Reklama

Reklama

Hra smrti 2

  • Hongkong Tower of Death (více)
Trailer

VOD (1)

Volné pokračování Hry smrti. Hra smrti 2 přinese klasickou zápletku o pomstě, ale především díky umění Bruceho Lee je tento film zvedán do popředí. Přítel Billyho Lo (Bruce Lee), mistr bojových umění, záhadně umírá. Billy je odhodlaný odhalit, co se skrývá za jeho smrtí. Sám je ale zavražděn. Billyho bratr Bobby pokračuje v pátrání. Zároveň touží pomstít smrt svého bratra, který byl pro něj vždy velkým vzorem. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nejde mi na rozum, proč se i tento kousek musí honosit jménem Bruce Leeho a názvem jeho nedokončeného snímku, když by dost dobře fungoval i sám o sobě. Takhle jen první "poskládaná" polovina brání příběhu v dostatečném rozvinutí a ryzí pozitivní dojem přináší až akční finále, v němž hlavní hrdina postupuje přesně dle vzoru "Game of Death" od protivníka k protivníkovi. ()

pakobylka

všechny recenze uživatele

Dobře, uznávám, že druhá "Hra smrti" je o třídu lepší nežli ta první, ale i tak je děj divně poskládaný a poslepovaný, že sotva drží pohromadě. Asi mně schází ta naivní, ale velmi působivá a přesvědčivá přímočarost z filmů, ve kterých Bruce Lee OPRAVDU hrál. Podprůměrný scénář vyvažují hodně povedené, skvěle choreograficky zvládnuté bitky, ale pořád je to jenom další film, který NIKDY neměl vzniknout - alespoň ne v téhle podobě. Film, který opět zneužívá jméno Bruce Lee, opět parazituje na použitých i nepoužitých scénách z jeho filmů a opět je prokládá záběry natočenými s jeho dvojníky. Takže nic nového pod sluncem - a neřekla bych, že zrovna tohle je pomník, o který by Bruce Lee stál. ()

Reklama

miklaras 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s kitanem, první polovina filmu hrozně škodí a tvůrci se snad měli raději mixu záběrů Bruce a jeho dublérů vyhnout. Ale druhá polovina je báječná, pro mně hlavně díky výborným soubojům v prvotřídním stylu vysokých kopů Hwanga Jang Lee. Nevím proč, ale celá ta kulisová atmosféra mi připomíná oblíbeného Flashe Gordona a takřka divadelní kostýmy jsou výborné retro. Choreografie výtečná a ten krásný béčkový pel mě oslnil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak po mnoha letech se mi podařilo tento film shlédnout. No ... s Brucem to vlatně ani nemuselo mít nic společného, ale budiž. Těch prvních pár záběrů z jeho filmů mi nevadilo. Jinak mi to připadalo jako taková pohádka, dokonce to i tak vypadalo - myslím prostředí (japonci se moc nevytáhli...). Příběh, dialogy, ... no prostě srajda a ještě větší, než je u "honkongských kung fu mlátiček" většinou zvykem. Ale o to zde vůbec nešlo. Hlavní byly samozřejmě pro mne "fighty" a ty jsou super. Střihem dopomoženo jen lehce a decentně, Bruceho "lehký" styl versus tradiční "kungu fu štrapácie" byl dobrým nápadem a podívanou. Průprava hlavního herce/bojovníka Tai Chung Kima je naprosto špičková, stejně jako v první "Hře smrti". Já na toho chlapíka prostě nedám dopustit. Když se tohle spojí ještě s excelentní choreografií Samma Hung Kam-Boa, máme zde dobrou desítku perfektních a kvalitních soubojů na jeden příjemný večer... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Bizarní zflikovanec, který je tak praštěný, až je zábavný. Neumětelská montáž záběrů Bruce Leeho (v době produkce snímku byl léta po smrti, stejně jako v případě prvního dílu, tady je ale použití jeho záběrů v jaksi zoufalejší úrovni), množství kung-fu onanie, palác smrti, bezruký sluha s nedobře udělanou jizvou na tváři, nahá blonďatá vražedkyně (asi odbarvená, protože dole byla zarostená do tmava), krádež rakve vrtulníkem nebo tajné útočiště padoucha jako vystřižené z prvních bondovek - to jsou hlavní atributy této nechtěné kung-fu komedie. Úplně vidím hlavouny Golden Harvest, jak při jarním úklidu střižny našli několik nepoužitých záběrů Leeho a už jim to v hlavách šrotuje, jak by je co nejlépe zužitkovali. A tak hážou do placu motivy a scénky a patlají a patlají až dopatlají HRU SMRTI 2 :-)) Většinu procent z mého hodnocení dávám za nečekané pobavení, kvality ve snímku nevidím téměř žádné - je jasné, že nejvíc se při výrobě filmu zapotili tvůrci zvukových efektů a střihač :-) 50% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v japonském Tokyu a v lokacích v Jížní Koreji. (Epistemolog)

Reklama

Reklama