Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička. Je to sice dobře udělané, občas i trochu vtipné, ale strašlivě hloupé, trpěl jsem u toho jako zvíře. Trapně teatrální irčanství a drsňáctví "svatých" bratrů (které by se snad dalo uvěřit Reedusovi, ale určitě ne Flanerymu, kterého stále vidím jako toho mladého panického neochlupeného hezounka v roli mladého Indiany Jonese), trapné submisivní šaškování "uzenáče" Collinse (chvílemi jsem se za něho až styděl), vrcholně trapná postava agentky FBI (tedy ta filmová, jinak Julie Benz má postavu i ciferník samozřejmě maňifik), trapná snaha o cool image vatikánské svaté stolice, prostě třeskutá blbina, jejíž smysl moc nechápu. Tarantinovi rozumím, tomuhle ne. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Tak se nám po 10 letech hoši přeci jen vrátili a s nimi i několik dalších postav z prvního dílu jako trojce policajtů, David Della Rocco ve snové sekvenci, dokonce i ten starý děda jako majitel baru a možná i někdo další (tuším, že ten obchodník se zbraněmi). A přibylo pár dalších, hlavně sexy Julie Benz a Clifton Collins jr., který je důstojným nástupcem Rocca. Pokud máte rádi jedničku, bude se vám líbit i druhý díl. Možná je to i proto, že Duffy hodně postupů prostě pouze kopíruje a nepřináší až takovou inovaci (juxtapozice u přestřelek stále stejná). Prestože mám určité výhrady k hudbě (jakožto výrazného elementu), kdy u přestřelek běží takový elektronický remix, který mi moc nesedl, i když pár rockových vypalovaček se zde nachází, je to pecka. A na konci se jako velké překvapení objeví...... a s ním i otevřená vrátka do třetího dílu. Takže sem se sequelem a doufám, že to nebude trvat dalších 10 let. 8/10 ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

vaří se ze stejných ingrediencí jako v jedničce, akorát už to nepůsobí tak svěže - slušela by trošku kratší stopáž, zajímavější přestřelky (kamera točící se kolem Svatých, kteří jen stojí na místě a nikdo je netrefí už mě fakt začínala srát) a vtípky už taky nejsou to, co bývaly. Julia Benz se vyvedla, stejně tak i sympaťák Romeo. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Zastřelte mě někdo. Už z traileru jsem tušil, že tohle může být pěkný průser, ale stejně jsem byl nakonec překvapen - Boondock Saints II je jeden z nejhůře zpackaných sequelů, co jsem kdy viděl. Já si snad začnu vážit Ritchieho a Tarantina - ne, že by měli v hlavě víc mozkových buněk, než prosťáček Duffy, ale alespoň ty své kraviny točí na nějaké technické úrovni. Jedničku Boondock Saints jsem měl vždycky rád, na svůj nízký rozpočet to byla roztomilá podívaná s hromadou hlášek a sympatických postav. Nejsem ale tak zarytým fanouškem, abych se bez protestování díval na takový hnusný odvar - protože ve dvojce se zcela nesmyslně a trapně opakuje všechno od A do Z. Nemyslím tím samozřejmě chování a značkové hlášky postav, to k fanmovie patří, Duffy ale zkopíroval většinu scén a nahradil mrtvé postavy jejich nevydařenými klony, nedomrlými pišišvory bez koulí (doslova) a šťávy. Všichni herci jsou naprosto hrůzostrašní (v čele s Julii Benz, na jejíž škleby se nedá dívat normálně, natož ve zpomaleném záběru), nejhorší je ale formální stránka, která na rozdíl od jedničky plně vyhřezla na povrch - plochá televizní kamera s neuměle použitými filtry, hudba necitlivě naplácaná do záběrů, stupidní akční scény. To jsem si zase zkazil den, kurnik šopa. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak konečně Svatí opět in da action. Mno, zub času se na nich hodně podepsal, časový odstup je více než znát, už to nejsou tak cool machýrci jako v prvním díle, kde hláškovali a kosili vše, co se hýbalo (příběh, zápletka a celý průběh byl také atraktivnější a chytlavější). Citelnou ztrátou je absence W.Dafoeho, Benz se může snažit jak chce, ale tato princezna nesahá Dafoemu ani po kotníky. Pro fandy Svatých určitě příjemné a vítané pokračovaní po dlouhé době, pro ostatní jen průměrný, nic neříkající akční film. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)
  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)
  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)

Reklama

Reklama