Reklama

Reklama

Blood River

  • USA Blood River
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Čerstvo zosobášený párik Summer (Tess Panzer) a Clark (Ian Duncan) si vyrazia na svadobnú cestu do púšte, až kým im dovolenku neskomplikuje autonehoda a ocitnú sa uprostred ničoho. Rozhodnú sa v horúčave putovať pešo do najbližšieho mesta. Unavení a vysilení tam napokon dorazia, avšak zisťujú, že je to mesto duchov: prázdne, opustené, schátralé, a čo je najhoršie, bez vody.
Odrazu sa objaví Joseph (Andrew Howard) a vyzerá to tak, že sú zachránení. Omyl! Joseph nenechá nikoho len tak odísť a postupne sa začínajú odhaľovať desivé a temné tajomstvá, ktoré si nikto nedokáže ani len predstaviť... (ricci.s)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

kingik 

všechny recenze uživatele

Naprosto nečekaně originální film o utajeném zločinu a následném trestu. Manželskému páru se uprostřed arizonské pouště přihodí defekt na autě a jsou nuceni dojít pěšky do nedalekého městečka s výmluvným názvem Krvavá řeka. Zde se střetnou pouze s podezřele vyhlížejícím tulákem, ale jinak je městečko zcela opuštěné. Poutník není z tohoto světa a je ve skutečnosti Posel boží, který trestá hříchy a někdo z manželské dvojice zrovna nemá dvakrát čisté svědomí. Moje první setkání s kontroverzním režisérem Adamem Masonem dopadlo velmi dobře a musím konstatovat, že je to originální filmař a velmi dobře umí pracovat s herci. V podstatě je to film o třech hercích a do hlavní role Mason obsadil svého dvorního oblíbence Andrew Howarda, který hrát umí a hlavně nehraje každého svého padoucha stejně. Manželskou dvojici si zahráli Tess Panzer a Ian Duncan a herecký trojlístek film s pomalým tempem velmi dobře táhl. Ano, v podstatě je to film o třech hercích, který se v závěrečnou půlhodinu přeleje do psychologické hry ve které se role obrátí a vše vyústí v naprosto nečekaný konec. Mason jako spolu scenárista dobře ví, kdy šlápnout na plyn a postupná gradace děje se mu dost povedla. Závěrečné hororové dusno perfektně navazovalo na předchozí trochu líně plynoucí děj. Takže se tímto těším na další kousky režiséra Masona. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Během prvních padesáti minut filmu jsem uštrikoval dvoje ponožky a ostříhal si nehty na nohách. Kdyby měl celý film 55 minut (z té druhé poloviny samozřejmě), tak tady vykřikuju jak retard, že to byla upe upe bomba. Takhle se to v nánosu nudy zmohlo na malou, stěží funkční rozbušku. Když už herci hrají snesitelně (i když nevěsta mě s tím šklebením ke konci celkem srala) a nápad je výborný, tak to režisér podělá takovou nechutnou stopáží. Škoda. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Hlavním úskalím filmu je výchozí ambice tvůrců vytvořit teologický thriller. Motivy viny, pokání a trestu jsou zde rozehrány na žánrovém půdorysu pouštních filmů s masovými vrahy (Stopař, Kalifornia), ale film troskotá na tom, že tvůrci zápletku vhodnou na krátkometrážní film roztáhli do celovečerního formátu. První polovina filmu se tváří jako "realita", zatímco druhá už je ryzí podobenství, ale přechod není plynulý, nýbrž slouží jako laciný žánrový zvrat. Bohužel zvrat vynuluje veškeré dosavadní vyprávění - doslova vše, co se ve filmu do té doby dělo, v něm být nemuselo a sloužilo jen proto, aby mohl přijít zvrat. Navíc smyslem podobenství je předat určitou myšlenku a postavy jsou v zásadě podružné, protože pouze zastupují určité významy. Ačkoli druhá polovina filmu tedy obsahuje řadu krajně vypjatých scén, současně postrádá působivost, protože začne záhy být jasné, že postavy nejsou reálné a jejich utrpení je pouze obrazem určitých primárních významů. Podobné odpuzující se duality jakoby představovaly samotnou esenci filmu: na jedné straně měli tvůrci evidentně omezené prostředky, ale paradoxně je chabé produkční zázemí patrné především na tom, jak se ho snaží maskovat opulentní vizualitou; práce s žánrem vykazuje nápaditost a snahu přijít s něčím novým, ale výsledné provedení namísto kýžené nevyzpytatelnosti a zničující vypjatosti "Stopaře" či "Kalifornie" paradoxně přichází s krajně prohlédnutelným a principielně schematickým vyprávěním; herci podávají vesměs vynikající výkony, ale zbytečné natahování scén nevyhnutelně vede k tomu, že urputně budovaná čtvrtá stěna spadne a místo postav v krajní situaci divák vidí jen dobré herce. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Čakala som rozhodne viac. Prehnaná stopáž vytvorila aspoň pre mňa počiatočných asi tak 50 minút kompletnú nudu, no zvyšok, kedy sa karta prevrátila v podobe revenge ma vcelku bavil. Na môj vkus však málo brutality, nepresvedčiný vrah,ale našla som aj zopár nápaditých momentov, ako napríklad krv v čutore namiesto vody, hodnotenie nedávam nižšie, kvôli obľube žánru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ide skôr o mysteriózny thriller ako o horor. Párik má problémy s autom, na ich smolu práve uprostred "ničoho". Podarí sa im dôjsť do opusteného mestečka, kde stretnú tajomného cudzinca, ktorý zrejme vie o nich viac, akoby si želali... Škoda, že sa človek musel prehrýzať oceánom nudy aby sa nakoniec konečne začala odkrývať celkom dobrá pointa. Posledná polhodinka je už zaujímavá a koniec nádherne vypointovaný. Čo sa týka prvej hodinky, najskôr to vypadalo, že pôjde o survival, potom možno o explo, všetko však zostalo na polceste a dej upadol do hroznej nudy. Možno by pomohlo, keby v snímku hralo viac postáv, zlepšila by sa zápletka a príbeh by už od začiatku získal na väčšej atraktivite. Tiež chýbali gore scénky, ktoré by sa tu celom dobre hodili. Takto mi to vychádza len na priemer. 55/100 ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama