Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee měl dar. Pohled, kterým dokázal vyjádřit každou emoci. Uměl se podívat tak, že diváka rozesmál, ale stejně tak dokázal, že jste si nadělali do kalhot. Srdceryvný výraz předvedl právě v "Pěsti plné hněvu". Jeho filmy nejsou velké proto, že byl mistrem bojových umění, ale také proto, že byl skvělým hercem, který by se stal legendou, aniž by musel zemřít tak mladý. Smrt si nevybírá podle věku. Člověk se skoro diví, že Jackie Chan po všech těch zraněních vydržel tak dlouho. Je mi jasné, co bude filmu vyčítáno. Je poměrně málo akční, ale podívejte se na ty davové bojové scény, jsou prostě parádní, stejně jako scéna s nunčaky, kdy Bruce ukazuje svoje mistrovství. Je na něm vidět, jak dokáže být soustředěný, jak se dokáže do role vžít, kdy začnete mít pocit, že on nehraje, on opravdu bojuje. Sálá z něj síla, jakou měl jen málokdo. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/bruce-clint-simon-david-zbouchnuta-v.html ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee se chce pomstít vrahovi svého mistra. Využívá k tomu různých převleků, aby se k němu dostal. Soubojů je zde docela dost, ale žádný z nich není dost zapamatovatelný, ani ničím příliš originální. Přesto se jedná o dobrý kung-fu film a Bruce Lee tu je v plné formě. Vyvraždí prakticky celou japonskou školu, včetně mistra a ruského bojovníka. Pro fandy Bruce Leeho a bojových umění mohu rozhodně doporučit. 80% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě se mi více líbil remake s Jet-Lim. Promiň Bruce:( Tady se Bruce Lee převtěluje do různých převleků a neopakovatelných soubojů zde moc není, přestože se pořád něco děje. Ale tak nějak chybí něco nezapomenutelného. Bruce je zde celkem hodně naštvaný a moc mi k němu tudíž ani nesedí jeho zamilovanost. 60% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Bohužial budem tentokrát kritickejší. Čo som odpustil Ceste draka tu už neodpustím. Žiadna pamätnejšia scéna a nudný rozťahaný jednoduchý dej podaný dosť neprofesionálne. Herecky dosť chabé a Lee tiež nijak výnimočný. Jeho škrekot je v originále síce zaujímavý, ale zrejme ma v ďalšom filme omrzí. Súbojov je dosť málo a nie sú príliš zaujímavé, čo je v takomto filme škoda. Je to medzi 2* a 3*. 48% ()

anais 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu se často mluví jako o nejlepším Bruce Leeho filmu, já si to však nemyslím. Ze čtyř filmů, které dokončil, je Fist of fury rozhodně nejvíc poplatná HK kung-fu produkci – jedná se o souboj dvou různých škol, okořeněný ještě o rivalitu mezi Japonci a Číňany, což byla tehdy poměrně časté téma bojových filmů. Ve filmu není ani špetka humoru, který se v obou pozdějších Leeho filmech docela osvědčil (hlavně ve Way of the dragon), a sází se tu spíš na emoce, dramatičnost. To nějak nevychází – film působí často dlouhavě. Další problém jsem měl s chápáním Leeho postavy – ten tu hraje nejlepšího žáka svého Mistra – když učitele zabijí, žák nevidí jinou možnost než pomstu. Lee se tak mění ve vraždící stroj, který dřív mlátí než přemýšlí. Postava tedy není záporná, ale vzhledem ke svému běsnění ani kladná. Člověk pak přemýšlí jestli mu má v soubojích fandit, když ví, že proti Leemu nemá nikdo šanci – on to taky ví – a kosí jednoho za druhým. Myslím, že tu pak dochází k jakémusi rozporu, který, alespoň ve mně, vyvolává jakousi netečnost k tomu, co se dál stane. Scény soubojů jsou jinak samozřejmě perfektní. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • V traileroch bola použitá hudba Richarda Straussa "Thus Spoke Zarathustra". (Peter-1307)
  • Herec Yin-Chieh Han se na snímku podílel i jako bojový instruktor. (Epistemolog)

Reklama

Reklama