Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Pre diváka, ktorý vie oceniť nádherné obrázky amerických a švajčiarskych kopcov a tiež pri pohľade na "železného" Eastwooda, ktorý si v tomto filme odliezol svoje (ostanete z jeho výkonov s otovrenou hubou), je to potešenie. A asi to nie je úplne vhodné porovnávanie, ale mám pocit, že film Nordwand (2008) sa nechal týmto kúskom pomerne dosť inšpirovať. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

První polovina je celkem rozvláčná, ale jak se příběh přesune do Utahu a posléze do Švýcarska, to je jiné kafe. Reálně natočené scény horských výstupů, při kterých se tají dech. Eastwoodovi role suše hláškujícího zabijíka, jak jinak, sedí a není divu, že mu každá káča skáče do postele...Inu, v 70-tých ještě svět nevěděl, co je AIDS...:) ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Podivný mišmaš špionážního thrilleru britského stylu a nadsázkou říznutým dobrodružstvím, ve kterém jsem pouze čekal, kdy se na scéně objeví Blofeld se svou bílou kočkou (albínský šéf tajných služeb Dragon bude nejspíš jeho ještě úchylnější bratříček). Dohromady z toho čiší scenáristická bezradnost, protože střídání čirých "wtf" momentů s těmi opravdu mrazivými časem začne nudit a Vražda na Eigeru vyznívá jako nepovedená parodie. A kromě toho, Eiger hraje hlavní roli pouze poslední (a nejlepší) čtvrtinu celého filmu, předchozí tři zabírá expozice, která nenavnadí, ale naopak odradí. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vražda na Eigeru je takovou rádoby bondovkou a celkem se jí to daří díky charismatu Clinta Eastwooda, který hravě skolí každou sukeň. Z pohledu scénáře je to ale příšerně otřesná bída. Rozhovory šílený a zápletka neuvěřitelná. Ani akční scény nejsou natočeny kdo ví jak. I tak je ale film parádní a to (kromě zmíněného Clinta) díky horolezeckým scénám. Nejsem lezec, ale výšky a absence kaskadéra u hlavní postavy dokážu ocenit. Zvláště, když jde o 45 let starý film, kdy si tvůrci mohli minimálně pomáhat speciálními efekty. Hlavně závěrečné odříznutí nad propastí nemusel Clint asi ani moc hrát. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film mi takmer celý čas pripadal ako bondovka. Nič sa neberie príliš vážne, drsné hlášky na adresu nepriateľov padajú každú chvíľu, špiónska hra, komplikované vzťahy z bývalími partnermi, tajná zbraň v rukách nepriateľa, pár rýchlych pästných výmien, tajomný šéf-albín je ako vystrihnutý z prvých bondoviek, dobrodružný nádych, no a mladé dievčatá dostávajúce sa do postele hlavného hrdinu podozrivo rýchlo. Akurát záverečná vysokohorská "turistika" mi do "bondoviek" celkom nesedela a práve ona bola zvládnutá najlepšie. Trilerových momentov je minimum, skôr ide o čistý akčný film s nie silnou špionážnou zápletku. Eastwood s Kennedym štandartne solídni. Ešte keby sa šetrilo so stopážou a na Eiger sa išlo o niečo skôr. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Kromě jedné natočil Clint Eastwood všechny nebezpečné scény sám. (džanik)
  • Druhý den natáčení zabil uvolněný kámen horolezce Davida Knowlese. Několik minut předtím se pohyboval na stejném místě Clint Eastwood. (džanik)
  • Clint Eastwood absolvoval třídenní horolezecký kurz v Yosemitském národním parku a několik měsíců potom trénoval ještě doma. (džanik)

Reklama

Reklama