Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Výborná Jessica a Kristin, málo prostoru pro tradičně šarmantního Colina Firtha a až příliš pro Bena Barnese. Pěkně odvyprávěné poválečné strasti aristokratické rodiny a naopak moderní ženy, která silně nezapadá do konzervatismu a přežitků poválečné Anglie. Vybraný humor a nadsázka ovšem v průměrně napsaném snímku. Čekal jsem víc. Konec ovšem dojem malinko napravil. 6/10! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi příjemné překvapení.Skvělé herecké výkony (snad s vyjímkou Bena Barnese,jehož postava mi v porovnání s ostatními nepřišla nikterak zajímavá) a opravdu vtipné.Hlavně "ústřední" válčící dvojice Kristin Scott Thomas a Jessica Biel si svoje role evidentně užívají a Firthova věčně cynická hlava rodiny taktéž stojí za zmínku.Možná je to celé takové "divadelní" a postavené hlavně na slovním humoru,ale bavit se rozhodně budete... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte Jessicu Biel zaškatuľkovanú neviem v akých úlohách, tak tu by vás mohla príjemne prekvapiť. Pre mňa bola jej Larita najsympatickejšou a najprirodzenejšou postavou filmu a bolo to aj jej pričinením. Inak klasická britská kostýmová vidiecka konverzačka, kde sa stretávajú tradície, láska a intrigy pod jednou strechou. Mne takéto filmy vyhovujú ako oddychovky pre príjemne strávený večer a Lekcie nie sú výnimkou. Nie je to však film, ktorý by okato poškuľoval akademickosťou po cenách a možno je mi tá ich menšia ambicióznosť aj sympatickejšia. Ani sa mi nechce vymenovávať výhrady, snáď len som trochu nechápal, keď sa spolubývajúci viackrát poriadne navzájom pourážali a v ďalších scénach už bolo všetko vyžehlené. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Osvěžující film hýřící elegancí a vtipem. Mám ráda filmy odehrávající se v meziválečném období a tento mě opravdu potěšil. Půvabná moderní dáma, užívající si svobody, se dostane do honosného sídla konzervativní britské rodiny ctící tradice. Následuje nevyhnutelný spor, stejně jako odhalování pravých osobností postav a jejich příběhů. Jestli vás baví záležitosti typu Downton Abbey, určitě doporučuji ke zhlédnutí. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Jessica Biel nikdy nebola pôvabnejšia. V dobovom oblečení a účese pred kamerou úplne žiarila, čo si zrejme aj uvedomovala. A tak si jej postava Američanky vtrhla v nemeckom aute na anglický vidiek naučiť prudérnu rodinu svojho novomanžela niečo o prsmopolitnosti. Urobila v ich honosnom sídle taký prievan, že sa jej podarilo vyvetrať aspoň trochu pretvárky, tiež však aj pokaziť nejednu situáciu. Škoda len, že mám za sebou pár podstatne vtipnejších britských komédií z podobného obdobia. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)
  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)

Reklama

Reklama