Reklama

Reklama

Ying han

Obsahy(1)

Příběh o mladém vojákovi Lao San, který při výcviku u námořnictva utrpí úraz, jenž mu poškodí mozek. Lao je kvůli tomu z armády propuštěn, ale i v soukromí nadále žije vojenským životem a jeho jediný životní cíl je bojovat proti zlu. Jelikož skvěle ovládá bojové umění, jeho boj má značně svérázný styl a často se tak sám dostává do střetu se zákonem. (Tamten)

(více)

Recenze (9)

animario 

všechny recenze uživatele

Asijskou produkci mám rád, námět Kickasse říznutýho Forrestem Gumpem zněl jako peckovní drama s prvky akce a komedie. Zabil to ale tupej scénář a nudná zápletka (o choreografii nemluvě,nemuseli zrovna lítat vzduchem,ale střih těch několika málo bitek stál za vyliž). Potenciál mírně retardovanýho bojovníka proti bezpráví nebyl vůbec využitej. Jedinou světlou stránkou filmu je sympaťák Ye Liu v hl.roli, s termoskou na krku,vojenskou disciplínou, dialogama se zrcadlem a zarputilým smyslem pro boj se zločinem byl naprosto úžasnej. 2,5*. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V zaverecnych titulkoch chybalo uz iba "approved by the Communist Party of China & People´s Liberation Army" ;-). Od zaciatku ide totiz o akcny heist film, ktory svoje korene v Mainland nezaprie (a to i podpore zo strany HK stars), korunovane v zavere takmer povinnou Maovou doktrinou "vzdania sa osobneho pre prospech vacsieho celku /naroda/. Zatial co vyssie uvedeny faktor vyvolal obcas usmev na tvari, oko potesia farebne filtre ako z korejskych thrillerov (a tie ja velmi mozem) a niektore slusne bojove techniky. A ono aj ta na prvy pohlad "uvolnena" montaz jednotlivych scen za sebou /alebo inymi slovami rozharana - preskakujuca, castokrat nahle konciaca akciu v scene/ bude mat nakoniec cosi do seba - minimalne v tvorbe specifickej atmosfery. 7-8/10. ()

Reklama

Raziel811 

všechny recenze uživatele

O existenci tohoto filmu jsem věděl už dlouho a A. Wonga mám rád. Chybně jsem se ale domníval, že jde o akční film. O to více a mě výsledek potěšil a hlavně zaujal. Jednoduchý příběh o životě sice nemá výraznější a hlubší postavy, ale je (i díky hudebnímu podkresu) příjemným melodramatem o životě člověka, který má vštípené zásady, ale kvůli úrazu se stane mírně prostoduchým. Na filmu je vidět, že rozpočet byl malinký, ale o to více dokázal zaujmout hlavní představitel, tedy Ye Liu. Všem HK pozitivním fandům doporučuji. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Akční verze Forresta Gumpa v čínském provedení? Vlastně, proč ne. Příběh má občas silně konstruované momenty (závěr), ale nese i příjemnou dávku realističnosti (přítelkyně, zneužití důvěry apod.) a hlavně je skvěle po asijsku zpracován, takže mu kdejaké klišé či kýč odpustíte. Akce je natočená výborně, kamera je příjemně syrová a dynamická a hlavní hrdinové jsou zahráni s přehledem. Škoda, že si scénárita nedal více práce se závěrem, který se prostě utrhl ze řetězu a působí až naivním dojmem. Lao San je ochránce slabých, jak vidí někoho páchat zlo, nemilosrdně trestá - zlo mu to ale nebude tolerovat dlouho... 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělej film, kde hlavní hrdina utrpí při výcviku námořnictva poškození mozku, který mu řádně sníží inteligenci a navíc musí opustit námořnictvo a vrátit se do normálního života, jenže v něm se stále cítí jako voják a svůj bojovej výcvik využívá k udržování pořádku v ulicích Hong Kongu za každou cenu, bere to jako svoje poslání, kdy řeže nejen gangstery, ale i šikanující mládež, podvodníky nebo zloděje, prostě všechny kdo nejednaj správně a řeže je tam v parádním stylu, kterej ale trošku sráží častej střih a debil za kamerou s parkinsonem, ale nakonec se to dalo vydržet, protože jinak o cool bitky a záběry nouze neni. Akorát škoda, že závěr s Anthony Wongem nebyl vypjatější a namakanější, ale i tak se mi to hodně líbilo ()

Galerie (10)

Související novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Reklama

Reklama