Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Cesta draka" je legendární film. Možná ani ne tak proto, že v něm hraje Bruce Lee, ale hlavně pak proto, že se zde objeví i Chuck Norris. Hraje zde ještě bez svých specifických vousů, ale co je mnohem zásadnější, to je skutečnost, že Bruce a Chuck si to zde rozdají ve finálním souboji, ale není to Chuck, kdo vyhrává, naopak. Je to Bruce Lee, kdo vychází ze souboje jako vítěz a Chuck je tím, kdo v souboji umírá. Je to asi jediný film, kde se tohle stane. Něco jako Steven Seagal a jeho smrt v "Boeing 747 v ohrožení". Ale abych jen nevyzdvihoval přítomnost Chucka, musím říct, že Bruce opět ukázal, co v něm všechno je a prodal své zkušenosti nabité u filmu, ale i svou filosofickou a bojovou cestou. Má neskutečně tvarovaný hrudník. Když ho uvidíte, jak se rozcvičuje a protahuje, řeknete si, že opravdu dokázal lámat skály. Každý jeho souboj stojí za to, stejně jako jeho komické, mnohdy až groteskní výstupy. Vážně ho je škoda. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/05/kung-fu-dewey-cox-zkrocena-hora-12-opic.html ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Brusli, nebo lyžuj, stejně mě nepřesvědčíš, že tohle má definovat žánr akčních filmů s bojovým uměním. I kdybych si pořídila kuří oko, abych mohla přimhouřit rovnou tři oči, scénář by byl velice prostinký, tedy spíše hodně blbý. Humor zde prezentovaný vážně patří do míst, o nichž s takovým gustem vypráví. Hudba by byla výborná k nějaké rozverné komedii. Pokud však připustím, že Cesta draka je skutečně tím, na co vypadá, tedy parodií, tak je alespoň hudba fakt skvělá. Nejděsivějším bojovníkem filmu je kamera, prachmizerný amaterismus čiší z každého záběru, a to zoomování opravdu není umění, je jen otravné v kombinaci s nesmyslným střihem. Dokoukala jsem, udělila jsem si za to bobříka trpělivosti a uzavřela kapitolu filmů o asijském bojovém umění. Pokud Bruce Lee opravdu patří k tomu nejlepšímu, co nabízí, nemám ani špetku odvahy vidět ty ještě horší filmy. A teď váhám, jestli nemám přihodit hvězdičku za roztomilé kotě s velkýma očima, které sledovalo ty dva hekající dvounožce. No nemám. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa dá vôbec na niečo pozerať vo filmoch Bruce Leeho, tak je to určite jeho mrštnosť v akčných nakladačkách a osobných fightoch. Nič iné žiaľ ani tento nereprezentuje, takže ak si ho budem mať chuť ešte niekedy pozreiť, tak určite len pre tie choreografie a tu samozrejme záver s chlpáčom Chuckom. 65%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No jo musel jsem lehce přehodnotit. Narozdíl od syna Brandona na mě charizma a herectví jeho otce nikdy moc nefungovalo a tady to trvá pekelně dlouho než se to konečně pořádně rozjede a to až v druhý půlce. V tý první mě Bruce a jeho vtípky ve stylu pořád žeru pořád seru moc nebavily, ale v druhý půlce to přepne do úplně jinýho filmu. Ps : Chuck Norris ve finálním souboji ve skutečnosti nezemřel, protože se ho bojí sama smrt, ale aspoň to tak vypadalo aby byl Lee spokojenej. Nakonec těsně silná trojka.65% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hvězdu za Bruce a druhou za Chucka. Všechno ostatní je téměř k nevydržení, a to mám HK akční produkci téhle doby opravdu rád. Lee jako režisér ale dokázal obvyklou roztomilou pitomost pozvednout na vyšší level a dočkal jsem se jen k uzoufání nudného žvatlání o hovně a hloupé choreografie "soubojů" neboli idioti v akci i všude kolem. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (34)

  • Před bitvou v Koloseu údajně Chuck Norris posiloval na objem, aby vedle útlého soupeře působil ještě mohutněji. (Hans.)
  • Bruce si ve filmu občas pohvizduje melodii zvanou "Hrdina s malým nožem", která byla o dva roky později použita v jednom TV seriálu. Bruce Lee ji znal proto, protože jejím autorem je Joseph Koo, autor soundtracku k Cestě draka. (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama