Reklama

Reklama

Hra smrti 2

  • Hongkong Tower of Death (více)
Trailer

Volné pokračování Hry smrti. Hra smrti 2 přinese klasickou zápletku o pomstě, ale především díky umění Bruceho Lee je tento film zvedán do popředí. Přítel Billyho Lo (Bruce Lee), mistr bojových umění, záhadně umírá. Billy je odhodlaný odhalit, co se skrývá za jeho smrtí. Sám je ale zavražděn. Billyho bratr Bobby pokračuje v pátrání. Zároveň touží pomstít smrt svého bratra, který byl pro něj vždy velkým vzorem. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Podvod na diváky pokračuje. Myslím, že Bruce, společně s Petrem Sellersem, patří k tomu málu hercům, kteří natočili pár filmů i po své smrti. První Hra smrti měla alespoň nějaký děj. Tady scény mezi jednotlivými souboji stojí za starou bačkoru a jsou až nepříjemné. Hlavně kamera a střih, snažící se zamaskovat Bruceho dvojníky. Ale ty souboje, ty souboje.... ach. Bruce jako by tam ani nebyl, ale kolik jste viděli filmů, kde Bruce zabili? Tohle je zřejmě jediný.... Souboje jsou parádní a všechno ostatní jen nefunkční vata. Nejvíc mě pobavila zřejmě břichomluvecká barová zpěvačka, která se sice krásně kroutila, ale hubu neotevřela a přesto zpívala. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s kitanem, první polovina filmu hrozně škodí a tvůrci se snad měli raději mixu záběrů Bruce a jeho dublérů vyhnout. Ale druhá polovina je báječná, pro mně hlavně díky výborným soubojům v prvotřídním stylu vysokých kopů Hwanga Jang Lee. Nevím proč, ale celá ta kulisová atmosféra mi připomíná oblíbeného Flashe Gordona a takřka divadelní kostýmy jsou výborné retro. Choreografie výtečná a ten krásný béčkový pel mě oslnil. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jestliže ve Hře smrti byl zábavným vrcholem záběr na fotku Bruce Leeho nalepenou na zrcadlo tak, aby překrývala tvář dublera, v tomto (v prvních 30 minutách) podobně poslepovaného snímku (materiál s B.Lee pochází z vystřižených scén z Drak přichází) je to souboj s chlapíkem převlečeným ve lví kůži (zřejmě má opravdu představovat lva). Česky titulkovaný audiokomentář B.Logana na vapetovské edici je nutností, neboť bez něj se oběma filmům (skoro) nedá rozumět. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na velikosti nezáleží. To platí pro legendu akčního žánru zvlášť. Podle čínského zvěrokruhu se narodil v hodině i roce draka a velmi brzy začal působit na západní publikum. A velmi brzy zemřel. A tak to mělo zůstat.. Téma pomsty si „vybírá“ i pro pokračování Hry smrti, která vznikla po jeho skonu z vystřižených scén jiných Mistrových snímků. Obdivovatelé muže filmového kung-fu ale budou zklamáni, protože jeho scény zde působí nepatřičně, jakoby si tu jiní chtěli jen nahrabat na jeho slavné tváři. Do obličeje mu stejně vidíme jen sporadicky, jsou nám nabízena neustále záda jeho dublérů a tu a tam se nás tvůrci snaží ukolébat dobovými záběry samotného Mistra. Milovníci žánru si ale díky excelentní choreografii přijdou na své.. PS: Lva/lví kůži jsem nějak nepobral.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bohuzial som mal pocit, ze film je zlepencom nahodnych scen nielen v prvej tretine (v ktorej zlepencom skutocne je), ale aj vo zvysnych dvoch. Vdaka mizernym hereckym vykonom vobec nefunguju ani postavy, a tym padom film postrada akekolvek napätie a gradaciu. Aspon ze tie bitky su fakt prvotriedne. Ale iba dobre bitky nerobia dobry film. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v japonském Tokyu a v lokacích v Jížní Koreji. (Epistemolog)
  • Do filmu bol pre jeho podobu s Brucom Leem obsadený korejský herec Tai Chung Kim. Väčšinu bojových scén ale odohral v kung-fu zdatnejší Yuen Biao. Tai Chung Kim využil svoju podobu s Brucom Leem aj vo filme Karate Tiger, kde sa zjavoval ako jeho duch. (Puol)

Reklama

Reklama