Reklama

Reklama

Kouzlo meče

  • USA Reclaiming the Blade
Trailer

Obsahy(1)

Dokument Kouzlo meče, v němž se setkáváme s Viggem Mortensenem a Karlem Urbanem a jímž nás provází John Rhys-Davies, nám otevírá jedinečný pohled do historie boje a umění meče i divadelního šermu. Pravda o meči sahá daleko do starověku a renesanční bojová umění, skrze něž znovu ožila, upadla dávno v zapomnění. Dokument Kouzlo meče, který obsahuje rozhovory s předními hollywoodskými choreografy bojových scén i světově uznávanými historiky, nejenže vrhá světlo na starodávnou legendu o meči, ale nabízí i ukázky nejpozoruhodnějších šermířských scén, jaké se kdy na stříbrném plátně objevily (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Sandai 

všechny recenze uživatele

Slušný dokument, ale zbytečně se zaobírá použitím meče v divadle a filmech. Tím dává méně prostoru pro historii jejich výroby a změn meče jako takového i jeho použití v bojích. To je celkem škoda, protože druhů a typů mečů je přehršel a každý z nich byl vyroben jako reakce na jiný styl boje a jiný styl pasivní ochrany. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený dokument. Spíše tedy pro historiky, ono sice je to hezké téma, ale opravdu se baví tu hodinu a něco jen a pouze o mečích a bojových umění s nimi spojených. Blbé je, že nevím, kde k tomu sehnat titulky, ale rozuměl jsem většině. Trailer je trochu zavádějící, ono je tu opravdu více řečí než ukázek... ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama