Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Groteskní, silně stylizovaná komedie chce evokovat svět dětské představivosti. Na příkladu malého chlapce je zdůrazněna absence přetvářky, v kontrastu ke světu dospělých, kteří jsou ochotni vše nahlížet skrze peníze a na problémy dětí nemají čas ani trpělivost. Současně se tvůrci opájejí cirkusovým prostředím, které zastoupeno hlavně klaunem je stejně upřímné a nefalšované jako dětská mysl. Ve vedlejších rolích objevíme řadu zajímavých osobností českého i slovenského filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

zette 

všechny recenze uživatele

Tak nezazivny film pro deti se neda videt kazdy den, katastrofa. Jinak nechapu, proc se v dobe jednotneho statu predabovavali cesti resp. slovensti herci. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Naprosto béčkový slovenský film pro děti s mimořádně slabou zápletkou, sebestředným duem komiků Lasica - Satinský a nehorázným dabingem českých herců. Pro Věru Ferbasovou byla návštěva bratislavské Koliby jen milým výletem, od kterého sama nečekala nic jiného, než další (byť opět spíše lokální) příležitost připomenout svou tvář i mladé generaci. V té době ostatně sklízela úspěchy v Praze na prknech Činoherního klubu v divadelní inscenaci Seana O´Caseyho Pension pro svobodné pány, což pro ni bylo mnohem důležitější než Plichtův film. Ten ve výsledku stojí leda za starou belu. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, pro děti jistě dobré. Ve filmu je řada komických situací, které pobaví nejen ty nejmenší. Bohužel, pro mne to už tak nějak nebylo, ale přesto dávám snímku vyšší hodnocení. Něco z něj patří panu Lohniskému. Mimochodem, hlavní hrdina se jmenuje Jurko ne Ferko, jak se někde uvádí. I kdybych se přeslech, je toto jméno uvedeno v závěrečných titulcích. Takže, paní Renáto Šmatláková z katalóg slovenských celovečerných filmov, co tak se podívat na snímeček trošku pozorněji? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Verím, že ako dieťaťu by sa mi teoreticky Cézar mohol páčiť. Je to totiž dobrodružstvo, aké by sme chceli vo veku mladého protagonistu zažiť všetci. Ono to ani inak myslené nie je, iba ako taká detská fantázia, pri ktorej je možné na mieste detektíva a ďalších pátračov nevidieť na 5 metrov prechádzajúceho poníka. Plichta si asi so zvieratkami rád popracoval, rovnako ako s detským hercom. Film by na svoju naivnú zápletku zniesol určite kratšiu stopáž. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jestli takhle špatně vnímají Slováci slovenské herce v českých filmech, tak to potěš, protože tady ta nadabovaná Věrka Ferbasová a Václav Lohninský - to bolí. Nadto celý film je už průser sám o sobě... ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v Bratislave, Znojme a v maďarskom Györi. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama