Reklama

Reklama

Zvuková nahrávka s důvěrnou zpovědí, pro kterou se zabíjí... Slavný americký artista, herec a politický aktivista Burt Lancaster (1913–1994) si kromě herectví vyzkoušel dvakrát i filmovou režii. Jednalo se o western Muž v Kentucky (1955) a kriminální thriller Půlnoční muž (1974), v obou případech se zhostil i hlavní role. V Půlnočním muži ztvárnil postavu bývalého policisty Jima Sladea, který se po podmíněném propuštění z vězení snaží vrátit do běžného života. Vezme zavděk prací nočního hlídače na vysokoškolské koleji. Během první noční služby ale dochází k záhadné loupeži důvěrných zvukových výpovědí studentů ze sezení v rámci psychologických konzultací. Jednu z poškozených představuje dcera významného senátora Natalie Claybornová, která je záhy nalezena zavražděná ve svém pokoji. Zůstane po ní jen nedokončená milostná báseň a zmizelá nahrávka, obojí by mohlo představovat motiv pro vraždu. Otázkou ale zůstává, komu Natalie milostnou báseň adresovala a čím by ztracený pásek mohl být tak nebezpečný. Bývalý policista Slade nezapře svou minulost a pouští se do vyšetřování brutální vraždy na vlastní pěst, nevědomky se tak stává součástí vysoké a vražedné hry. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Pomerne slušne natočený detektívny príbeh s dobrými hercami a veľmi dobrou produkciou, ktorá vie navodiť napínavú atmosféru keď treba. Burt Lancaster vie hrať drsné charaktery aj keď má na pleciach 60 krížikov, takže postavu bývalého policajta, ktorý po prepustení z väzenia robí strážnika na miestnej univerzite, stvárnil znamenite. Ale ako sa vo filme hovorí: "Polda se nezapře." a jeho pátranie po zločinoch, ktoré začne jedna ukradnutá páska, vedie k celkom prekvapivým odhaleniam. 70% ()

PORTER44

všechny recenze uživatele

Docela slušná krimi,nechybí jak napětí tak i   docela pár akciček,trochu podobné jako s   Drsným Harrym,taky se stím nepáral,bývalí   polda který příjde do místního města jako   hlídač do školy kde se stane vražda a už to   jede on se do to vloží a nepustí se dokud vraha   nedostane,zamotaný konec kdo co udělal se   povedl,B.Lancaster zvládl roli perfektně. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Druhý a poslední režijní počin Burta Lancastera a jediný Rolanda Kibbeeho pro nějž se jednalo i poslední kino film. Námět a zápletka nepůsobí špatně, ale svou délkou a různými druhy zvratů film začne diváka tahat až ho utahá. Jako by pánové neměli domyšlený konec, který bych čekal zajímavější vzhledem k průběhu. Film trochu působí jako epizodka spolužáka detektiva Colomba, který v mnoha ohledech a svým přístupem může působit charismatičtěji, ale stejně už se člověk těší na závěrečné rozuzlení. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny docela napínák, kterej slušně táhne trochu chandlerovskej "detektiv", jehož si s gustem říznul Lancaster. Doposud klidně za čtyři hvězdy, ale jak se blížíme k rozuzlení, celý se to svojí totální překombinovaností sesype jak domeček z karet! Nakonec je z toho absurdní a naprosto nevěrohodná snůška, pomalu jak z nějakýho hororovýho béčka... Škoda takhle zprznit solidně se rozvíjející žánrovku:( ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Trochu noirovka, trochu drama, trochu akční, Lancaster moc neví, co vlastně točí... ale výsledek i kvůli němu není vlastně tak špatný. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama