Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Druhé setkání s legendou Brucem Leem dopadlo až katastrofálně!!! Zatímco Cesta draka byla neuvěřitelně zábavným filmy, jenž měl hlavu a patu, tak o tomto filmu musím říct, že je nudný a nemá hlavu a patu. Debilní scénář, kde jsou snad jen rvačky. Naprosto nudné dialogy. Film teméř ničem, hlavněm, že se tam furt mlátěj. Alespoň Bruce Lee mně překvapil. Nejenže zde předvádí dobré bojové umění, i když ne tak dobré jako v Cestě draka, ale hlavně zde předvadí velmi dobrý herecký výkon. Konečne nějaké emoce . Ty dvě hvezdičky dávam především díky němu, protože jinak tento film je nuvěřitelná ztráta času, kterou uý nechci nikdy vidět!!! ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Klasika od Shaw Brothers (tak velebených Quentinem Tarantinem), která je typickou ukázkou jejich produkce - papundeklové kulisy, ne zrovna komplikovaný příběh a jeden zvukový efekt pro úder (jen si všimněte!). To, ale neznamená, že by se divák nudil. Tohle je jeden z nejlepších filmů Bruce Leeho a skvělým případem Hongkongské kinematografie. ()

Reklama

The Viper 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee sice ukázal krásné kousky s nunčaky a dokonce se mi i líbilo jak hrál (toto je první film který jsem s nim viděl). Ovšem zbytek stojí za starou belu. Jak příběh, tak choreografie bitek, které působí až trapně, přičemž je bohužel film brán vážně, takže to nefunguje jako u Kung-fu nářezu. Opravdu nepovedené střihy a triky s rádoby krvácejícími ústy a rozbitými hlavy nezachrání ani ultratvrďácké výjezdy kamery na oči Bruce Leeho. ()

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Japonci tu vypadají jako Číňani v kimonu, romantické scény jsou úsměvné, až trapné (vlastně mě většinu filmu napadalo, jestli k němu vůbec někdo napsal scénář) a herci dělají všechno možné, jen nehrají... Film od podprůměrnosti nezachrání ani Bruce Lee, jelikož jeho výkon, v porovnání s ostatními klasickými filmy, je opravdu žalostný. Potěší snad jen úvodní titulky ve stylu Andyho Warhola, docela povedené kulisy (celý film byl natočen v jednom studiu, což je dost vidět, ale mě se to kupodivu líbilo) a extrémně nakažlivej soundtrack (skládá z jediného hlavního tracku opakujícího se po celou dobu filmu), kterej jsem prostě nedostal z hlavy. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Druhý film Bruce Leeho je filmově mnohem dospělejší a nabízí více divácky atraktivních akčních scén. Naivita v příběhu je sice stále přítomná, ale vzhledem k dobovému zasazení do okupované Číny je snadněji stravitelná. Poměrně ostrý pro-Čínský (či anti-japonský) sentiment stojí také za povšimnutí. Není se tedy čemu divit, proč je tento snímek ve své domovině tak oblíben. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Rusa Petrova, který se v závěru utká s Chen Zenem (Bruce Lee), si zahrál Robert Baker, skutečný žák Bruce Leeho, který si ho do této role osobně vybral. (GilbertL)
  • Ve scéně, kdy Petrov (Robert Baker) zabodává hřebíky holou rukou do dřeva, tak si můžeme všimnout, že po tom co zvedl prkno, hřebíky nejsou zabodnuté tak hluboko, jako předtím. (OndrejKW)
  • Herec a kaskadér Wah Yuen ztvárnil postavu Chan Zhena (Bruce Lee) a zaskočil tak za jejího představitele v souboji proti Yoshidovi (Yi Feng) v záběru, kdy dělá salto. Wah Yuen si hraje i ve známé scéně před bránou ZOO, kdy se vysmívá Chan Zhenovi. (Epistemolog)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno