Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Druhý film Bruce Leeho je filmově mnohem dospělejší a nabízí více divácky atraktivních akčních scén. Naivita v příběhu je sice stále přítomná, ale vzhledem k dobovému zasazení do okupované Číny je snadněji stravitelná. Poměrně ostrý pro-Čínský (či anti-japonský) sentiment stojí také za povšimnutí. Není se tedy čemu divit, proč je tento snímek ve své domovině tak oblíben. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění ... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas ... (Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim. Považuju ho za nejlepší Jetův film a rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal ... Bruce byl a "bude" jen jeden ... ) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejlépe hodnocený  film jednoho z nejtalentovanějších kopáčů všech dob a jeden z vůbec prvních, který jsem v dávných dobách videa a jednohlasého dabingu pod názvem Zběsilá pěst viděl.   Povedený začátek s provazci deště na pohřbu prakticky vzápětí Lo Wei pohřbí ve schematickém a de facto nesmyslném scénáři  valné většiny tehdejších hongkongských bojových filmů o znepřátelených školách bojového umění, velkém prostoru pro herecké a komické   "nadání"  své největší hvězdy, tedy božského Bruce a třeba jeho  "romantické blouznění"  bylo skutečně na pěst plnou hněvu  a ve své podstatě na diváka nečeká ani žádná přehršel ukázek bojového umění. Na druhou stranu tu to málo vyčnívá nad všechny jiné filmy mistra Lee, co do choreografie je to  totiž konečně i pastva pro oči a ne jen  " aíííí, kop a konec".  Na víc než na tři ale zase jít prostě nelze. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Jasný, je to nehorázná patlanina, kde si najdeme mimo jiné i čínského Orsona Wellse (detektiv) a čínského Elvise (jeden z žáků školy). Nezpochybitelné dvě hvězdičky. Jenže katana vs. nunčaky, kurva! Souboj, po kterém touží všichni magoři do filmů o bojových uměních. +1! No a pak tady je to poselství, že násilí nic nevyřeší a jen se jím všechno zesere. Věc, po které touží všichni kritici a nefanoušci filmů o bojovém umění. +1! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dnes uz film asi nema moc co nabidnout. Ja jsem si u nej ale krasne odpocinul, zavzpominal a pobavil se. Bruce Lee to fakt umel ( nebavim se ted o herectvi ) a nevim jak na ostatni, ja mel ale pocit, ze ve filmu je stale nejaky silny naboj ci kouzlo, ktere uz zadny Van Damme ci Seagal a spol nikdy nenaplni. Vyborna uvodni pisnicka. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Jackie Chan se na filmu podílel jako dubler hlavního padoucha. Zaskakoval za něj ve finální bojové scéně, kdy po Bruceově kopu proletí oknem. (TongPo)
  • Účelem filmu bylo v Hong-Kongu posílit patriotického ducha. Na začátku filmu je Chenu Zhenovi (Bruce Lee) předána cedule s nápisem "Asijský mrzák". Myšlenka filmu byla bojovat proti tomuto nařčení ve smyslu "Číňané nejsou asijskými mrzáky". (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama