Reklama

Reklama

Graeme (Simon Pegg) a Clive (Nick Frost) přijeli do Ameriky na dovolenou, během níž chtěli procestovat všechna místa proslulá údajným výskytem UFO. Cesta probíhala podle plánu, dokud nenarazili na titulního hrdinu. Byť jako všichni správní ufologové v existenci mimozemšťanů bezmezně věřili, Paul je poněkud zaskočil. Přestože vypadá jako typický „emzák“, chová se jako zastydlý puberťák, tedy úplně stejně jako Graeme a Clive, jen s kapkou americké suverénnosti navíc. Po počátečním oťukávání zjistí, že si navzájem docela rozumějí, takže Graeme a Clive Paulovi nabídnou, že ho odvezou na místo „kdesi mezi lesy“, kam si pro něj přiletí jeho soukmenovci. Kamarádskou idylu bohužel vážně narušují dvě externí hrozby. Když vám zdrhne mimozemšťan, tak se ho snažíte dostat za každou cenu, což je úkolem agenta tajné vládní agentury (Jason Bateman), který má k ruce dva neschopné poskoky a zpruzenou šéfku na telefonu. Nebezpečí číslo dvě pak představuje nerudný náboženský fanatik, jemuž naše trojka nedopatřením unesla celkem rajcovní dceru (Kristen Wiig), a on se ji snaží získat zpět s pomocí nabité kulovnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 2

Recenze (1 116)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hloupoučké, ale vesměs zábavné. Ty dva pohromadě moc nemusim, ale amerikanizace suchému humoru prospěla a koukat se na to dá. Navíc Simona Pegga mám v oblibě, takto to tomu dost napomohlo. Že bych se nahlas smál, to vůbec, ovšem občas mě film pobavit dokázal. Ufoun Paul je správňák a je s nim sranda, na rozdíl od jiných. PS : Nick Frost mi je dlouhodbě nesympatickej a tady navíc ty dlouhý vlasy se k němu nehoděj vůbec. PPS : Takhle prázdnej Comic-Con bych vážně (ne)chtěl vidět...70% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Koukám, že hranice se posouvají i v mimozemských civilizacích. Zatímco E.T. si se slzou v oku vystačil s odhalováním ukazováčku, Paul na nás bezostyšně vystrkuje prdel a ještě se u toho chechtá. K tomu bych rád podotkl, že mi to stačí, ufonské tykadélko pro příště vidět nepotřebuju. Naopak bych rád viděl více Velké Británie a méně USA. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábava s nejsympatičtějším mimozemšťanem tohoto roku. Paula, se skvěle padnoucím hlasem Setha Rogena, vyborně doplňuje stará známá dvojce Simon Pegg a Nick Frost. Film je prošpikovaný narážkami na všechno (cameo Spielbergova hlasu nemělo chybu) od Star Wars až po Spidermana. Výborná, v unrated verzi i těžce profuckovaná, atmosféra se táhne celým filmem a když to v závěru dopadne přesně tak jak čekáte, povzdechnete si dojetím, tyhle filmy mají prostě srdce. - Paul? - Jo. To je přezdívka, uchytila se. Moje loď spadla na... psa. To je jedno. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sci-fi komédia Paul je komédia, ktorá si občas robí srandu aj s kultových sci-fi o mimozemšťanoch (Aliens, Predator, Blízke stretnutie tretieho druhu, E.T. a podobne). A čo sa týka tohto štýlu, tak sa jej to darí dobre. Hlavný malý zelený kamoš menom Paul je sympaťák väčší ako hlavné ľudské duo (Frost, Pegg). Srandy sa tu nájde kopec, ide len o to komu aký štýl humoru vyhovuje. Ja som sa začal naplno baviť skoro až ku koncu. Začiatok mal trošku slabší rozbeh. Na začiatku sa mi ten humor zdal taký dosť idiotský ako aj hlavné postavy, čo ma do deja vôbec nedostalo. Ale ako náhle príde na scénu hlavný šoumen už je to fajn, len niekedy to má trošku slabšie chvíľky. 70% - 3* ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Plnokrvná natlakovaná žánrovka a skutočne zábavná komédia plná desiatok, možno až stoviek popkultúrnych odkazov a geekovských fórov. Vidieť Simona Pegga biť sa si Sigourney Weaver (resp. Sigourney nakopávať Peggovi zadok) je na nezaplatenie. Ako vždy sympatický a príjemne hrajúci Jason Bateman ako doplnok ku geniálnej dvojke britských komikov je len čerešničkou na torte. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

Související novinky

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Reklama

Reklama