Reklama

Reklama

Die Tür

Trailer

David bol kedysi úspešný maliar, jeho život sa však začal rozpadať, keď nepriamo spôsobil smrť svojej sedemročnej dcéry Leonie. Jedného dňa, o sedem rokov neskôr, objaví dvere, ktoré mu umožnia začať odznova. Čo však spočiatku vyzeralo ako skvelá šanca na nový začiatok sa čoskoro premení na hrôzu, keďže nie všetko v minulosti je také, ako sa zdá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý příspěvek k cestování časem, kdy se hlavní hrdina náhodou vrátí do určitého bodu svého života a napraví osobní tragédii, aby si vzápětí uvědomil, že to nebyl jediný problém jeho života. Když už se zdá, že všechno napravil, je konfrontován skutečností, že Dveře může použít každý. Asi to není nic, co by člověka vyloženě nadchlo, ale docela mi seděl ten poklidný průběh a samozřejmě potěší i fakt, že nejde o klasickou tuctovou zápletku. Poslední třetina, během které začne přituhovat, je výborná a potěší netradiční konec. Povedl se i casting s jako vždy výborným Mikkelsenem, kterému zdatně sekunduje Jessica Schwartzman. Slušná práce. 70% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak bez debat nejlepší německej film co jsem kdy viděl. Ke konci jsem už ani nedutal a čím víc se to zamotávalo tím jsem byl napnutější. Mads jako vždy skvělej a čuměl jsem že i ta malá holčička hrála dobře. Myšlenka filmu kdy máme svět ve světě je rozhodně zajímavá a myslím , že u oněch dveři, které Vám dávají šanci začít znova, by se stála delší fronta než když důchodci od pěti ráno čekaj u Kaflandu protože zlevnili chleba. Jo a mám SPOILEROVEJ dotaz : Když zabiju své mladší, blbé JÁ, tak jsem vrah? ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Navzdory totálnímu chaosu v ději, který nastal u konce jako nějaké nedbalé vykonstruované vyvrcholení filmu, se ubírám k tomu, že se jedná o áčkový film v kategorii cestování časem a mysteriózní. Tak zajímavě zpracovaná psychologie, rozvrstvená do metafory hnijícího těla na jinak krásné zahradě ve zpodobnění hnijícího návštěvníka z budoucnosti v jinak "ještě" krásném světě minulosti. Mikkelsen opět excelentní. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Potkám-li sám sebe, pro sichr se majznu... lopatou placatou, přes dabltlamajznu! " Zajímavé. Doma si můžete užít spoustu zábavy i s obyčejnými dveřmi. Při běhání sem a tam... a zpátky. Jen pozor na skřípnuté prsty nebo duši! Au... Opravit chyby, vylepšit a vyleštit, vycídit hnusné skvrny ve svědomí i ve vztahu, hodit do pohody (místo do bazénu smrti) svou rodinu i sebe? Ja, natürlich. Warum nicht. A nikdo nesmí mému štěstí házet klacky pod nohy, ani já sám! Jen bacha na sousedy, co drze čumí přes plot a strkají nos kam nemají, klidně i vám pod lopatu (možná taky znáte). Užil jsem si, zejména ke konci, kdy už se z dveří staly barové lítačky, byla narušena ekologická rovnováha a přemnožili se dobráci, jdoucí za štěstím i přes mrtvoly, cizí i svoje vlastní. Zábava, napětí, drama, dojetí... To vše navzdory echt nesympatickému Mads Mikkelsenovi, s obrácenou podkovou místo huby a permanentním hereckým výrazem "leguán po mozkové mrtvici". Obsadit do role Davida kohokoli jiného (kromě Nikolase Cage, samozřejmě), hvězd mohlo být i pět. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Velice milý film na sobotní podvečer. Nutné je podotknout, že jsem ho dokonce i pochopil a to dokonce na první zkouknutí. Hlavním receptem na pochopení tohoto filmu je zaprvé od něj neodbíhat stokrát na záchod, nežehlit, nedělat si jídlo v mikrovlnce a celkově, co nejméně navštěvovat ledničku a v poslední řadě celkově se na něj soustředit všemi svými smysly. On člověk u takovýchto snímků musí pořádně sledovat děj, jinak mu unikne nějaká ta nitka a pak tady píše do komentářů, že je to blbost, že to nepochopil a další nejapné bláboly. Nutné je taktéž podotknout pro budoucí obecenstvo tohoto filmu, aby si nečetli některé komentáře před zhlédnutím tohoto filmu, jelikož někteří beduíni tam vysypou vše důležité včetně pointy. Já jsem tuto chybu naštěstí neudělal a proto jsem byl mile překvapen zhlédnutými událostmi v tomto snímku. Tento thriller ve kterém se stane rodinné neštěstí hned na začátku snímku nás zavede o pět let později od této nešťastné události, kdy se náš nešťastný hrdina nedokáže smířit s touto událostí a čirou náhodou se dostane do tunelu na jehož konci jsou časové dveře, které ho přenesou zpět v čase a tím začíná tajemné dobrodružství plné napětí a překvapivých momentů, které nás přenese až k dechberoucímu konci. Tento německý thriller může svým filmovým ztvárněním konkurovat americkým šlágrům, které jsou stejného ražení. Ale tento snímek má jedno velké plus, protože kromě známého dánského herce Madse Mikkelsena zde uvidíme celkem neznámé a neokoukané, převážně německé filmové tváře z nichž bych připomněl aspoň německou herečku Jessicu Schwarz, kterou jsme mohli vidět v úspěšné německé komedii Téměř dokonalá tajemství, kde si zahrála jednu z hlavních rolí. Za příjemné překvapení, které nás celou dobu drží v tajemném odéru a nejistotě a také za skvělé výkony dávám zasloužených 80%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy David Andernach (Mads Mikkelsen) klepe na dveře svojí ženy, zaklepal omylem na dveře cizí, jejichž otrávený majitel mu poté bez obalu doporučil, "aby se ztratil." (akisha)
  • Mads Mikkelsen sice namluvil svou roli německy, ale i tak byl nakonec předabován rodilým Němcem. (akisha)

Reklama

Reklama