Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Ten nápad se mi vloudil do mysli na jednom pohřbu," říká o své hře spisovatel Ivan Kříž. Na začátku děje je smrt významného básníka a filosofa, velké postavy předlistopadového disentu. Jeho přítel, mladší básník a novinář se rozhodne uctit památku zesnulého starobylým zvykem bdění u těla mrtvého. Přestože nepůjde o rozmarný příběh, určitě nepostrádá kus zdravého ironického nadhledu na některé nedávné i zcela aktuální problémy společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

rigby 

všechny recenze uživatele

Nedělní televizní inscenace. Bohužel ta z těch nepovedenějších. Pokus o silné téma nějak selhává, je to zdlouhavé a nijaké. Chybí tomu nadhled. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, výborný pan Schmitzer tuhle blbinu prostě nezachránil. A prý komedie. No, to teda nevím. A ten konec byl skutečně na „přeshubu“, tím to u mě celé spadlo až na dno. Ale panu Schmizerovi hodnocení neupřu. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Na tohle musíš mít náladu, což já jsem náhodou naštěstí měl. Je to komorní, lidské, i když výběrem tématu v Brně o pár let zachrápli. Skvostný závěrečný rozhovor na zaplivaným hospodským hajzlu odkrývá staré moudro, že i v různých historických etapách potkáváš furt ty stejný hajzly. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama