijali navzajom. Policajti boli len kronikari, ktori to cele sledovali. Za cely cas som si nenasiel ziadnu postavu, ktorej by som aspon trochu fandil. Vzhladom na to, ze vsetci boli svine, tak to asi bolo schvalne tak natocene. Najviac ma bavilo sledovat byvale teenagerske hviezdy so serialu Heartbreak High v ulohach namachrovanych mafianov 6/10. _V druhej serii_ vsetky spominane nedostatky tvorcovia odstranili a preto davam jasnych 10/10. Kedze jednotlive serie na seba nenadväzuju, tak nevidim dovod preco prvu seriu nepreskocit a nezacat rovno druhou fantastickou seriou. _Tretia seria_: sice postrada eleganciu a styl druhej serie, ale nastastie nie je tak tupa ako prva seria 8/10. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama