Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si doplnit Bruce Lee filmy do hlavy a zavzpomínat na žánr bojových umění, který pobláznil celý svět. Pěst plnou hněvu jsem nikdy neviděl a zajímalo mě, jak bude působit tento kus na člověka bez sentimentu. Není to žádná sláva a celý film se utápí v naivitě filmů té doby. I když se zde snaží o oslavování dobrých mravů a spravedlnosti, tak záporáci mají vždy navrch. Je tu dodržován mravní kodex, ale hlavní hrdina pozná, že s ním spravedlnosti nedosáhne. Jakmile se Bruce Lee začne houpat v bocích, jako panter před skokem, tak to dostává ty správné obrátky. Souboje jsou brilantní a Brucovo kočičí broukání varuje všechny nepřátele v okolí. Jenže ve filmu je dohromady asi jen 15 minut zápasů. Zbytek je nepříliš přesvědčivý příběh, který se odehrává téměř neustále v interiérech. Vše vypadá sterilně a uměle. Hodně se zde dává důraz na chrabré Číňany a podlé Japonce. Tendenční film s pěknými souboji. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Urcite nejlepsi Brucuv film z hongkongske produkce... Tradicne cela rada na svoji dobu uchvatnych bojovych scen, scenar sice jednoduchy,ale bez logickych mezer a ma to spravne tempo a prekvapive vyvrcholeni... Je mi jasne,ze stejne jako veskera tvorba Maleho draka se to asi kazdemu libit nebude,ale ja jako fanousek zanru i hlavniho protagonisty jsem naprosto spokojen.. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný kung-fu film s Brucom Leem. Má dosť dobrý príbeh o najlepšom žiakovi školy bojových umení, ktorý príde na pohreb svojho majstra a rozhodne sa za každú cenu zistiť, kto môže za jeho smrť a tak sa dostane do sporu s japoncami, ktorí číňanov ponižujú. Spracovanie je ale iba priemerné, na film sa dá celý čas bez problémov pozerať, nenudí, ale tempo filmu je pomerne pomalé a mimo akcie je tu len veľmi málo dejovo zaujímavých scén, čo je pri tejto výbornej tématike veľká škoda. Akcie tu nie je až tak moc, ale páči sa mi. Je samozrejme presne v štýle Bruca Leeho, takže súboje majú slušnú choreografiu, sú prehľadné, pomerne drsné a v dobre zvolených prostrediach. Najviac sa mi páči celé finále, ktoré tvorí niekoľko súbojov a scéna v japonskej škole. Herecké obsadenie moc nezaujme, Bruce Lee je výborný a aj ženské postavy sú celkom dobré, ale zvyšné vedľajšie postavy sú úplne obyčajné a väčšina záporákov je skôr tragická. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie bez problémov, rovnako ako aj zvyšné filmy Bruca Leeho patria po tejto stránke do vyššej úrovne kung-fu filmov sedemdesiatych rokov. S týmto filmom nemám väčší problém, dobre sa naň pozerá, ale nepovažujem ho za nejaký kult, v rámci žánru ma mnoho filmov baví viac a aj od Bruca Leeho sú podľa mňa filmy Cesta draka a Veľký šéf lepšie. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 64%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po hereckej stránke je Bruce bezradný a ostatní afektovaní, a nezachraňuje to ani riedky scenár o dvoch na život a na smrť znepriatelených školách bojového umenia. Zato je ale Lee nekompromisný pomstiteľ a svojich súperov nezosmiešni, ale zabije a zavesí na pouličnú lampu. Ako ukážka toho, o čo mu ako hercovi išlo, je to viac než postačujúce. Nepripomínala vám posledná scéna z o tri roky staršieho Butcha a Sundancea Každopádne, ázijské bojové filmy  nie sú moja šálka kávy. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Skvělá Leeovka, netradiční mj. tím, že hlavní hrdina zde věsí své oběti na pouliční lampy. V kung-fu filmech docela silná káva, přihlédneme li navíc k tomu, kdo zde tyto zločiny páchá (Bruce Lee byl, je a bude vždy vnímán jako symbol ctnosti, hrdosti či fér zápolení). Na jeho postavu je tady pořádán doslova hon. Líbí se mi, že tentokráte nastoupí se svým jedinečným bojovým uměním ihned od začátku filmu a nenapíná příliš dlouho své natěšené fanoušky. Prostě to má spád. Bruce tady používá i převleky a za zaznamenání stojí i závěrečná scéna, která je jasným odkazem na film Butch Cassidy a Sundance Kid. Pěst plná hněvu, se vymyká tvorbě nejlepšího filmového bojovníka historie svou atmosférou, příběhem a i hudba je zde na prvotřídní úrovni. V některých pasážích ne nepodobná Morriconemu. Zkrátka a dobře - vynikající film s Bruceem Lee. P.S. Kdo vlastní DVD, tomu doporučuji, pustit si film s audio komentářem. Dozví se spoustu zajímavých věcí o tvůrcích filmu, jeho hlavní hvězdě či obecněji o samotné hongkongské kinematografii. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Bruce Lee dokázal perfektně ovládat své tělo, tudíž byl schopen zastavit úder nebo kop i jeden milimetr od protivníka, což dodávalo pocit skutečných zásahů. Jelikož chtěl, aby souboje byly opravdu co nejreálnější, museli se všichni herci naučit ovládat svoje tělo stejně tak jako Lee. To se samozřejmě neobešlo bez zranění. (JohnSmith)
  • Pre smrť hlavného hrdinu sa Bruce Lee rozhodol z dôvodu, že zločin a násilie nemajú v skutočnom živote miesto. (Peter-1307)
  • Účelem filmu bylo v Hong-Kongu posílit patriotického ducha. Na začátku filmu je Chenu Zhenovi (Bruce Lee) předána cedule s nápisem "Asijský mrzák". Myšlenka filmu byla bojovat proti tomuto nařčení ve smyslu "Číňané nejsou asijskými mrzáky". (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama