Reklama

Reklama

Bill Bailey: Tinselworm

(pořad)
všechny plakáty
Komedie / Stand-up
Velká Británie, 2008, 91 min

Scénář:

Bill Bailey

Hudba:

Bill Bailey

Účinkují:

Bill Bailey, Kevin Eldon

Obsahy(1)

Bill Bailey, známý britský herec, komik a hudebník, skloubil všechny tyto své dovednosti do jednoho velkého představení, jenž je z části stand-up rutina a z části koncert. Můžete očekávat klasický suchý humor, žertovné hudební variace na známá témata i Billovy osobní kompozice. (Komprimus)

Recenze (27)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si kdy naposled jsem si takhle procvičil svalstvo. Baileymu není nikdo a nic svaté a sic mu trvá až do první přestávky než se pořádně rozjede, tak to co následuje poté se vymyká i maximálnímu hodnocení. Slyšet hindu remake souboje na banja z Vysvobození či geniálně otextovanou hymnu emo zaměstnance Starbucks, to je k nezaplacení. A ani všechno nacistické zlato by to nevyvážilo. Navíc je to jen pomyslná špička ledovce. Škoda, že nežiju v Británii. Hnedka bych některé prupovídky zařadil do svého repertoáru. Yes, way! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Humor Baileyho určitě nesedne každému, ale uznejte sami, kde jinde si můžete poslechnout Creep od Radiohead... v hinduistickém podání :-) Ne tak třeskutě vtipné jako stand upy kolegy Gervaise, ale když už nic jiného, tak hudebník je Bailey opravdu skvělý. Hymna emaře pracujícího ve Starfucksu je... no ta prostě JE! :-) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"Thank God for Darwin, eh?" --- Mnohem trapnější, samoúčelnější "pseudohudební" vystoupení, i ze sta procent opakovaný fóry/narážky ... oh! Asi tomu uškodilo to prostředí monumentálního Wembley, který mi ke stand-upu prostě nepasuje. Nebavilo mě to tolik jako Part Troll. Na druhou stranu se tu najde pár ooohromně úderných momentů, který mi v Part Troll trochu chyběly (viz debata u ohně o konspiračních teoriích, ta mě odrovnala, nebo...) ... --- "Reason of visit?" - "Regime change" - "Ooh, occupation?" - "Oh, I expect so" ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Bill Bailey je u nás znám zřejmě především jako Manny ze skvělých Black Books, jinak je ale také znamenitým hudebníkem a komikem - Tinselworm je záznam jednoho z jeho představení - jde o klasickou one man show, okořeněnou hudebními čísly a jde o překvapivě inteligentní a otevřenou záležitost. Bailey se s klidem naváží do náboženství, Bushe, války v Iráku, harfistek, X-Factoru, švýcarských bank, rozpínavých supermarketů, Jamese Blunta, Emo kultury, běloruské hymny (:)) a tak dále, aby mohl na závěr zahrát a zazpívat několik málo (vtipných) kousků (například taky Creep od Radiohead s indickou kapelou v zádech :)) Jako celek mám ambivalentní pocity - první část show (ta více kecací) se mi velmi líbila, ta druhá (hudební) byla sice fajn, ale Bailey už jejím prostřednictvím tu první část spíše nastavoval. Přesto velmi kvalitní zábava, navíc nebojácná a v názorech velmi zdravá a osvěžující (mě tak napadá že Bailey musel být hipík) :))) 8,5/10 PS: dodávám že nevládnu dokonalou angličtinou ani žádnými titulky, takže se mi cca 10-20 procent obsahu ztratilo v překladu :) ()

Haluzz 

všechny recenze uživatele

Kolik znáte stand-up komiků, kteří A, mezi své skeče zařadí teorie o postmodernismu , B, nepřekáží to a C, je to vtipné as shit ? ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Žiadaný upgrade od predošlého Part Troll - čiže hustejšie prevetrávanie všetkých hudobných nástrojov a hrania sa s tónmi a melódiami na úkor nie vždy zrozumiteľnej snahe o vtipné skeče, pri ktorých je to u mňa s tou vtipnosťou stále tak 50:50. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Bill Bailey je pohodový chlapík, který srší nenuceným vtipem. Tady to ale velmi skřípalo už od začátku. Moc vtipné to nebylo, ale zachraňovalo to zahrávání s publikem přes multimédia a jeho hudební vystoupení. Velmi podařená je Emo píseň, folková píseň na loutnu nebo skladba Creep od Radiohead, kterou zde zahraje v indickém stylu. Hudební čísla jsou super, ale nesmí být lepší než ta vypravěčská náplň. Na to, že to byla obrovská akce ve Wembley, to bylo až příliš zmatečné. Chyběla mi zda hlavní linka, kterou většinou dokáže protáhnout přes všechny vtipy a na konci vytvořit uzel s poučením či velkou myšlenkou. Už tu nebyla ta genialita, jen průměr. ()

Komprimus 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná show. Člověk by nevěřil, co všechno může jeden člověk nacpat do hodiny a půl stand-upu (pokud se tomu stále dá říkat stand-up). ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Byl jsem trochu mimo. Spousta vtipů mi přišla neukončená, protože Bailey navazuje dalším a dalším tématem, a často se k původnímu už vůbec nevrátí. Možná za to může má angličtina a velké spoléhání na titulky. Takže mi nakonec přišly nejlepší hudební části, kde Bailey drží vyprávěním jednu tematickou linii, a protože má rád výbornou hudbu. Slušné byly taky všechny ty narážky na američany, Bushe a jiné pitomce ze začátku vystoupení. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Bill Bailey. Komik, hudebník a umělec. Výborné představení. Skvělý zážitek jak hudební, tak cvičebně-bránicový. A že jsem se jí dost naposiloval. Zbytečné zde rozpitvávat, kdo má rád suchá sarkastický humor, bláznivé hudební performance a vtipné stand-upy se zajímavou nonverbální stránkou, to musí zhodnotit sám. Jen více a více těchto záznamů, baví mě na vysoké úrovni a bavit nepřestávají! ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Opravdu. Hlavně u intermezza s Kraftwerk reklamou na žehlící prkno jsem se málem udusil smíchy, miluju tyhle Baileyho kombinace muziky, humoru a show performace. Doporučuju :) 85%. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Mno, tohle si sjet bez titulků a spolíhat na svojí anglinu, to byl teda záhul! Takže mi pár věcí uniklo, holt nejsem native speaker. Bill celejch 90 minut jede a zase dokazuje že je špičkovej komik, skvělej hudebník a neztratil by se ani jako zpěvák. Nicméně Part Troll se mi upřímně řečeno líbilo víc. Ale možná je to tim, že jsem na to koukal bez titulků. Až se je někdo uráčí vytvořit, třeba budu hodnotil jinak. Cheers! ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Bill Bailey a jeho představení. I přes těch několik málo slabších chvilek sem se dobře bavil a chvílema i řezal smíchy! Např. rozhovor mezi Usámou a Bushem :-))) Vůbec..vtipy na Bushe sou vždycky trefný, takže to je nekonečná studnice humoru.. ´´...V Americe ja taky spousta strachu. Kreacionismus je na vzestupu, Bush je taky kreacionista. To moc nepomáhá, když je to jejich vůdce. No říkám vůdce. Papírově ano. Ale říct, že jim velí, to je jako říct, že kanárek velí v dole. Je rád, že mu horníci věnují takovou pozornost, a hrozně se diví, že ho udržují naživu. Taková neškodná ozdoba na něčem daleko nebezpečnějším. Jako koupací čepice na hlavě leoparda...´´ :-))) A hudební Baileyho vsuvky a mrvení státní hymny (s vtipnou projekcí kralovský rodiny) a taky tý běloruský a narážky na náboženství a poprasení jedný švýcarský banky (co byla zapletená do pašování nacistickýho zlata během války, díky čemuš mohla válka pokračovat)... no bylo toho opět dost a dost.. Part Troll se mi líbil víc, ale to nemá smysl řešit. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Oproti Part Troll je to už takový nějaký špatný. Z Baileyho se kupodivu stal panák v cirkusáckým sáčku, kterej spoléhá spíš na multimediální efekty, obří projekci a dokonalý ozvučení spíš než na inteligentní a břitký humor. Ne že by to bylo vyloženě špatný, ale že bych se u toho smál jako blázen, to taky nemůžu říct. Vlastně můžu říct, že jsem se nesmál vůbec. A Baileyho hudební varice zaznamenaly taky kvalitativní sešup. ()

vozihnoj 

všechny recenze uživatele

Geniální Bill Bailey a jeho další komediální gig (chvílemi hraničící až se surrealismem) jenom dokazuje, jak dobře se dá spojit umění a humor. K dokonalosti mi chybělo jenom jedno - nějaký kulervoucí ftip, který by mne opravdu rozesmál až k slzám. Inovačně zajímavější než Part Troll, po stránce humoru slabší. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Někdy šla až absolutně vyhecovaná atmosféra lehce mimo mě, nicméně jinak výborné představení Jen Baileyho koulející oči mě budou občas budit ze spaní....... ()

Reklama

Reklama