Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Podivný mišmaš špionážního thrilleru britského stylu a nadsázkou říznutým dobrodružstvím, ve kterém jsem pouze čekal, kdy se na scéně objeví Blofeld se svou bílou kočkou (albínský šéf tajných služeb Dragon bude nejspíš jeho ještě úchylnější bratříček). Dohromady z toho čiší scenáristická bezradnost, protože střídání čirých "wtf" momentů s těmi opravdu mrazivými časem začne nudit a Vražda na Eigeru vyznívá jako nepovedená parodie. A kromě toho, Eiger hraje hlavní roli pouze poslední (a nejlepší) čtvrtinu celého filmu, předchozí tři zabírá expozice, která nenavnadí, ale naopak odradí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film mi takmer celý čas pripadal ako bondovka. Nič sa neberie príliš vážne, drsné hlášky na adresu nepriateľov padajú každú chvíľu, špiónska hra, komplikované vzťahy z bývalími partnermi, tajná zbraň v rukách nepriateľa, pár rýchlych pästných výmien, tajomný šéf-albín je ako vystrihnutý z prvých bondoviek, dobrodružný nádych, no a mladé dievčatá dostávajúce sa do postele hlavného hrdinu podozrivo rýchlo. Akurát záverečná vysokohorská "turistika" mi do "bondoviek" celkom nesedela a práve ona bola zvládnutá najlepšie. Trilerových momentov je minimum, skôr ide o čistý akčný film s nie silnou špionážnou zápletku. Eastwood s Kennedym štandartne solídni. Ešte keby sa šetrilo so stopážou a na Eiger sa išlo o niečo skôr. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Zápletka nestrhne. O čo tu ide je reálny Clint Eastwood v krkolomných horolezeckých scénách v americkom Utahu a na skutočnom švajčiarskom Eigeri. Škoda, že sa film do tejto roviny dostáva až po naťahovanej a nezaujímavej prvej polovici, ktorá evokuje priemernú starú bondovku bez Seana Conneryho... Ale Utah a Švajčiarsko moc pekne a strhujúco nakrútené. Režírovať a súčasne byť pred kamerou v takýchto lokáciách (a nepoužívať kaskadéra!), to si zasluhuje obdiv. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Eastwood jako herec a režisér statečně bojuje s nablblostí zápletky a jejím rozuzlením (literární předloha prý měla být parodií na Bonda), takže výsledkem je snímek, který je zajímavý především v jednotlivostech: malebná kamera, Williamsovo hudební čarování, suše cynické hlášky hlavního hrdiny a nadržený psíček s rozkošným jménem. Plus jistý záběr, který do úspěšného konce dotáhl Verhoeven v Základním instinktu. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Pre diváka, ktorý vie oceniť nádherné obrázky amerických a švajčiarskych kopcov a tiež pri pohľade na "železného" Eastwooda, ktorý si v tomto filme odliezol svoje (ostanete z jeho výkonov s otovrenou hubou), je to potešenie. A asi to nie je úplne vhodné porovnávanie, ale mám pocit, že film Nordwand (2008) sa nechal týmto kúskom pomerne dosť inšpirovať. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo také ve Švýcarsku, konkrétně v Leysin. (reich)
  • Keď Clint Eastwood so svojim štábom prechádzali časťou Monument Valley v Arizone, jeden z jeho kolegov ho upozornil, že tu kedysi slávny John Ford natočil takmer všetky úvodné scény svojich westernov. Eastwood zareagoval, že nech to teda spravia aj oni. (MikO_NR_1909)

Reklama

Reklama