Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepsich filmu Bruce Lee, ale za ciste akcni bych ho neoznacil. Bruce se tu pripitomele usmiva, dela blbce atd. Je to tak pul na pul s komedii. Na soubojich, je videt jejich doba vzniku. Jasne Bruce kolem sebe mlati vyborne, ale nemoh sem si pomoct a ani jednou jsem neuveril, ze ten uder skutecne dopadl. A do toho ty zvuky - Bruceovo pisteni a mlaskani hadru, ktery ma ukazat jak jsou rany silny. Hvezdicku pridavam za mladeho Norrise, kterej dostane pekne pres hubu. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Koloseum posloužilo jako nikdy.... Bruce Lee byl bojovník v tom pravém slova smyslu a Chuck Norris na to doplatil opravdu silně. Ve svém autorském odkazu se chopil režie a dokonce i scénáře. Jeho bojové umění perfektně vynikne i v dnešních časech samolibého Lundgrenova máchání bouchačkou, jenže jinak si tenhle kultovní chlapík prostě neví rady. Jeho režie je tápáním po památkách doma v Hong Kongu určitě exotické Itálie a scénář lavíruje od vtipných vsuvek (Bruce nebyl marný herec, ale přehrává děsně) po nashromáždění co nejhojnějšího počtu postav a jejich následného mluvení z cesty (tyto chvíle jsou dost útrpné). Proti akčním scénám a té závěrečné v první řadě člověk neřekne slova. Naneštěstí jenom o tom ten film není a Bruce Lee nahlodává diváka, když spustí první bitku až po dlouhé půlhodině. Uznávám historické kvality, kapesníčky pamětníků a originalitu (kamera je šílená, ale super). Jenže dneska to chce i trochu pochopení, jinak bych šel ještě o něco níž. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Bruce i jeho filmy mam velice rad, ale tohle je jednoznacne nejslabsi snimek z jeho kraticke filmografie... Pozice rezisera a hlavniho protagonisty zaroven, evidentne Malemu drakovi nesedla. Nejvic mi asi vadila ta neskutecne roztresena kamera, ktera vypada tezce amatersky. Podobnymi nedostatky sice trpi vetsina starsich kung-fu filmu,ale tohle je skutecny extrem i na asijskou tvorbu... Jedine kvuli cemu tenhle kousek stoji za videni je prosluly souboj Bruceho s Chuckem Norrisem... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu jsou nejvtipnější hned úvodní titulky, takže se je snažte nezameškat. Dozvíte se mimo jiné, že v něm účinkuje sedminásobný mistr světa v karate a italská kráska (asi její zaměstnání). Ostatně, proč by si to tam nenapsali, když je to pravda, ale copak ten film nabízí tak málo, aby byla nezbytná výpomoc superlativy v titulcích? Ano. Bruce Lee přijíždí pomoct svému strýčkovi do Říma (z nějž uvidíte, co už jste již viděli, aby jste věděli, kam jste s Brucem přijeli), kde se mu do cesty připlete několik záminek k akčním situacím a celé to vyvrcholí nezapomenutelným soubojem s Chuckem Norrise. Tohle zuřivé medvědí mládě započne svůj epesní výstup palcem směřujícím dolů, aby během následujících cca deseti minut zakusilo všechny existující kopy a údery Bruce Leeho a samotné svému protivníkovi nezpůsobilo ani škrábnutí. Ale s tím sarkasmem (podle Davida Brenta nejnižší formy humoru) to možná trochu přeháním, zrovna ten závěrečný souboj má patřičné grády a taky pár dalších scén připomíná práci profíků. Přesto mi uniká, proč je/proč by mělo být toto tupé kung-fu zásadním počinem na poli kinematografie (zcela jistě nešlo o poslední film legendy kung-fu, jak tvrdí ofic. text distributora, následoval ještě minimálně Drak přichází). Od jeho premiéry bylo natočeno mnoho jiných akčních snímků, které si rovněž nenárokují bavit déle než v horizontu deseti let od svého vzniku. Bruce Lee byl legenda, respektuji ho, ale o jeho filmech raději budu poslouchat zasvěcené debaty ve filmu od Tarantina, než abych je sledoval. 50% Zajímavé komentáře: zputnik, Visáč, ZajoMajo ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bruce tu nosí takový černý triko s černejma kalhotama a vypadá v tom fakt namakaně. Bitky jsou fajn hlavně kvůli Bruceovu kňučení. Scéna jak Chuck vystupuje z letadla je fakt namakaná a dneska se tomu člověk aspoň pořádně zasměje. No a finální fight Bruce vs. extrémně chlupatej Chuck to musíte vidět. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Bruce si ve filmu občas pohvizduje melodii zvanou "Hrdina s malým nožem", která byla o dva roky později použita v jednom TV seriálu. Bruce Lee ji znal proto, protože jejím autorem je Joseph Koo, autor soundtracku k Cestě draka. (Caelos)
  • Účast Chucka Norrise si vyžádal sám Bruce Lee, jeho dlouholetý přítel. (vojtaruzek)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama