Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od začiatku do konca sa to snaží byť drsné, cool, sexy a neviem čo ešte, ale akosi to nešlo. Hlášky sú väčšinou neúčinné a non-stop akcia prekvapivo nudná. Občas natrafíte na akčný film, ktorý nech je akokoľvek akčný a snaží sa zaujať sebaviac je jednoducho nezáživný. To je bohužiaľ tento prípad. V závere som správne tušil, že sa Malone po dvoch tutových úderoch basebalkou opráši...A on fakt vstal a nechýbal mi ani zub! Kurva Malone, ty si fakt drsný...40-50%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

S velkou mírou nadsázky se dá říct, že takhle nějak by mohla vypadat spolupráce Quentina Tarantina (případně Guye Ritchieho) s Milošem Macourkem :-). Nepříliš ambiciózní, na nic si nehrající, přesto velmi zábavné, stylové a hravé. Nebýt spadlého řemene v poslední třetině, nejvyšší hodnocení by jej neminulo. 75%. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane prichádza ako Malone. Postava, ktorej príbeh je blízky tej, ktorú hral vo filme spred piatich rokov - The Punisher. Chlap, ktorý odrovná každého, kto mu bude stáť v ceste za jeho vytúženou odplatou. Našťastie tento film nie je podľa comicsu. Je to drsná a ultranásilná chlapská záležitosť v divokom štýle, jemne strihnutá noirovskou atmosférou. Paradoxne príbeh a štýl rozprávania sa dosť ponášajú na iný comicsový film - Sin City. Samozrejme nemá nič spoločné s jeho vizuálom. Režisérsky je film ale dosť odvážny a nebojí sa zariskovať. Príbeh je naozaj jednoduchý, nemá čím prekvapiť, ale mužský divák si to popri tej luxusnej nádielke hlášok, prestreliek a bitiek možno ani neuvedomí. A ani ja som si teraz vôbec nie vedomý toho, či bolo vo filme vystrelených viac projektilov, či skvostných hlášok. V neposlednom rade si pochvalu zaslúži aj výber záporákov a ich samotné odprezentovanie svojej postavy. Doug Hutchison sa do svojho Matchsticka naozaj zažral. 80%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pravdu mají ti, co píší, že začátek je celkem solidní řežba, plná akce – střelného prachu, drsných hlášek i černého humoru. Parádní start skvěle navnadil, jenomže postupem času tomu začala docházet šťáva a došlo i na pasáže, kde jsem se trochu nudil. To však nic nemění na tom, že film je plný zajímavých postav, pošuků, asijská mrška taky nebyla k zahození – pan Zápalka rovněž – no a o sexy Else Pataky se asi nemá cenu bavit vůbec. Kurňa to je ženská… Thomas Jane odvedl slušný výkon a dobře ho doplňoval i Ving Rhames. Je trochu smůla, že Russell Mulcahy nedokázal ukočírovat celý film. Protože několik nezapomenutelných okamžiků se tu vskutku dá najít. Lepší průměr to je, ale žádná pecka. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

..........bejt postřelenej, není nikdy lehký.......... ............a pokud jseš mrtvej, měl bys tak zůstat......... Perfektní začátek, parádní přestřelka a povedená automobilová honička. Malone ( Thomas Jane ) je sekáč. Jako další v příběhu figuruje Boulder ( Ving Rhames ) - chlap, který chce poslat Malona do Pekla. Příběh, plný krve, černého humoru, tvrdých chlapů, hezkých žen a ..... smrti. CITÁT - Malone, právě si toho pána zapálil !!........ Rozhodně jsem se u filmu nenudil. Příběh končí větou - Pokračování příště. Scénář - Mark Hosack. Ve filmu hraje i Doug Hutchison a to muže zvaného Zápalka ( Matchstick ). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Malonovo auto je Buick Straight 8 z roku 1952. Thomas Jane auto objevil pár dnů před natáčením a nechal si ho dovézt až z Oxnardu v Kalifornii. (TomikZlesa)
  • Natáčení probíhalo ve Spokane v USA. (Terva)
  • Zbraň, kterou používá Malone, je Mateba Model 6 Unica, automatický revolver. Těchto typů bylo vyrobeno jen několik kusů. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama