Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že ten kto nevidel film s brucom leem nevie čo je to klasika hongkongskej kinematografie. Musím priznať že to má niečo do seba. Lee bol veľmi talentovaný herec čo sa mu najviac vyplatilo keď sa prezliekal alebo ak chcete maskoval. Súboje sú premyslené až na pár úderov pomimo. Vcelku je to úplne normálny akčný bojový film ktorý môže niečo povedať maximálne fanúšikom žánru pretože jediné čo môže ponúknuť sú premyslené súboje nečakajte prosím vas originálny scénar. isté je že ja som sa pobavil a aj oddýchol. v pamäti mi zostane scéna keď chan najde vrahov a jeden je polonahý - záber na mužové bradavky a hneď chan spustí :takže vy ste japonci. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Druhý film Bruce Leeho je filmově mnohem dospělejší a nabízí více divácky atraktivních akčních scén. Naivita v příběhu je sice stále přítomná, ale vzhledem k dobovému zasazení do okupované Číny je snadněji stravitelná. Poměrně ostrý pro-Čínský (či anti-japonský) sentiment stojí také za povšimnutí. Není se tedy čemu divit, proč je tento snímek ve své domovině tak oblíben. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění ... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas ... (Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim. Považuju ho za nejlepší Jetův film a rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal ... Bruce byl a "bude" jen jeden ... ) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si doplnit Bruce Lee filmy do hlavy a zavzpomínat na žánr bojových umění, který pobláznil celý svět. Pěst plnou hněvu jsem nikdy neviděl a zajímalo mě, jak bude působit tento kus na člověka bez sentimentu. Není to žádná sláva a celý film se utápí v naivitě filmů té doby. I když se zde snaží o oslavování dobrých mravů a spravedlnosti, tak záporáci mají vždy navrch. Je tu dodržován mravní kodex, ale hlavní hrdina pozná, že s ním spravedlnosti nedosáhne. Jakmile se Bruce Lee začne houpat v bocích, jako panter před skokem, tak to dostává ty správné obrátky. Souboje jsou brilantní a Brucovo kočičí broukání varuje všechny nepřátele v okolí. Jenže ve filmu je dohromady asi jen 15 minut zápasů. Zbytek je nepříliš přesvědčivý příběh, který se odehrává téměř neustále v interiérech. Vše vypadá sterilně a uměle. Hodně se zde dává důraz na chrabré Číňany a podlé Japonce. Tendenční film s pěknými souboji. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Hm, asi me vetsina KF filmu nejak miji.... Pribeh spatny, herci spatni, choreografie docela dobra - a to je malo ;]] kdybych jeste odmyslel Vapetovsky humorny dabing, co me jeste drzel pri tom abych se na to neprestal divat a cekal, co dalsiho jeste vyrobi ;]] tak to ma jeste o hvezdicku min. Skoro jakykoli jiny KF film je stejne "dobry" ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Pre smrť hlavného hrdinu sa Bruce Lee rozhodol z dôvodu, že zločin a násilie nemajú v skutočnom živote miesto. (Peter-1307)
  • Podľa historických záznamov skutočný Chen úspešne unikol zo Šanghaja. (Peter-1307)

Reklama

Reklama