Reklama

Reklama

13. komnata - Série 4 (2008) (série)


13. komnata Petra Rezka (S04E12)

(epizoda)

Obsahy(1)

Zpěvák, známý především z období, kdy zpíval s Hanou Zagorovou, vychovával po rozchodu se ženou sám dvě děti. Petr Rezek se prosadil nejprve jako kytarista v pražských beatových a tanečních kapelách. V roce 1976 dostal osudovou nabídku od kapelníka Karla Vágnera. V jeho orchestru se prosadil vedle tehdy již velmi populární Hany Zagorové. Ještě si pamatujeme hity jako Prší krásně, Kino Gloria, Jsi, Duhová víla, Ta pusa je tvá. Za pět let spolupráce s Vágnerovou formací se "ve vlaku české pop-music" - jak Petr Rezek říká - "rychle posouval až do prvního vagonu". V roce 1981 nastoupili do orchestru Karla Vágnera Petr Kotvald a Stanislav Hložek. Soubor se začal více orientovat na mladé publikum. Petr Rezek si mezi tančícím a zpívajícím duem Kotvald-Hložek začal připadat trochu nepatřičně. Dohodl se s Karlem Vágnerem, odešel od něj a postavil si vlastní kapelu Centrum. Osm let vydržel na sólové dráze. Jeho sláva začala postupně pohasínat. V srpnu roku 1989 své Centrum rozpustil a začal se věnovat moderátorské práci v rádiu a hudební produkci ve vlastním studiu. Kromě peripetií v jeho muzikantské a pěvecké dráze prožíval také osobní a životní zvraty a několikrát si sáhl na pomyslné dno.
Poprvé se Petr Rezek oženil v roce 1968 se zpěvačkou Irenou, která spolu se známější Olgou Blechovou pěvecky doprovázela Waldemara Matušku. Narodil se jim syn Petr ml., a protože Petr starší měl jako kytarista mnohem méně práce než jeho žena Irena, do dvou let synova věku byl Petr Rezek otcem na mateřské dovolené. Když byly synovi dva roky, Irena emigrovala a syna vzala s sebou. Petr Rezek ho od té doby neviděl, ačkoliv o to usiloval. Dnes už by ze setkání s dospělým synem měl trochu obavy. Po nějaké době se Petr Rezek podruhé oženil. Se ženou měli dva syny, dvojčata, Richarda a Roberta. Rodinu rozdělila až revoluce 1989. Petr Rezek byl v tvůrčí krizi, jeho žena začala podnikat. Odešla a nechala na něm výchovu dětí. Výzva starat se o dva kluky před pubertou v něm probudila skrytou energii. Zvládl to, chlapci úspěšně vystudovali - ekonomii a medicínu. Jeden z nich se věnuje folkové muzice. Dnes je vidět, že mezi Richardem a Robertem a jejich tátou je krásný vztah. Petr ve zkouškách života obstál. Průvodcem jeho třináctou komnatou je moderátor Václav Žmolík. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +zajímavý příběh, dobře kladené otázky -nic zásadního co by mi vadilo/// Petr Rezek je docela sympaťák. Škoda, že jsem ho nezažil, ale otec náhodou prošel kolem a říkal (při jednom hudebním záběru), že tohle byl tehdy vrchol zábavy. Což mu docela mohu věřit, protože i mě se to docela líbí. No a jinak Petr Rezek může být myslím spokojenej, popral se s tím dobře./// Celkem 74%/// ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama