Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Osvěžující film hýřící elegancí a vtipem. Mám ráda filmy odehrávající se v meziválečném období a tento mě opravdu potěšil. Půvabná moderní dáma, užívající si svobody, se dostane do honosného sídla konzervativní britské rodiny ctící tradice. Následuje nevyhnutelný spor, stejně jako odhalování pravých osobností postav a jejich příběhů. Jestli vás baví záležitosti typu Downton Abbey, určitě doporučuji ke zhlédnutí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem z toho měl dojem, jak kdyby to byla divadelní hra a herci se takovým tim zvýrazňováním vtipných situaci snažili divákovi ukázat, že se má smát, ale ono to nakonec vůbec nevadí, ten anglickej inteligentní humor sem nádherně sedne a občas se objeví i něco černohumornýho, což bylo jen dobře a navíc Jassica Biel se tu fakt překonává a Firthův další sympaťák je fakt sympaťák se všim všudy ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalé propojení jízlivě suchého britského humoru a dramatu s tragickými podtóny, plné vybroušených dialogů, okouzlující dobové atmosféry, skvěle rozehraných situací a výtečně vykreslených postav, kterým dominuje Colin Firth v roli sarkastického komentátora. Film, který vás chytne sice pomalu a možná i nenápadně, o to však důkladněji, a hlavně, nepustí nejen až do strhujcího závěru, ale dokonce ani po jeho skončení. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Kdyby Colin Firth žil kdysi dávno v Egyptě, nemuseli vzniknout otroci. Ten frajer by utáhnul i remake Klapzubovy jedenáctky v podání rodiny Růžičků v tankeru přes Gobi i s realizačním týmem přivázaným k slepému střevu skrz ústní otvor. Easy Virtue je velmi dobře koukatelnej a snesitelnej film jen díky němu. Jessica Biel už není tou kočkou v upnutejch džínách z Texaskýho masakru, kdy by každej teen onan dal popcorn s colou, aby na vteřinu zahlíd její bradavky a scénář je jen velmi zmrzačenej bratříček důležitýho Earnesta/Filipa. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

3 a pol*. Britké britské poznámky, šarm hlavných postáv, zaujímavé originálne prvky príbehu, či občasné črty. Vystihnú film v mojich očiach. Konštantné hodnotenie situácie, občasný viacvýznamový anglický slovník.. Colin Firth tradične neschopný vložiť do svojich replík nejakú dávku citu, resp. jeho prednes v rovnakej rovine, či už hovorí vtip alebo niečo (zá)važného charakteru. Živá Larita. Úchvatný Kris Marshall a jeho postava sluhu Furbera. Podivný záver, kt. mi odobral pozitívneho dojmu. Celkovo.. zvláštne, zajímavý počin ale nič, o čom by som s nadšením referovala priateľom. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)
  • Ve filmu je několikrát řečeno, že Larita (Jessica Biel) je o několik let starší než mladík Johny (Ben Barnes). Ve skutečnosti je ale Barnes o rok starší. (SirTraged)

Reklama

Reklama