Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí tady srovnává Fist of fury a remake Fist of legend. Proto tento komentář přikládám k oběma filmům. Zatímco Bruceův Chen je plný vzteku a nenávisti, Jetův Chen je vyrovnaný a klidný bojovník. A to je základní rozdíl mezi oběma filmy. Fist of legend nám ukazuje spoustu vypiplaných soubojů, nádhernou choreografii a ladného kung-fu. Fist of fury nám ukazuje tvrdé a rychlé údery Bruce Lee, které jsou jasně vedené k cíli zabít, nebo alespoň hodně ublížit. Fist of legend je film o kung-fu, bojový a akcí nabitý. Fist of fury je drama proložené několika zabijáckými údery, o pomstě a vzteku. A ten Bruce ukazuje dokonale v každém záběru. Tyto dva filmy nelze srovnávat. Fist of legend je převážně o soubojích, Fist of fury je převážně o myšlence. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Klasika od Shaw Brothers (tak velebených Quentinem Tarantinem), která je typickou ukázkou jejich produkce - papundeklové kulisy, ne zrovna komplikovaný příběh a jeden zvukový efekt pro úder (jen si všimněte!). To, ale neznamená, že by se divák nudil. Tohle je jeden z nejlepších filmů Bruce Leeho a skvělým případem Hongkongské kinematografie. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Je naozaj škoda, že v čase, keď Bruce natáčal, mu nik nedohodil ešte trošku lepší scenár. Veď Jackie Chan alebo Jet Li majú od herectva tiež pomerne ďaleko. Naplno využiť potenciál bojových umení vo filme tak dostal len po akčnej stránke. Príbeh je spomedzi jeho filmov najlepší, ale aj tak slabučký, občas nejaký ten náznak nádeje, ale ani záver to nijak nevyvracia. Radšej si pozrite K1 súboje a tento film len raz. 70%. ()

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Japonci tu vypadají jako Číňani v kimonu, romantické scény jsou úsměvné, až trapné (vlastně mě většinu filmu napadalo, jestli k němu vůbec někdo napsal scénář) a herci dělají všechno možné, jen nehrají... Film od podprůměrnosti nezachrání ani Bruce Lee, jelikož jeho výkon, v porovnání s ostatními klasickými filmy, je opravdu žalostný. Potěší snad jen úvodní titulky ve stylu Andyho Warhola, docela povedené kulisy (celý film byl natočen v jednom studiu, což je dost vidět, ale mě se to kupodivu líbilo) a extrémně nakažlivej soundtrack (skládá z jediného hlavního tracku opakujícího se po celou dobu filmu), kterej jsem prostě nedostal z hlavy. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je pro mě snad asi nejlepší bojovník, jelikož se jeho akční scény nemusely a ani nemohly upravovat, snad jen zpomalovat !! aby bylo pohyb nebo úder vůbec vidět, což je jen známka dokonalého bojového umění. V Pěsti opět předvedl vynikající práci, ovšem ten scénář. Čína (dobrá) versus Japonsko (špatné). Také mi vadilo neustálé pištění a konečně vím, proč JCVDamme řve 15 vteřin po každém úderu (tady se zřejmě inspiroval :)). PS: zajímalo by mě kam dal Bruce ten druhý nunčak, co je na obalu :) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • 30. října 1972 vyhrál Bruce Lee na 10. ročníku Golden Horse Film Festival (Zhongshan Hall, Taipei, Taiwan) Speciální cenu poroty. Peter Cheung si pak odnesl ze stejného festivalu Golden Horse Award v kategorii nejlepší střih. (Rominator)
  • Pre smrť hlavného hrdinu sa Bruce Lee rozhodol z dôvodu, že zločin a násilie nemajú v skutočnom živote miesto. (Peter-1307)
  • V traileroch bola použitá hudba Richarda Straussa "Thus Spoke Zarathustra". (Peter-1307)

Reklama

Reklama