Reklama

Reklama

Hra smrti 2

  • Hongkong Tower of Death (více)
Trailer

VOD (1)

Volné pokračování Hry smrti. Hra smrti 2 přinese klasickou zápletku o pomstě, ale především díky umění Bruceho Lee je tento film zvedán do popředí. Přítel Billyho Lo (Bruce Lee), mistr bojových umění, záhadně umírá. Billy je odhodlaný odhalit, co se skrývá za jeho smrtí. Sám je ale zavražděn. Billyho bratr Bobby pokračuje v pátrání. Zároveň touží pomstít smrt svého bratra, který byl pro něj vždy velkým vzorem. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Podvod na diváky pokračuje. Myslím, že Bruce, společně s Petrem Sellersem, patří k tomu málu hercům, kteří natočili pár filmů i po své smrti. První Hra smrti měla alespoň nějaký děj. Tady scény mezi jednotlivými souboji stojí za starou bačkoru a jsou až nepříjemné. Hlavně kamera a střih, snažící se zamaskovat Bruceho dvojníky. Ale ty souboje, ty souboje.... ach. Bruce jako by tam ani nebyl, ale kolik jste viděli filmů, kde Bruce zabili? Tohle je zřejmě jediný.... Souboje jsou parádní a všechno ostatní jen nefunkční vata. Nejvíc mě pobavila zřejmě břichomluvecká barová zpěvačka, která se sice krásně kroutila, ale hubu neotevřela a přesto zpívala. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na velikosti nezáleží. To platí pro legendu akčního žánru zvlášť. Podle čínského zvěrokruhu se narodil v hodině i roce draka a velmi brzy začal působit na západní publikum. A velmi brzy zemřel. A tak to mělo zůstat.. Téma pomsty si „vybírá“ i pro pokračování Hry smrti, která vznikla po jeho skonu z vystřižených scén jiných Mistrových snímků. Obdivovatelé muže filmového kung-fu ale budou zklamáni, protože jeho scény zde působí nepatřičně, jakoby si tu jiní chtěli jen nahrabat na jeho slavné tváři. Do obličeje mu stejně vidíme jen sporadicky, jsou nám nabízena neustále záda jeho dublérů a tu a tam se nás tvůrci snaží ukolébat dobovými záběry samotného Mistra. Milovníci žánru si ale díky excelentní choreografii přijdou na své.. PS: Lva/lví kůži jsem nějak nepobral.. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jestli se Hra smrti 2 chtěla přiblížit jedničce ve skutečnosti nevím, ale z diváckého pohledu se jí to rozhodně nepodařilo! B.Lee, který se díky svému nešťastnému osudu ve filmu pouze mihne nemá prostor vyniknout jak bojově, tak herecky, a tak celé to břímě vzal na sebe dvojník Tai Chung Kim, který by udělal mnohem lépe, kdyby vykročil "nekopírováním" Bruce ale "svoji" samostatnou kung-fu cestou. Celé to totiž v jeho podání vypadá jako parodie Bruce (což věřím že byl i režisérský záměr), která Vás donutí přemýšlet , jaké by to bylo kdyby Lee dožil ještě pár let a opřel se do své filmové kariéry naplno! Dvojka smrti tak drží tempo s jedničkou pouze v akčních pasážích, které jsou famózně propracované a drží tak hrdě hodnocení nad 50%! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Bizarní zflikovanec, který je tak praštěný, až je zábavný. Neumětelská montáž záběrů Bruce Leeho (v době produkce snímku byl léta po smrti, stejně jako v případě prvního dílu, tady je ale použití jeho záběrů v jaksi zoufalejší úrovni), množství kung-fu onanie, palác smrti, bezruký sluha s nedobře udělanou jizvou na tváři, nahá blonďatá vražedkyně (asi odbarvená, protože dole byla zarostená do tmava), krádež rakve vrtulníkem nebo tajné útočiště padoucha jako vystřižené z prvních bondovek - to jsou hlavní atributy této nechtěné kung-fu komedie. Úplně vidím hlavouny Golden Harvest, jak při jarním úklidu střižny našli několik nepoužitých záběrů Leeho a už jim to v hlavách šrotuje, jak by je co nejlépe zužitkovali. A tak hážou do placu motivy a scénky a patlají a patlají až dopatlají HRU SMRTI 2 :-)) Většinu procent z mého hodnocení dávám za nečekané pobavení, kvality ve snímku nevidím téměř žádné - je jasné, že nejvíc se při výrobě filmu zapotili tvůrci zvukových efektů a střihač :-) 50% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý díl postmortálního dobrodružství legendárního Bruce nabídne příběh podobnější původnímu autorovu záměru a konečně se dočkáme jakési varianty Věže smrti, kde se hlavní hrdina utká s několika bojovníky na život a na smrt. Hrubozrnný filmový trash, kde se vůbec nedaří navodit ani zdání nějakého smysluplného příběhu, naštěstí však s povedenými bojovými sekvencemi. Ve filmu se dočkáme i hambaté scénky s velmi ošklivou blondýnkou, ovšem s vnady proklatě vzdálenými od sebe, takže doporučuji opatrnou práci s rychloposuvem, onen Grand Canyon mezi prsy stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Do filmu bol pre jeho podobu s Brucom Leem obsadený korejský herec Tai Chung Kim. Väčšinu bojových scén ale odohral v kung-fu zdatnejší Yuen Biao. Tai Chung Kim využil svoju podobu s Brucom Leem aj vo filme Karate Tiger, kde sa zjavoval ako jeho duch. (Puol)
  • Natáčelo se v japonském Tokyu a v lokacích v Jížní Koreji. (Epistemolog)

Reklama

Reklama