Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Klasika od Shaw Brothers (tak velebených Quentinem Tarantinem), která je typickou ukázkou jejich produkce - papundeklové kulisy, ne zrovna komplikovaný příběh a jeden zvukový efekt pro úder (jen si všimněte!). To, ale neznamená, že by se divák nudil. Tohle je jeden z nejlepších filmů Bruce Leeho a skvělým případem Hongkongské kinematografie. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Po tých mnohých zhliadnutých kung-fu filmoch ktoré kopírujú Brucea Leeho sa vždy rád vrátim ku klasikám. Pretože tie položili základ mnohým nasledujúcim filmom nasledujúcich generácií. Nebudem tu rozoberať príbeh, scenár herecké výkony.... Je to zbytočné, pretože tu ide iba o poriadnu mlátačku. A tá je jedna s najlepších aké boli kedy natočené. V zápletke kedy Lee vypráši celú jednu školu karate s holými rukami a následne nun-chakami je proste famózna. K môjmu výslednému hodnoteniu trocha napomáha aj nostalgia. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění ... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas ... (Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim. Považuju ho za nejlepší Jetův film a rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal ... Bruce byl a "bude" jen jeden ... ) ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film je už takový nějaký vyčpělý. Nedostává mě tolik jako jeho mladší bratříčci. Bruce Lee se celou dobu tváří i chová jako psychopat, dokonce i když vyznává lásku. Líbí se mi však, že Chen Zhenova (BL) pomsta je taková nejednoznačná, likviduje sice jednoho hajzlíka za druhým, ale zároveň tím odsuzuje sám sebe a ničí i životy svých přátel, a to v někdy docela zmateném střihu akčních scén, kde je např. jeden ze soupeřů na zemi a najednou v zlomku sekundy stojí na nohou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zpětně pro mě nesrovnatelné s budoucím remakem s Jet-Li. Bruce Lee je tu víc než "úžasný" trapným bojovníkem, který neustále piští a v ani jedné scéně nepředvede něco extra. Asi jsem kulturní negramot, ale je to moje smůla, že jsem tento snímek viděl po exkurzi do stejného prostředí s mým oblíbencem Jet- Li -m. Opravdu nic mě v Pěsti plné hněvu nezaujalo a vzhledem k předem známému ději se ani nedivím. PS: sestříhat do 10 minut jen akční scény a stačí to;-) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Účelem filmu bylo v Hong-Kongu posílit patriotického ducha. Na začátku filmu je Chenu Zhenovi (Bruce Lee) předána cedule s nápisem "Asijský mrzák". Myšlenka filmu byla bojovat proti tomuto nařčení ve smyslu "Číňané nejsou asijskými mrzáky". (Jizni Tlapa)
  • Bruce Lee dokázal perfektně ovládat své tělo, tudíž byl schopen zastavit úder nebo kop i jeden milimetr od protivníka, což dodávalo pocit skutečných zásahů. Jelikož chtěl, aby souboje byly opravdu co nejreálnější, museli se všichni herci naučit ovládat svoje tělo stejně tak jako Lee. To se samozřejmě neobešlo bez zranění. (JohnSmith)
  • Podľa historických záznamov skutočný Chen úspešne unikol zo Šanghaja. (Peter-1307)

Reklama

Reklama