Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Duffy si možná přál, aby jeho bostonští borci kráčeli ve šlépějích Kmotra 2, ale tak úplně to nevyšlo. Jeho fandovské odkazování a nástupy ve zpomalovačkách jsou sice super, ale příběh nijak zásadně netáhne a emocionální náboj chybí úplně. Problémem taky brzy začnou být akční scény, které se pořád nesou ve stylu "hraje drsná hudba a Flannery a Reedus stojí a střílí, jako by je nic nemohlo trefit", což zamrzí obzvlášť v té závěrečné, kterou tenhle styl dost zabíjí. Proč tedy čtyři? Protože kupa hlášek a cool momentů, protože Clifton Collins Jr. a Julie Benz, a protože boží náběh na trojku. Uvítal bych jí, ale Duffy by měl ubrat na svých vyždímaných trademarcích a zkusit to trochu postaru. Connorovým by to určitě neuškodilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvojka bohužel za jedničkou podstatně pokulhává. Jednak je to špatným scénářem, který do určité míry chabě kopíruje předešlý díl plus přidává poměrně trapné hlášky a jednak hereckým obsazením. Teď nemám na mysli bráchy a Billyho Connollyho, ale Cliftona Colinse a zejména Julii Benz, která Willema Dafoea nenahradila ani náhodou - vlastně mi celou dobu lezla neskutečně na nervy. Na druhou stranu závěr byl už zase vyvedený, zabiják jdoucí po "Svatých" byl taky v pohodě a i ten Colins měl nakonec pár dobrých štěků. Každopádně před trojkou by si měl Duffy pořádně srovnat oba díly a uvědomit si, co bylo ve dvojce špatně. 55% ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pro mě po vynikající jedničce docela velké zklamání. Troy Duffy recykluje kde může a napodruhé už to není tolik zábavné. Jako bych sledoval první díl, okleštěný o Williema Dafoea, Rocca a tři čtvrtiny úderných hlášek. Nebýt jedničky, tak po dvojce bratrů neštěkne ani pes, který nekouše. Film nevybočuje z řady podobných akčních "direct to DVD" titulů a to šel prosím do více než pětistovky kin. Trojku bych bral jedině v případě vyzkoušení nějakých konečně nových postupů, ale těch se asi u Duffyho nedočkám. A Julie Benz byla stokrát lepší v Rambovi, tohle měla být náhrada za Dafoea? Cliftonovi se náhrada alespoň částečně vydařila. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Jednotke som Duffymu a jeho bratom nastrkal až päť poctivých hviezd a oni sa za odmenu zavďačia až po desiatich rokoch a to navyše skoro amatérskym kúskom z tej slabšej úrody. Tancujúci Vilko Dafoe (nezabudnuteľná to scénka) bol nahradený pani Julkou Benzovou, ktorú sa, aj keď je sexy, počúvať nedá a pri jej rekonštrukciách mi začali padať vlasy (asi tri) a rozkývali sa mi minimálne dva zuby. Bratia síce aj naďalej pália obojručne, no bohužiaľ bez nápadu a slepými. Káčerko Duffy si mal vopred premyslieť, či vôbec je potrebné natočiť pokračovanie tak skvelého filmu, akým jednotka rozhodne bola. Ono to totiž nie je také jednoduché, ako vybrať suché z nosa a zjesť. 50%. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Takže na tohle pokračování jsem musel čekat ty roky, já bych raději čekal dál, nebo ještě lépe - raději bych se vůbec nedočkal. Troy Duffy nám nevypráví příběh, není stejně naladěný jako kdysi, tady nám divákům vyloženě ukazuje že mu po těch letech od jedničky došli peníze a tak se z nouze pustil do pokračování, které už nemá ten náboj a různé neotřelé nápady. Natočený jen aby se zaplatil díky dobrému jménu svého staršího bratra a něco z toho káplo. Akce podle šablony, nuda je v tomto případě samozřejmostí. Na konci snímku se nám pořádně otevřela vrata od stodoly pro další pokračování, to značí fakt, že se asi třetího dílu dočkáme dřív než za dalších deset let. 40% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)
  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)

Reklama

Reklama