Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nechytla mě ani jednička, natožpak tahle natahovaná kaše bez pořádný zápletky. Jestli prvním dílem měl Troy Duffy co říct, o čemž se dá polemizovat, tak sequel vyznívá úplně zbytečně. A vzhledem k tomu, že měl na psaní scénáře 10 let, tak výsledek je žalostnej. Je tu vidět marná snaha o jakýsi GODFATHER přesah. Ale jedno plus to má, Julie Benz, byť je tu celkem zahalená a trapně přehrává, nebyla nikde jinde tak sexy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečné pokračování. Je až k nevíře jak může být pokračování filmu, který byl svěží a plný originálních nápadů, natočen naprosto nudně a bez nápadu. A ještě ke všemu od stejných tvůrců. Celý je to vlastně přes kopírák jedničky, akorát tak o dvě třídy hůř zrežírované. Příběh je až moc velkej spletenec všeho možnýho. Dialogy chtějí být stylizovaně přisprostlý, ale místy jsou spíše trapný. Minulé nápadité rekonstrukce místa činu vyznívají do prázdna a akční scény nemají (až na jednu vyjímku) vůbec žádný náboj. Na 3* se dostanu jen díky tomu, že Flanerymu s Reedusem to společně pořád hodně dobře funguje, pár výborných hlášek se tam najde, bláznivý Clifton Collins Jr. je jako náhrada za Rocca výbornej a menší camea 2 postav z minulého dílu taky potěší. Na druhou stranu je tu ale zase totálně nesnesitelná Julie Benz, které to sice dost sluší, ale když otevře pusu, tak mám chuť ji něčím přetáhnout po hlavě. Po výborné jedničce tedy přichází naprosto průměrné pokračování, které nám napovídá, že tenkrát měl Troy Duffy spíše štěstí než hodně talentu. 50% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

I po dekádě to Duffymu šlape parádně. Zdaleka to není taková pecka jako první díl, ale i tak jsou Boondock Saints II nadupanou akční jízdou říznutou těmi nejlepšími dialogy a hláškami za x filmových let. Charismatická dvojka v jejím čele je stále stejně sympatická; abscence Willema Dafoeho nemusí díky rázné agentce Benzové vůbec vadit. Roztomilá manželka "Rita" z Dextera se v tomto šíleném pokračování proměnila do přehrávající neohrožené pistolnice, která nejde pro sprosté slovo daleko. Chvílemi jsem tu postavu nenáviděl, pak zase miloval - v mém podvědomí zůstane její šíleně dobře napsaný charakter navěky. Za co si All Saints Day zaslouží přidat minimálně jednu hvězdu jsou již zmiňované hlášky a skutečnost, že kvalita snímku se v divákových očích stupňuje s každým dalším shlédnutím. Nepochybuji o tom, že za pár desítek let bude mít Duffyho trilogie (ano, další díl nejspíše bude!) nemálo horlivých fanoušků a z Pokrevních bratrů se stane kult. Snad se toho dožiju. Chci kompletní vydání tří blu-ray disků ve sběratelské krabičce! P.S. Scéna se slaněním a nápad přehlušit hudbou audio-mix akčních scén (výstřely, nábojnice, kulky) je fajn nápad. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Duffy si možná přál, aby jeho bostonští borci kráčeli ve šlépějích Kmotra 2, ale tak úplně to nevyšlo. Jeho fandovské odkazování a nástupy ve zpomalovačkách jsou sice super, ale příběh nijak zásadně netáhne a emocionální náboj chybí úplně. Problémem taky brzy začnou být akční scény, které se pořád nesou ve stylu "hraje drsná hudba a Flannery a Reedus stojí a střílí, jako by je nic nemohlo trefit", což zamrzí obzvlášť v té závěrečné, kterou tenhle styl dost zabíjí. Proč tedy čtyři? Protože kupa hlášek a cool momentů, protože Clifton Collins Jr. a Julie Benz, a protože boží náběh na trojku. Uvítal bych jí, ale Duffy by měl ubrat na svých vyždímaných trademarcích a zkusit to trochu postaru. Connorovým by to určitě neuškodilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $10,273,188Tržby Celosvetovo $10,629,321Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,262,021 //počet predaných kusov 250,189Tržby za predaj DVD v USA $24,841,592 //počet predaných kusov 1,023,094║ tak sväté komando likvidátorov zla je späť a aj keď už nedosiahne takých grádov ako tomu bolo v prvom diely je stále na čo pozerať, sype im to dobre a skleslá zábavnosť nechýba /70%/ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)

Reklama

Reklama