Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1978 a v Chile vládne Pinochet. Tajná policie proniká do soukromí všech lidí, na které padne i jen stín podezření. Padesátiletý neúspěšný Raúl je posedlý postavou Tonyho Manera z filmu Horečka sobotní noci. Jeho jediným cílem je být jako on a naučit se stejně tancovat. Vrcholem má být vítězství v televizní soutěži imitátorů. K dosažení cíle je Raúl ochoten použít jakékoli prostředky. Zatím pouze nacvičuje s přáteli v malém zapadlém baru na předměstí, kde každou sobotu vystupuje jako Travolta. Uzavřen do svého světa si neuvědomuje, že ne vždy účel světí prostředky a že jeho spolutanečníci jsou zapleteni do odboje. Syrový snímek patří k novému proudu autorského filmu, který se v posledním desetiletí rodí v Chile. (Febiofest)

(více)

Recenze (6)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Začnem trošku z iného konca. Po šichte v rachote a následnom tréningu v gyme, som bol večer dosť unavený, ale i napriek tomu som sa rozhodol, že si pustím nejaký film. Pár dní dozadu som vzhliadol Post Mortem a tak som sa dnes večer rozhodol pre túto snímku, od rovnakého režiséra a s tými istými aktérmi. Cítil som vyčerpanosť a v prvých minútach som tomu moc nedával šancu, bralo ma totiž do spania. No a zrazu prišla scéna, ktorá by prebrala i mrtveho a potom to už išlo ako na páse. Jedna brutalita za druhou! Normálne až infarktové stavy! V tomto prípade mi '' přetíženost šokantními záběry'' vôbec nevadila. Bomba! Hlavný hrdina ( vynikajúci Alfredo Castro ) je kus arogantného, sebeckého, skurveného zmrda, ktorý myslí len a len na seba a ešte mu to navyše všetko aj prechádza! Veľmi oceňujem záver filmu. Strih a nazdar. Myslím, že tento film hocikomu nesadne, ale pre mňa to bol totálny nášup! No a nepustite si hned' potom Saturday Night Fever... ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Jestlize na festivalovou projekci nahodou zabloudi rodinka s nadeji, ze uvidi Horecku sobotni noci po chilsku, behem projekce babicce zaskoci popcorn, v dusledku cehoz se pak 15 minut dusi a chrochta, a behem zaverecnych titulku tataz osoba prohlasi, ze se letos ten Febiofest opet nevyvedl, nemohu s hodnocenim nize:-) ()

Reklama

Ony odpad!

všechny recenze uživatele

Jedinou docela ucházející scénou byl taneček mezi vystoupením na novém pódiu a tou hodně divnou souloží. Tam snad měla své opodstatnění i ta otřesná kamera. Jinak to byla čirá hrůza: laciný příběh, odporné a především naprosto odfláknuté charaktery postav, přetíženost šokantními záběry (asi dvouvteřinová felace apod.). Hnus. ()

dedliipf 

všechny recenze uživatele

Šokantní nebylo skoro nic. Prostě mít krizi jako chlap středního věku v sedmdesátých letech muselo být peklo. Nad kalhotami vám chybí jeden knoflík a k orgasmům vás nikdo nepotřebuje. Bohužel nadprůměrný mi přišel pouze kontrast mezi nablýskaným snem a spíš tušenou realitou Chile, která je všude okolo, ale díky tomu, že ústřední postava realitě absolutně nevěnuje pozornost, nevidíte ji ani vy. Jeho charakter ničí příběh natolik, že se nedozvíte nic ani o dalších postavách. Jeho prázdnota přebíjí všechno. Film rozhodně má efekt, ale přitom nebaví Dokoukat jsem se rozhodla jen proto, abych sem napsala ten komentář o krizi středního věku v sedmdesátých letech. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama