Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

ripo 

všechny recenze uživatele

3*, aj to len s prižmúrenými očami ! Natiahnuté to bolo ako sopeľ na rukáve, scenár bol napísaný asi za 4 hodiny, hluchým miest ako maku, záverečná akčná scéna bola naťahovaná asi zámerne kôli tomu, aby sa minutáž vyšplhala ku stovke ..... Na začiatku neostré zábery jednej z kamier. Hudba bola len ako doplnok a nie súčasťou filmu. Bol to môj prvý film s legendou bojovách umení - Brucem Leem a výsledok ? Kyslý úškľabok na tvári .... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Rozpaky. Jak jsem byl nadšený z Drak přichází, tohle byla dost studená sprcha - záchodový humor, nulová zápletka, trapné postavy, hodně pochybná filmařina. Na ty tři hvězdičky to vytáhlo Bruceovo charisma a závěrečný souboj s Chuckem Norrisem (obzvlášť moment, kdy mu Bruce depiluje srst z hrudi). 50% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže shrnutí : skoro celý film se toho nějak moc neděje a na závěr vše řeší nezapomenutelná bitka s Chuckem Norrisem. Když jsem byl malý tak filmy Bruce Leeho pro nás byly něco jako kult. Teď je ale vidět na nich, že zub času nemilosrdně pracuje.PS: což v roce 2020 platí ještě o dost více. Přesto jistý nádech nostalgie musí být. 60% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

O filmu Cesta draka se říká, že je to nejlepší film mistra bojového umění Bruce Lee. To si já osobně nemyslím, ale i tak se jedná o maximální kung-fu zábavu. Je to film spíš pro fanšmejkry a řadový divák si ho zřejmě tolik neužije. Mně možná trošku vadila ta komediální složka a neschopná mafie, která se snažila hlavního hrdinu zastrašit. Vše ale vynahrazuje Chuck Norris a jeho závěrečný souboj s Bruceem Lee, který se odehrává ve stínu římského Kolosea. To je opravdová lahůdka a zápis mezi nejslavnější scény filmové historie. V rámci akčního žánru určitě. Jinak - Bruce Lee před kamerou, za kamerou i jako scénárista. Autorský snímek. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No jo musel jsem lehce přehodnotit. Narozdíl od syna Brandona na mě charizma a herectví jeho otce nikdy moc nefungovalo a tady to trvá pekelně dlouho než se to konečně pořádně rozjede a to až v druhý půlce. V tý první mě Bruce a jeho vtípky ve stylu pořád žeru pořád seru moc nebavily, ale v druhý půlce to přepne do úplně jinýho filmu. Ps : Chuck Norris ve finálním souboji ve skutečnosti nezemřel, protože se ho bojí sama smrt, ale aspoň to tak vypadalo aby byl Lee spokojenej. Nakonec těsně silná trojka.65% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Cesta draka byl první hongkongský film točený v Itálii. (Caelos)
  • Bob Wall je v titulcích uveden jako Fred, ale ve filmu jej oslovují Bobe. (Caelos)
  • Bob Wall se do filmu dostal vlastně náhodou. Přiletěl společně Chuckem Norrisem jako kamarád. Když ho Bruce Lee uviděl, řekl: "Fajn že jsi tu, mám pro tebe roli!" (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama