Reklama

Reklama

Nostalgická tragikomedie nás zavádí do jednoho newyorského baru, jehož neurvalý majitel Jacques (Brian Cox) už chce pověsit řemeslo na hřebík. Najde si proto na ulici svého následovníka, mladého pobudu a snílka Lucase (Paul Dano), který má ale na barmanskou profesi až příliš „dobré srdce“. Lekce otrlosti může začít... Mladík se rychle učí práci za barem a přizpůsobuje se místnímu stylu. Všechno jde podle plánu. Až jednoho deštivého večera do pánského baru vejde krásná a namol opilá letuška. Lucas se bezprizorní cizinky ujme a nabídne jí útočiště. Přítomnost ženy atmosféru baru zcela promění, což cholerický majitel nese s nelibostí. Od této chvíle už se události mohou vyvíjet jen špatným směrem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

uiu 

všechny recenze uživatele

Dobrý potenciál, ale velmi špatně uchopený. Brian Cox je nepříjemný starý dědek, sprostý, sarkastický a nenávidí lidi. Prostě takový Dr. House, akorát, že Houseovi nesahá ani po kotníky a tak se jeho škarohlídství jeví spíše jako otravnej dědek - osina v zadku, než cool děda s fajn hláškama. Má za sebou už pět infarktů a shání někoho, kdo by za něj přebral jeho bar. V nemocnici se seznámí s mladým chlapcem, bezdomovcem, kterému nabídne střechu nad hlavou a začne jej zaučovat, jak se má správný hospodský chovat a jak se starat o bar a hosty. Nevím, jestli je problém jen ve mě, ale věděla jsem, jak to všechno skončí už ve chvíli, kdy se Lucas domlouval se sestřičkou, co jim má dát za oplátku, že se o něj v nemocnici tak dobře starali... A přesně jak jsem si myslela, tak to i skončilo. Bohužel se zastavuji na 3 hvězdičkách a dala bych 4 jen v případě, kdyby byla postava Jacquese ve stylu "nepříjemnej jako Dr. House" a ne "nepříjemnej jako váš soused důchodce". Bohužel. ()

Witta 

všechny recenze uživatele

Prijemne se na to kouka, oba hlavni hrdinove podavaji presvedcive vykony, i kdyz Paul Dano je mozna az trochu moc "Mirek Dušín":-) Jediny co film srazi je hrozna pruhlednost, jelikoz asi po peti minutach filmu mi bylo jasne jak skonci. Nicmene k onomu okamziku se cely film ubiral zajimavou cestou, prilis nenudil a patosu bylo opravdu jen nezbytne male mnozstvi.. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn dramaticky spracovaný a zahraný film s pekným odkazom na záver... O dvoch protichodných typoch ľudí, ktorí si navzájom dokázali pomôcť. Často je úprimné priateľstvo aj tam, kde by ste ho nikdy nehľadali, o to je potom vzácnejšie... Aj napriek tomu, že záver bol viac-menej jasný už hneď od začiatku (u mňa to bolo od miesta, kedy P. Dana prepúšťali z nemocnice), dejová linka ma nenudila, pričom ma každú chvíľu niečím príjemne prekvapila, či už svojim sladko-trpkým humorom alebo nejakou pozitívnou myšlienkou. Samotný koniec možno pre niekoho môže vyznieť ako taký umelý, boľavo-sladký konštrukt, ale mne to nevadilo, skôr naopak. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Dobré srdce má jistě své kvality, tvůrci zde navodili autentickou atmosféru a komornost snímku rozhodně sluší. Jenže scénář je už slabší, především díky nepříliš kvalitně napsaným postavám a (bohužel) ten "nečekaný" závěr budete čekat už od poloviny filmu. I tak má ale smysl, evropské "dobrosrdečnosti" není nikdy dost. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak ako to vidím ja je, že oni vám natlačili 500 dielny seriál do 95 minút, lebo toto sa nikde inde nedeje! Už už som si myslel, že... Wááááw, náhrada za Kaurismäkiho , ale s príchodom tej ženskej to šlo dolu vodou! Môj záver: Názorná ukážka toho, ako sa dá zpackať vynikajúci nápad. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama