Reklama

Reklama

Velký šéf

  • Hongkong The Big Boss (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj tohoto filmu začíná příjezdem Cheng Chao-Ana (Bruce Lee) a jeho strýčka (Tu Chia Cheng) na okraj Thajska na jedno malé předměstí, kde Cheng úspěšně sežene práci v továrně na led. Cestou potkají bratra Su Chena (James Tien), který se mezitím popere s bandou padouchů. Ve svém prvním dnu v práci Cheng Chao-An rozbije velkou kostku ledu a z ní vypadnou drogy. Následně začnou mizet dělníci v továrně a nakonec je zabit i Su Chen. Cheng Chao-An začne pátrat, co se vlastně děje. Po únosu nevlastní sestry a vyvraždění příbuzných zjistí, že v továrně na led mrazí do kostek ledu drogy, načež zabije šéfova syna (Tony Liu) a nakonec si to ve velkolepém souboji rozdá s hlavním šéfem (Han Yin-Chieh alias Hon Ying Git). Ve filmu se objeví několik začínajících herců - Peter Lung Chan, Billy Chan, Tony Liu ale i veteráni Han Yin-Chieh, Lee Kwan, James Tien. (Cerhenak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nemám ho rád, kecy typu že založil MMA a v souboji 1 na 1 neměl konkurenci jsou k smíchu. Byl to výborný kaskadér, podprůměrný herec (Ještě tak o 2 třídy horší než Schwarzenegger) a docela dobrý coach a filozof, no a bojovník nebyl žádný neb neměl žádný fight record a vylískal by ho okresní boxer v jeho váhovce. Všechny jeho filmy jsou maximálně tak guilty pleasure a tohle jsem si docela užil. Zábavný balet. :) 6/10 ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Neviem ako tento film hodnotit, lebo pribeh je hoden tak maximálne hviezdy, a už už som chcel vypnúť film...potom prišla scéna vzbury robotníkov, keď sa Bruce prvýkrát začal biť, a moment keď prestal "hrať" a dostal sa do svojho elementu bol úžasný, vyžaroval takú neskutočnú auru...a keď ste sledovali jeho pohyby podrobne , tak ste videli kúsok z každého, kto bol ním inšpirovaný počnúc Jackie Chanom, až po J.C.V.D. kopance z otočky. Ohromný talent, otrasný film, ale keď si vspomeniem na tú scénu vo fabrike nemôžem inak... ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Zápletka celekm zajímavá,obchod s dragami schovanými v ledu a obchod s bílým masem,ale ty myšlenkový pochody a dialogy,to jsem se musel smát.Naštěstí tohle není ten druh filmů,kde bysme dumali na d tím,co hrdiná právě řekl,ale spíš se budeme tetelit na tím,jak hrdina právě někomu nakopal.A to v tomhle filmu dělá Bruce Lee opravdu impozantně a dost brutálně,no jo nože jsou nože. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

"Putooooouuuáááááá-ouuuuooooouuuááááááá!" Bruce Lee i se zavřenou pusou kdáká jako když autobus plnej řvoucích opic, řízenej vyjícím vlkem, vjede do slepičího hejna. Voják prohozený dřevěnou stěnou za sebou nechá vyřezaný obrys, jaký bychom čekali od génia Wilieho E. Coyota. Velký Šéf háže ptačí klec na strom stejně jako Mrazík jinovatku. Naštěstí mu však Bruce Lee v závěru provede filipínskou operaci a odejme mu superschopnost pouštět film pozpátku. ... Suma sumárum: goteska jak cep, kterou se vyplatí sledovat hlavně kvůli velepohořím filmařskýho kreténismu. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

唐山大兄 První celovečerní film Bruce Leeho v hlavní roli, kde má hned po startu zakázáno bojovat. O to víc vás napínají scény, kde si jeho kopy a pěsti situace žádá. Nakonec se dočkáme a Bruce zmastí celý autobus drsných chlápků v pestrobarevných tričkách. Že mají nože a řetězy sebou dělá celou scénu ještě víc spektakulárnější. Továrna na výrobu ledu a prostředí Thajska se neokouká a jediné co vždy na prvních třech Bruce Leeho filmech zamrzí je, že zde není jeho autentický hlas. Vyvažuje to, alespoň svými gesty a pohyby, které měl jako nikdo jiný před ním a nikdo jiný ani po něm. Čest jeho památce. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (37)

  • V některých verzích filmu je krátká scéna, ve které si Cheng Chao-an kupuje krevetové lupínky, které pojídá před závěrečným soubojem. (Caelos)
  • Přívěsek z nefritu, jenž má Cheng Chao-an na krku, symbolizuje synovskou oddanost, zejména k matce. (Caelos)
  • V USA byl film znám pod názvem Pěsti plné hněvu, a to z jednoho prostého důvodu, při přepravě filmů z Hong Kongu do USA někdo omylem prohodil štítky. Původně se měl Velký šéf jmenovat Čínská spojka, protože se v něm objevují drogy a protože Francouzská spojka vyšla ve stejném roce. Staly se z něj ale Pěsti plné hněvu, zatímco další film Bruce Lee, Pěst plná hněvu se v USA jmenuje Čínská spojka. (Caelos)

Reklama

Reklama