Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Cesta draka" je legendární film. Možná ani ne tak proto, že v něm hraje Bruce Lee, ale hlavně pak proto, že se zde objeví i Chuck Norris. Hraje zde ještě bez svých specifických vousů, ale co je mnohem zásadnější, to je skutečnost, že Bruce a Chuck si to zde rozdají ve finálním souboji, ale není to Chuck, kdo vyhrává, naopak. Je to Bruce Lee, kdo vychází ze souboje jako vítěz a Chuck je tím, kdo v souboji umírá. Je to asi jediný film, kde se tohle stane. Něco jako Steven Seagal a jeho smrt v "Boeing 747 v ohrožení". Ale abych jen nevyzdvihoval přítomnost Chucka, musím říct, že Bruce opět ukázal, co v něm všechno je a prodal své zkušenosti nabité u filmu, ale i svou filosofickou a bojovou cestou. Má neskutečně tvarovaný hrudník. Když ho uvidíte, jak se rozcvičuje a protahuje, řeknete si, že opravdu dokázal lámat skály. Každý jeho souboj stojí za to, stejně jako jeho komické, mnohdy až groteskní výstupy. Vážně ho je škoda. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/05/kung-fu-dewey-cox-zkrocena-hora-12-opic.html ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Cesta draka je výjímečný film jen a pouze díky tomu, že v něm hraje Bruce Lee. Jinak jde o filmařsky příšerné dílko, které by bylo lepší zredukovat pouze na závěrečných 20 minut. Právě na konci totiž uvidíme boj Bruce a Chucka v Koloseu. Do té doby musíte přetrpět začátek, který je něco jako Nástrahy velkoměsta po čínsku a pár bitek, které mají stále stejný scénář. Bruce Lee nakopává šunky chlápkům, které by holí utloukla i má chromá babička. A aby to nebyl až takový stereotyp, tak i přes svou jednoznačnou převahu neváhá a často promasíruje koule svých protivníků tuhle pěstí, támhle nohou... . Jeho druzi v boji pak úplně klidně zaútočí ve dvou na jednoho a zvesela ho kopou do ledvin či jater, popřípadě na někoho zaútočí zezadu... . Zapomeňte na nějakou stylizaci, nebo rytířskost. Tady jde o to, kdo odejde po svých a se zdviženou hlavou. Nicméně i tak se na to dobře kouká, protože Bruce Lee byl neuvěřitelně rychlý a kdo něco ví o bojovém umění, ten rychle pochopí, že nikdo takový jako Lee se od té doby nenašel. Jestliže Arnold Schwarzenegger zpopularizoval kulturistiku, udělal Lee totéž pro kung-fu. Kdybych hodnotil Bruce Leeho, dal bych 5*, ale pokud hodnotím film, tak jsou to 3* s tím, že dvě z nich jsou jen za posledních 20 minut filmu. A to i přesto, že chvilková převaha chlupáče Chucka byla velmi nevěrohodná. Rozcvičování Leeho, provázené vydatným křupáním kloubů, moment kdy se rozhodl ukázat něco z opravdového boje...závěr v Koloseu mám stále v paměti od doby, kdy jsem tento film poprvé viděl. Bruce Lee byl opravdu nezapomenutelný a je velká škoda, že se v té době nenašel protivník, který by mu umožnil ukázat na plátně vše co uměl. Bruce Lee vs Jet Li, nebo Donnie Yen...klidně i na stará kolena. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu jsou nejvtipnější hned úvodní titulky, takže se je snažte nezameškat. Dozvíte se mimo jiné, že v něm účinkuje sedminásobný mistr světa v karate a italská kráska (asi její zaměstnání). Ostatně, proč by si to tam nenapsali, když je to pravda, ale copak ten film nabízí tak málo, aby byla nezbytná výpomoc superlativy v titulcích? Ano. Bruce Lee přijíždí pomoct svému strýčkovi do Říma (z nějž uvidíte, co už jste již viděli, aby jste věděli, kam jste s Brucem přijeli), kde se mu do cesty připlete několik záminek k akčním situacím a celé to vyvrcholí nezapomenutelným soubojem s Chuckem Norrise. Tohle zuřivé medvědí mládě započne svůj epesní výstup palcem směřujícím dolů, aby během následujících cca deseti minut zakusilo všechny existující kopy a údery Bruce Leeho a samotné svému protivníkovi nezpůsobilo ani škrábnutí. Ale s tím sarkasmem (podle Davida Brenta nejnižší formy humoru) to možná trochu přeháním, zrovna ten závěrečný souboj má patřičné grády a taky pár dalších scén připomíná práci profíků. Přesto mi uniká, proč je/proč by mělo být toto tupé kung-fu zásadním počinem na poli kinematografie (zcela jistě nešlo o poslední film legendy kung-fu, jak tvrdí ofic. text distributora, následoval ještě minimálně Drak přichází). Od jeho premiéry bylo natočeno mnoho jiných akčních snímků, které si rovněž nenárokují bavit déle než v horizontu deseti let od svého vzniku. Bruce Lee byl legenda, respektuji ho, ale o jeho filmech raději budu poslouchat zasvěcené debaty ve filmu od Tarantina, než abych je sledoval. 50% Zajímavé komentáře: zputnik, Visáč, ZajoMajo ()

tron 

všechny recenze uživatele

Problém s tou hŕstkou filmov, ktoré legendárny Bruce Lee za svoj krátky život stihol nakrútiť, je v tom, že hoci majú neopakovateľnú atmosféru, charizmatickú filozofiu (pre Brucea bojové umenia boli o filozofii, nikdy neslúžili na lámanie kostí) a akčné scény plné úžasných choreografických kúskov (a nunčakov!), sú tieto projekty po príbehovej stránke diplomaticky povedané nenápadité, po hereckej stránke otrasné (áno, vrátane Brucea Leea) a po technickej stránke obdivuhodne amatérske (neštudoval som strih, kameru a ani osvietenie scény, ale ak hercom nevidíte do tvárí, lebo ich majú na vzdialenosť štyroch metrov rozmazané, tak to študovať ani nemusíte a viete, že to tak nemá vyzerať). Ale Chuck Norris je Chuck Norris. ()

zette 

všechny recenze uživatele

S porovnanim s Pesti plnou hnevu je tento film opravdu o dost slabsi. I kdyz se pokousi o humor nebo to mozna ani neni zamer, tak film pusobi misty az moc detinsky, naivne a az trapne. Nenosit na zakladni skole tricko s nazehlovackou Bruce Leeho prave z tohoto filmu a nepodivat se na tehdy velice mladeho Norrise, jdu s hodnocenim jeste nize. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • V roce 2010 se film umístil v anketě magazínu Empire ve stovce nejlepších filmů všech dob. (Hans.)
  • Účast Chucka Norrise si vyžádal sám Bruce Lee, jeho dlouholetý přítel. (vojtaruzek)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama