Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Jasný, je to nehorázná patlanina, kde si najdeme mimo jiné i čínského Orsona Wellse (detektiv) a čínského Elvise (jeden z žáků školy). Nezpochybitelné dvě hvězdičky. Jenže katana vs. nunčaky, kurva! Souboj, po kterém touží všichni magoři do filmů o bojových uměních. +1! No a pak tady je to poselství, že násilí nic nevyřeší a jen se jím všechno zesere. Věc, po které touží všichni kritici a nefanoušci filmů o bojovém umění. +1! ()

_Moon_ 

všechny recenze uživatele

V porovnání s remakem, kde hlavní roli obstaral Jet Li, působí tento film poněkud ochotnicky. Akce je celkem slušná, ale žádnou ze scén bych neoznačil za výjimečnou. Řekl bych, že Bruce Lee v tomto filmu postrádá zejména nějakého zajímavějšího protivníka. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Bohužial budem tentokrát kritickejší. Čo som odpustil Ceste draka tu už neodpustím. Žiadna pamätnejšia scéna a nudný rozťahaný jednoduchý dej podaný dosť neprofesionálne. Herecky dosť chabé a Lee tiež nijak výnimočný. Jeho škrekot je v originále síce zaujímavý, ale zrejme ma v ďalšom filme omrzí. Súbojov je dosť málo a nie sú príliš zaujímavé, čo je v takomto filme škoda. Je to medzi 2* a 3*. 48% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo by sme za to niekedy dali vidieť to, a dnes sú pre mňa ázijsko-bojové filmy veľkou záhadou, ako sa im dostáva takého vysokého hodnotenia. Utláčanie Číňanov zo strany Japoncov je mi zbežne známe, film sa v tom vyžíva, a Bruce Lee má preto najviac naštvaný výraz zo všetkých Číňanov vo filmoch vôbec. Ku cti filmu slúži aj to, že bojovníci tu nelietajú na lankách, ani inak veľmi neporušujú gravitačné zákony. Japonci ako stelesnené zlo sa dokonca vyžívajú v striptíze prsnatej Japonky. Príbeh ma nenadchol, ale slabšie tri hviezdy z toho môžu byť. –––– Hahaha, celí Číňani. Ta rasa slávnê nesnese srovnání s Japonci. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Filmy s Brucem Lee jsou jako filmy X-rated. Jako celek nekoukatelné - příšerný příběh, příšerný herecký výkony, příšerná hudba, zvuk, kamera, scénář, režie - příšerný všechno. Jediný, co tam vyniká z podprůměru je samotný fighting scenes, ve kterých figuruje King samotnej - Best of the Best - ano, Lee byl bez debaty ten nejlepší, největší, nejrychlejší, nejsilnější, nejtvrdší, nejnemilosrdnější----zkrátka nej ve všech směrech, byl tak dobrej, že z toho umřel. Ty filmy jsou všechny brak, ale bojový scény, který sou do nich udělaný sou skvělý. Takže nejlepší by bylo, vystříhat jen tydle scény a slepit je do jednoho filmu, takový best off, pak by to bylo geniální dílo nesmrtelný, takhle se tim musí člověk prokousávat a přetrpět tu šílenou stupidní vatu, co tam je. V tomto směru je pak úplně nejlepší, co Lee udělal, pagoda z hry smrti, žádný příběh, jen boj a bohatě to stačí. Lee byl Nejlepší. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • I když tvůrci filmu neuvedli jméno otráveného mentora, byl jím Huo yuan jia. Tato postava skutečně žila a skutečně zemřela na otravu. Bojovník, který nebyl údajně nikdy poražen, a o jehož smrti se objevilo mnoho verzí. (chaometic)
  • Bruce Lee dokázal perfektně ovládat své tělo, tudíž byl schopen zastavit úder nebo kop i jeden milimetr od protivníka, což dodávalo pocit skutečných zásahů. Jelikož chtěl, aby souboje byly opravdu co nejreálnější, museli se všichni herci naučit ovládat svoje tělo stejně tak jako Lee. To se samozřejmě neobešlo bez zranění. (JohnSmith)
  • Ve scéně, kdy Petrov (Robert Baker) zabodává hřebíky holou rukou do dřeva, tak si můžeme všimnout, že po tom co zvedl prkno, hřebíky nejsou zabodnuté tak hluboko, jako předtím. (OndrejKW)

Reklama

Reklama