Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je v hispánské čtvrti ubodán mladý portorikánský chlapec, jsou ze zločinu obviněni tři chlapci z italsko-amerického gangu. Hank Bell (Burt Lancaster), zástupce okresního prokurátora, muž s politickými ambicemi, je pošle do vězení. Jak však vyšetřování případu postupuje, uvědomuje si, že komplot je mnohem složitější, než se zdá. Adaptace románu Evana Huntera „A Matter of Conviction“. (mac000)

(více)

Recenze (3)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Sociálně kritické krimi drama o státním zástupci (Lancaster), který se snaží usvědčit z vraždy tři mladistvé členy gangu a postupně začíná zjišťovat, že ne vše je tak černobílé, jak se na začátku zdálo. Frankenhaimer byl skvělý režisér a tenhle film je toho důkazem. Precizní režie, krásná černobílá kamera, výborný Burt Lancaster a i dnes aktuální sociální komentář. Postavy jsou uvěřitelné, včetně hlavního hrdiny, který je možná až příliš idealistický a snaží se dosáhnout spravedlnosti, i kdyby to mělo zničit jeho případ. Každopádně na to, že je film z roku 1961, nezastaral ani tématicky, ani řemeslně. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Burt Lancaster jako státní zástupce vyšetřující vinu tří mladistvých členů gangu. Film uzavírají obvyklé postupy soudního dramatu....Film zestárl. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Buer Lancaster /Ptacnik z Alcatrazu, Vlak 1964/ tentokrat v sudnej drame. kde usvedcuje kohosi z vrazdy. Hoci barta az tak nemusim, zahral to presvedcivo, dialogy an urovni, reziser John Frankenheimer /Gypsy Moths 1969, Ptacnik z Alcatrazu/ sa proste vyznal do rezie : 77 % ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama