Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film na Brucove pomery obsahuje netypicky veľkú porciu humoru. Bruce sa snaží gúľať očami a strúhať rôzne grimasy. Skoro som mal pocit, že sledujem nejakú Jackie Chanovku do ktorej niekto omylom obsadil Bruca. Bruce to okrem bitiek ani nepredvádza svoje klasické gestá a pôsobí skôr ako ňouma namiesto nejakého váženého majstra. Bohužiaľ Bruce príliš vtipný komik nebol, takže prvá tretina filmu, ktorá sa venuje hlavne humoru pozostávajúca často z doslova záchodových vtipov, mi pripadala strašne nudná. Následne sa konečne rozpútajú bitky, ale polovica z nich mi už pripadala za zenitom. Choreografia je jednoduchá a ku kontaktom často nedochádza. Súboj s legendárnymi nunčakmi ma nebavil vôbec. Príliš som neveril, že Bruce protivníkov aspoň raz fakt trafil. Našťastie v poslednej tretine sa úroveň bitiek radikálne zlepšila. Záporáci Robert Wall a Ing-Sik Whang predvedú stále parádne kúsky. No ale to nás ešte čaká finále s legendárnym Chuckom. Síce nahladko oholeným, ale na hrudi s hustým trávnikom, ktorý mu poriadne prehrabne aj Bruce. Chuck už v tej dobe nemal evidentne problém si zo seba robiť srandu. Ich bitka je doslova súboj titánov a je škoda, že Chuck už nič tak dobré v ďalších filmoch nepredviedol. Hlavne vďaka bitkám z poslednej tretiny dávam aj štvrtú hviezdičku, lebo keď sa vo filme nikto nemláti, tak je to už dosť veľká nuda. 7/10. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Cesta draka je výjímečný film jen a pouze díky tomu, že v něm hraje Bruce Lee. Jinak jde o filmařsky příšerné dílko, které by bylo lepší zredukovat pouze na závěrečných 20 minut. Právě na konci totiž uvidíme boj Bruce a Chucka v Koloseu. Do té doby musíte přetrpět začátek, který je něco jako Nástrahy velkoměsta po čínsku a pár bitek, které mají stále stejný scénář. Bruce Lee nakopává šunky chlápkům, které by holí utloukla i má chromá babička. A aby to nebyl až takový stereotyp, tak i přes svou jednoznačnou převahu neváhá a často promasíruje koule svých protivníků tuhle pěstí, támhle nohou... . Jeho druzi v boji pak úplně klidně zaútočí ve dvou na jednoho a zvesela ho kopou do ledvin či jater, popřípadě na někoho zaútočí zezadu... . Zapomeňte na nějakou stylizaci, nebo rytířskost. Tady jde o to, kdo odejde po svých a se zdviženou hlavou. Nicméně i tak se na to dobře kouká, protože Bruce Lee byl neuvěřitelně rychlý a kdo něco ví o bojovém umění, ten rychle pochopí, že nikdo takový jako Lee se od té doby nenašel. Jestliže Arnold Schwarzenegger zpopularizoval kulturistiku, udělal Lee totéž pro kung-fu. Kdybych hodnotil Bruce Leeho, dal bych 5*, ale pokud hodnotím film, tak jsou to 3* s tím, že dvě z nich jsou jen za posledních 20 minut filmu. A to i přesto, že chvilková převaha chlupáče Chucka byla velmi nevěrohodná. Rozcvičování Leeho, provázené vydatným křupáním kloubů, moment kdy se rozhodl ukázat něco z opravdového boje...závěr v Koloseu mám stále v paměti od doby, kdy jsem tento film poprvé viděl. Bruce Lee byl opravdu nezapomenutelný a je velká škoda, že se v té době nenašel protivník, který by mu umožnil ukázat na plátně vše co uměl. Bruce Lee vs Jet Li, nebo Donnie Yen...klidně i na stará kolena. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No jo musel jsem lehce přehodnotit. Narozdíl od syna Brandona na mě charizma a herectví jeho otce nikdy moc nefungovalo a tady to trvá pekelně dlouho než se to konečně pořádně rozjede a to až v druhý půlce. V tý první mě Bruce a jeho vtípky ve stylu pořád žeru pořád seru moc nebavily, ale v druhý půlce to přepne do úplně jinýho filmu. Ps : Chuck Norris ve finálním souboji ve skutečnosti nezemřel, protože se ho bojí sama smrt, ale aspoň to tak vypadalo aby byl Lee spokojenej. Nakonec těsně silná trojka.65% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Z každého momentu tohoto film je znát, jak moc se Bruce Lee snažil natočit dobrý film, což se mu, i přes snad až příliš jednoduchý scénář (to se však filmu o bojových uměních vyčítat moc nedá) podařilo. Akční scény jsou dostatečně dynamické a důležitou roli tu dostává i humor, jehož hlavním nositelem je právě Lee. Snaží se svého hrdnu ukázat jako jakéhosi “kung-fu – Chaplina“. V úvodní sekvenci z letiště. Vychází z motivu cizince, který neumí místní řeč, díky čemuž dochází k úsměvným chvilkám. Film vrcholí slvanou bojovou scénou s Cuckem Norrisem. Je to spíš béčko, ale maximálně sympatické, s proklatě cool hrdinou. Co víc si přát? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný kung-fu film s Brucom Leem, ktorý považujem za jeho najlepší film. Má veľmi dobrý príbeh o majstrovi bojových umení, ktorý priletí do Talianska pomôcť blízkym s reštauráciou, ale zistí, že miestna mafia ju chce získať za každú cenu a tak sa ich bojovník rozhodne zastaviť. Spracovanie je celkom dobré, film dobre funguje aj mimo akcie a stále sa je na čo pozerať, ale dojem trochu kazí, že celý film pôsobí tak naivne, ale to je pre filmy tohto typu a tejto doby typické, takže to nie je nič prekvapujúce. Akcie je tu celkom dosť a páči sa mi. Súboje sú presne v štýle Bruca Leeho, takže pôsobia veľmi efektívne, nechýba im rýchlosť a tvrdosť a poteší, že väčšinou je protivník väčší a namyslenejší, takže jeho rýchle zneškodnenie je o to príjemnejšie. Najviac sa mi páči všetka akcia za reštauráciou, súboj v mafiánskom sídle, ale aj finálny súboj. Herecké obsadenie je celkom slušné, okrem Bruca Leeho zaujme aj jeho priateľka a Chuck Norris v menšej úlohe, ale ostatní záporáci sú veľmi slabí a opäť musia niektorí zbytočne prehrávať. Réžia a technická stránka sú úplne obyčajné, čo je ale pre tento typ filmu plne dostačujúce. Cesta draka má zo všetkých filmov Bruca Leeho najlepšie podaný príbeh, ktorý baví aj mimo akcie a najzaujímavejšie súboje, takže ho mám zo všetkých jeho filmov najradšej. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 75%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Jedná se o první zápornou roli Chucka Norrise. (Epistemolog)
  • Před bitvou v Koloseu údajně Chuck Norris posiloval na objem, aby vedle útlého soupeře působil ještě mohutněji. (Hans.)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama