Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee měl dar. Pohled, kterým dokázal vyjádřit každou emoci. Uměl se podívat tak, že diváka rozesmál, ale stejně tak dokázal, že jste si nadělali do kalhot. Srdceryvný výraz předvedl právě v "Pěsti plné hněvu". Jeho filmy nejsou velké proto, že byl mistrem bojových umění, ale také proto, že byl skvělým hercem, který by se stal legendou, aniž by musel zemřít tak mladý. Smrt si nevybírá podle věku. Člověk se skoro diví, že Jackie Chan po všech těch zraněních vydržel tak dlouho. Je mi jasné, co bude filmu vyčítáno. Je poměrně málo akční, ale podívejte se na ty davové bojové scény, jsou prostě parádní, stejně jako scéna s nunčaky, kdy Bruce ukazuje svoje mistrovství. Je na něm vidět, jak dokáže být soustředěný, jak se dokáže do role vžít, kdy začnete mít pocit, že on nehraje, on opravdu bojuje. Sálá z něj síla, jakou měl jen málokdo. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/bruce-clint-simon-david-zbouchnuta-v.html ()

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Japonci tu vypadají jako Číňani v kimonu, romantické scény jsou úsměvné, až trapné (vlastně mě většinu filmu napadalo, jestli k němu vůbec někdo napsal scénář) a herci dělají všechno možné, jen nehrají... Film od podprůměrnosti nezachrání ani Bruce Lee, jelikož jeho výkon, v porovnání s ostatními klasickými filmy, je opravdu žalostný. Potěší snad jen úvodní titulky ve stylu Andyho Warhola, docela povedené kulisy (celý film byl natočen v jednom studiu, což je dost vidět, ale mě se to kupodivu líbilo) a extrémně nakažlivej soundtrack (skládá z jediného hlavního tracku opakujícího se po celou dobu filmu), kterej jsem prostě nedostal z hlavy. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že ten kto nevidel film s brucom leem nevie čo je to klasika hongkongskej kinematografie. Musím priznať že to má niečo do seba. Lee bol veľmi talentovaný herec čo sa mu najviac vyplatilo keď sa prezliekal alebo ak chcete maskoval. Súboje sú premyslené až na pár úderov pomimo. Vcelku je to úplne normálny akčný bojový film ktorý môže niečo povedať maximálne fanúšikom žánru pretože jediné čo môže ponúknuť sú premyslené súboje nečakajte prosím vas originálny scénar. isté je že ja som sa pobavil a aj oddýchol. v pamäti mi zostane scéna keď chan najde vrahov a jeden je polonahý - záber na mužové bradavky a hneď chan spustí :takže vy ste japonci. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Film, ktory z Brucea spravil narodneho hrdinu. Stavia na nenavisti cinanov a japoncov, ktory cinanov zvykli oznacovat ako "sick man of asia". Ked cinsky divaci v kine videli ako Bruce vymlati celu skolu japoncov, vyvolalo to u nich vlny euforie, a Bruce sa stal ich vzorom - symbolom narodnej hrdosti. Samozrejme podstatnu mieru na uspechu filmu mal samotny Bruce, ktoreho umenie je jednoducho neopakovatelne. Mozno pre niektorych film uz zostarol, ci stratil na atraktivite, pre mna je to vsak jeden zo styroch Bruceho filmov (+ jeden nedokonceny), ktore nam priniesol, jeden zo styroch skvostov, ktore mi davaju prilezitost obdivovat, pozorovat ci studovat jeho umenie. (9/10) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je naozaj škoda, že v čase, keď Bruce natáčal, mu nik nedohodil ešte trošku lepší scenár. Veď Jackie Chan alebo Jet Li majú od herectva tiež pomerne ďaleko. Naplno využiť potenciál bojových umení vo filme tak dostal len po akčnej stránke. Príbeh je spomedzi jeho filmov najlepší, ale aj tak slabučký, občas nejaký ten náznak nádeje, ale ani záver to nijak nevyvracia. Radšej si pozrite K1 súboje a tento film len raz. 70%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Herec a kaskadér Wah Yuen ztvárnil postavu Chan Zhena (Bruce Lee) a zaskočil tak za jejího představitele v souboji proti Yoshidovi (Yi Feng) v záběru, kdy dělá salto. Wah Yuen si hraje i ve známé scéně před bránou ZOO, kdy se vysmívá Chan Zhenovi. (Epistemolog)
  • Na základe osobných nezhôd počas nakrúcania ukončil Bruce Lee spoluprácu s Lo Weiom hneď po tomto filme. (Peter-1307)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno