Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Filmy s Brucem Lee jsou jako filmy X-rated. Jako celek nekoukatelné - příšerný příběh, příšerný herecký výkony, příšerná hudba, zvuk, kamera, scénář, režie - příšerný všechno. Jediný, co tam vyniká z podprůměru je samotný fighting scenes, ve kterých figuruje King samotnej - Best of the Best - ano, Lee byl bez debaty ten nejlepší, největší, nejrychlejší, nejsilnější, nejtvrdší, nejnemilosrdnější----zkrátka nej ve všech směrech, byl tak dobrej, že z toho umřel. Ty filmy jsou všechny brak, ale bojový scény, který sou do nich udělaný sou skvělý. Takže nejlepší by bylo, vystříhat jen tydle scény a slepit je do jednoho filmu, takový best off, pak by to bylo geniální dílo nesmrtelný, takhle se tim musí člověk prokousávat a přetrpět tu šílenou stupidní vatu, co tam je. V tomto směru je pak úplně nejlepší, co Lee udělal, pagoda z hry smrti, žádný příběh, jen boj a bohatě to stačí. Lee byl Nejlepší. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Debilní příběh, debilní herci (ten Rusák co mluvil anglicky byl fakt otřesnej) a asi nejdebilnější scénář co kdy spatřil světlo světa. Filmu by prospělo kdyby byl o 20 minut kratší a víc akce. Ale všechno vyvažuje super excelentní Bruce Lee který potvrzuje svojí legendárnost a nikdy se mu nikdo nevyrovná ani Jackie Chan ani Tony Jaa. Bruce Lee je jen jeden, zabíjí pěstma, má nasraný ksichty a vyhecuje se tak, že je to opravdu hrozivý. Kdyby v tomhle filmu hrál hlavní roli kdokoli jinej byla by to největší sračka ale díky Bruceovi je to fakt nářez. ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je pro mě snad asi nejlepší bojovník, jelikož se jeho akční scény nemusely a ani nemohly upravovat, snad jen zpomalovat !! aby bylo pohyb nebo úder vůbec vidět, což je jen známka dokonalého bojového umění. V Pěsti opět předvedl vynikající práci, ovšem ten scénář. Čína (dobrá) versus Japonsko (špatné). Také mi vadilo neustálé pištění a konečně vím, proč JCVDamme řve 15 vteřin po každém úderu (tady se zřejmě inspiroval :)). PS: zajímalo by mě kam dal Bruce ten druhý nunčak, co je na obalu :) ()

_Moon_ 

všechny recenze uživatele

V porovnání s remakem, kde hlavní roli obstaral Jet Li, působí tento film poněkud ochotnicky. Akce je celkem slušná, ale žádnou ze scén bych neoznačil za výjimečnou. Řekl bych, že Bruce Lee v tomto filmu postrádá zejména nějakého zajímavějšího protivníka. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Hlavní téma filmu je útlak Číňanů Japonci. Od toho se odvijí vše. Přes boje po dialogy. Bruce ke všemu chtěl dodat do filmu co nejvíce autenticity, a tak jeho protivníci jsou hlavně skuteční japonští herci. Je pravda, že pokud někdo nezná toto období rivality, tak nebude tolik cítit napjatou atmosféru onoho filmu. Té napjatosti hlavně geniálně pomohl Bruceův obličej, protože dokáže (ať si řikáte co chcete) během minuty ukázat hrozivé množství pocitů aniž by řekl slovo. Je to možná hlavní důvod toho, proč ho mají rádi všichni po celém světě. Protože nemusí vědět co ve filmu říkají,...stačí jim vidět. Na orig dvd je bezvadný bonus, který se týká komentáře nejvíce sběhlého člověka asijských bojových filmů Baye Logana . Po jehož shlédnutí se dostanete více do atmosféry těchto legendárních mlátiček a budetemít chuť si to pustit ještě jednou.Přííísahám:) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Herec Yin-Chieh Han se na snímku podílel i jako bojový instruktor. (Epistemolog)
  • Rusa Petrova, který se v závěru utká s Chen Zenem (Bruce Lee), si zahrál Robert Baker, skutečný žák Bruce Leeho, který si ho do této role osobně vybral. (GilbertL)
  • Účelem filmu bylo v Hong-Kongu posílit patriotického ducha. Na začátku filmu je Chenu Zhenovi (Bruce Lee) předána cedule s nápisem "Asijský mrzák". Myšlenka filmu byla bojovat proti tomuto nařčení ve smyslu "Číňané nejsou asijskými mrzáky". (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama